DET LILLE HOTEL I RISØR: Den hvite perlen ved Skagerak

Risør 10_edited

RISØR. Det er ikke uten grunn Risør blir kalt «den hvite byen». Her ligger den lille hotelperlen Det Lille Hotel.

Risør 1.jpg

DET LILLE HOTEL. Det skinner i hvite patrisierhus i det området som Risørfolket ikke uten grunn kaller Solsiden, det vakre solrike området langs havnepollen som tar imot gjestene når de kommer vannveien. Navnet Risør kommer fra øya Risøya, en øy utenfor byen, som er bevokst med kratt – eller ris. Bynavnet Øster-Riisøer ble benyttet frem til 1905, da Risør ble den offisielle skrivemåten. Risør by blir ofte kalt Trehusbyen eller Den hvite by ved Skagerrak.

Risør 11.jpg

DET LILLE HOTEL

Risørs bevarte hemmelighet

Storgata 5

N-4950 Risør

Telefon: + 47 37151495

E-mail: info@detlillehotel.no

DE HISTORISKE HOTEL & SPISESTEDER er en samling av sjarmerende restauranter og hoteller i Norge. Her finner du herregårder, herskapshus, trehotell i sveitser- og jugendstil og mye mye mer.

De bratte gater samler seg i heiene bakenfor den sjarmerende byen Risør. Og der på toppen av bakkene ligger den vakre barokkirken Den hellige ånds kirke og holder øye med byens 5000 innbyggere.

Snur vi oss ligger det «uendelige» havet Skagerak der, med små holmer og øyer som skjermer når vinden står på og havet blir uregjerlig. Og på samme måte som kirken, ligger Stangholmen fyr der ute i havgapet og passer på byen fra den andre siden.

Risør 19.jpg

Risør hadde sin glansperiode på slutten av Norges stolthetstid, seilskutetiden. Men det nyttet ikke å leve på en bys stolte tradisjon når fremskrittet presset seg på. En dag tok seilskutetiden slutt og byen klarte ikke å følge med, nå er det industrien og turismen som har overtatt.

Lidenskapen for Risørs rike sjøfartshistorie, for gamle antikviteter, trehus og innredning, er utgangspunktet for historien om Det Lille Hotel i, og hotellets motto er «Bo som en Risørborger», forteller Oddvar Halvorsen, hotellets tidligere eier og gründer

Risør 16.jpg

Sammen med sin svenske kona, Barbro, drev de tannlegepraksis i byen i mange år. De nøyde seg imidlertid ikke bare med å fikse på tenner, men begynt også å fikse på gamle, verneverdige Risør-hus.

I løpet av 40 år har de restaurert mer enn 15 verneverdige hus i Risør sentrum.

Risør.jpg

- Vi føler ekte kjærlighet for det vi synes er uslipte diamanter; falleferdige hus med sjel og særpreg, forteller han på hotellets nettside. - Sakte men sikkert har Det Lille Hotel vokst til at i dag kan vi tilby våre gjester 16 ulike suiter med til sammen 66 senger.

Hver av suitene har sin egen maritime historie. 12 ligger midt i Risør sentrum, 150 meter fra Torvet og Risørs indre havn. De fire andre ligger 800 meter fra havna, ved Risør Trebåtbyggeri i Buvika, i et 1700-talls hus som kalles Vatikanet.

Risør 18.jpg

- Vi har hele tiden vært opptatt av at de ulike delene av hotellet skal gli inn som en naturlig del av Risørs historiske bymiljø. De fleste suitene er innredet med gamle møbler og antikviteter og har sin helt særegne atmosfære ut fra det enkelte tema som er valgt.

Risør 4.jpg

Risør er berømt for sin sjømat. Tollboden 1865 er Det lille Hotels restaurant, intimt og delikat innredet med flott beliggenhet ved vannkanten.

Menyen er sesongbasert med fokus på kvalitet i alle ledd og smaker som forteller om hotellets lokasjon ved kysten.

Risør 7.jpg

Noen av rettene vi finner på menyen er kamskjell, Gresskarpure, granateple glace, chips av coppa-skinke eller Andebryst med Gulrøtter, purre og knutekål Bringebær rødvinsaus eller Pannestekt kveite filet med kantarellfrikassé

Og til slutt tilbyr de blant annet en Ostetallerken med utvalg av oster fra Norge, servert med fikenkompott og rugbrød, Jærenosten ev mellomlagret, upasteurisert kumelk fra Voll ysteri på Jæren, Stølsost, som er lagret 15 måneder i fjelltunnel, av upasteurisert kumelk fra fjellbeite, Rueslåtten ysteri i Hol i Hallingdal bidrar med Chevre kubbeost av geitemelk fra Rueslåtten ysteri i Hol i Hallingdal og Fønix, fast blåmuggost, av økologisk upasteurisert kumelk fra Stavanger ysteri

Risør 2.jpg

Planlegger du kurs eller konferanse?

Det Lille Hotel byr på skreddersydde møte- og konferansepakker for ledergrupper og mindre samlinger, i vakre og eksklusive omgivelser som får kreativiteten til å spire.

Flere av våre suiter har møterom med plass fra 4 til 20 personer. Private og fleksible lokaler med alt man trenger av fasiliteter og teknisk utstyr, inkludert videokonferanseutstyr.

Risør 21.jpg

Og når man trenger en pause og frisk luft, er det historiske Risør sentrum, skjærgården og det vakre friluftsområdet i Urheia rett utenfor døren.

Lokaler og omgivelser som får kreativiteten til å spire

Konferanse- eller selskapslokalene kan være alt fra en kinosal til et båtbyggeri. Kunstparken har et stort lokale med plass til mange og fleksibelt oppsett, et unikt sted med et levende kunstmiljø. Det er også et stort uteareal med scene bak huset.

Stangholmen Fyr Spisested og konsertarena ligger på en øy rett utenfor byen, som er en opplevelse i seg selv.

Risør 5.jpg

Det lille hotel har ni flotte dobbeltrom og 19 sjarmerende suiter som fanger essensen og historien av den vakre sørlandsbyen. Noen er perfekte for to, koselige og romantiske - gjerne med peis. Noen er store og staselige med selskapslokale og plass til flere. 15 suiter ligger midt i Risør sentrum i bygninger fra 1850 -tallet og fire i Buvika i et helt magisk fredet hus fra 1750.

FOTO: DET LILLE HOTEL OG FOTOGRAFEN AS

 

 

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post