DFDS SEAWAYS: Gourmetreisen over Skagerak

DFDS 2_edited

OSLO – KØBENHAVN. Hos DFDS Seaways får vi alt fra kulinariske opplevelser i deres restauranter, spektakulær utsikt fra dekk, underholdning og muligheter for å gjøre ett kupp i tax free butikken. Alt og alle er samlet på ett sted, på vei til nesten syv timer forlystelse i magiske København.

DFDS 16.jpg

GOURMET PÅ DFDS SEAWAYS. Har man lyst på noe lekkert å spise, er Marco Polo det riktige valget. Restauranten er akkurat passe formell, og her møter det nordiske kjøkken det internasjonale kjøkken, og man kan nyte deilige retter tilberedt av sesongens råvarer.

NB!. På bakgrunn av de siste oppdateringene fra de danske og norske regjeringene om reisebegrensninger, vil ruten mellom Oslo - København - Frederikshavn - Oslo bli innstilt til og med 28. februar 2021. Deres neste seiling vil være 1. mars 2021.

DFDS SEAWAYS

Fergeterminal i Oslo

Adresse: Akershusstranda 31, 0150 Oslo

Telefonnummer: 21 62 10 00

Vinmenyen er allsidig, og man vil finne viner man normalt ikke ser på et vinkart. Restaurantens dyktige vinkelnere hjelper naturligvis gjerne med å finne akkurat den vinen som passer perfekt til middagen.

DFDS 9.jpg

DFDS Seaways har ansatt den tidligere Michelin-kokken Søren Westh til å hjelpe på denne kulinariske reisen. I tillegg er Christian Mortensen, tidligere kjøkkensjef på Kul i Kødbyen og The Paul i Tivoli (hadde Michelin-stjerne i 7 år), ansatt som kjøkkensjef.

Kokkene og DFDS Seaways største drøm er en Michelin-stjerne, og vil se hvor nær de kan komme den.

Menyen blir inspirert av omgivelsene; det havet deltagerne seiler på og de omgivelsene de seiler forbi. Piggvaren og blekkspruten som blir servert kan derfor i prinsippet være fanget rett under båtene.

DFDS 13.jpg

Forslag til meny på Pearl of Scandinavia

Forrett: Skummet Hummer Cappuccino med pastinakk og lakserogn

Hovedrett: Ingefærsyltet and med rosenkålscrisp og frisk koriander eller dampet sjøtunge på bunn av ertegranulat, purreaske samt barbecuesaus tilsmakt  med bourbon

Dessert: Hvid sjokolademousse, kokosganache, broken litchigelé og marengs

DFDS 17.jpg

Forslag til meny på Crown of Scandinavia

Forrett: Rimmet (marinert med salt og sukker) piggvartartar med purè av skorzonerot, snø av estragon, saltbakt og dehydrert kalvehjerte rørt med sprø panko (brødsmuler)

Mellomrett: Cesar salat anno 2018. Confiterte kyllinglår fra Rokkedal, sprø parmasan med ansjos, dehydrert creme fraiche, fermentert hvitløkspurè, rødløksmajones med sennep, pyntes med hjertesalt.

Hovedrett; Forsmak på grillsesongen. Grillet Svinebryst, med stekt andelever, lemoncurd, tomatisert svinesaus, stekte kålblader med vinaigrette og mandel/sesam, saltbakt syltet bete, pommes purè med syrnet fløte og spinatessens.

Dessert: Variasjon av grønt eple, syltet eple, karamellisert eple, tørket eple, sjokoladeposjert eple, brent hvid sjokolade og eplesorbet.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: DFDS SEAWAYS.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post