ENGØ GÅRD: Sommeridyllen på Tjøme

Engø 7

TJØME. Innenfor porten til dette annerledesstedet på Tjøme, står tiden merkelig stille. Skuldrene senkes og sjelen rekker å få ro. Og ikke minst, Engø Gård er stedet hvor våre ganer blir skjemmet bort og et vertskapsteam står parat for å hjelpe.

Engø 15.jpg
 

ENGØ GÅRD. Sommer på Engø Gård på Tjøme er som å være midt i paradiset. Og ikke nok med det. Det er nesten som om vi kjenner duften av alle årstider samtidig. Den hvite kalde snøen, det brune løvet som dekket bakken, skjærgården, og den blå sjøen og saltvannet, duften av kjøkken, urter og matkultur, sjel og atmosfære, gammeldags romantikk, ro og vakker natur, av sommeridyll, blomster og nyslått gress.

ENGØ GÅRD

Gamle Engøvei 25, 3145 Tjøme

​Telefon: 33 30 31 00

E-post: post@engo.no

Engø Gård er ikke som et hvilket som helst sted på denne jord. Det er en eksklusiv og fredfull idyll langt borte fra hverdagens krav, stress og mas. Engø Gård er til for å kunne pleie oss selv. Et godt sted for å finne roen, hvor ingen tidstyver har innpass og man bare kan fokusere på å være til.

Det er nesten så vi kjenner duften av kjærligheten på Engø Gård.

ØR og AR på Engø Gård.jpg
 

Vi satte kursen mot Engø Gård for å oppleve deres berømte Afternoon Tea.

Det sies at Afternoon Tea er en del av Engø Gårds DNA. Hvor vi kan opplev en tradisjonsrik ettermiddag med salt og søtt, og nyte omgivelsene. 

En klassisk Afternoon Tea er en velsmakende britisk selskapstradisjon med røtter helt tilbake til 1840-tallet. Innbydende og delikate fingersandwicher, nybakte scones, søte delikatesser og kaker blir vakkert presentert på etasje-fat sammen med ditt valg av signatur-te eller øvrig drikke.

Afternoon Tea oppsto da hertuginnen av Bedford følte seg småsulten mellom lunsj og middag. Hertuginnen var så fornøyd med måltidet at hun begynte å invitere sine venninner på dette nye, dekadente måltidet.

I dag har Afternoon Tea utviklet seg til å bli et festmåltid med fingersmørbrød, scones, søte delikatesser, nytrukken te og gjerne et glass Champagne til.

Engø Gårds Afternoon Tea koster kr 495,- per person. Afternoon Tea og et glass Champagne  koster kr 690,- per person

Neste Afternoon Tea-arrangementer er 2. - 4. oktober - Afternoon Tea i høstferien til kr 495,- per person

3. desember - Afternoon Tea og intim julekonsert med Tjøme Storband - 595,- per person

Engø 5 – Kopi.jpg
 

Selv rommene bærer preg av hvor Engø Gård ligger. Her finner vi navn som Smørblomst og Sukkertopp. Vi er på Tjøme både med sjel og kropp.

En gang var Engø Gård et sommerpensjonat for rikfolk. Pihls Pensjonat hadde sin glansperiode frem til slutten av 50-tallet, og det var romantikeren Frithjof Pihl og hans søster Daisy som startet pensjonat på Engø i 1924. Daisy tok hånd om sommergjestene og drev utleien, mens Frithjof drev gården og var ellers altmuligmann.

Engø.jpg
 

Sporene etter fortidens Pihls Pensjonat gir gården en umiskjennelig stemning av elegant nostalgi.

I 1935 gjestet engelske Dorothy Grace Babingon – med kallenavnet «Babs» – gården og forelsket seg i både stedet og i Frithjof Phil. De giftet seg året etter, og med Babs kom en interessant, sterk og særpreget personlighet til Engø.

Fordi hun raskt begynte å «sile» gjestene, ble det etter hvert noe av et privilegium å få adgang, og det utviklet seg til et attraktivt møtested med en spesiell atmosfære.

Basseng.jpg
 

En del av det opprinnelige sommerpensjonatets særpreg er å vise respekt for privatlivets fred. Kjente og fremtredende personligheter fra utlandet og fra norsk samfunnsliv kan feriere fredelig og uforstyrret på Engø, beskyttet mot offentligheten og med en sivilisert form for diskresjon.

Kjøkkenet på Engø Gård serverer fantastiske retter med de beste råvarer for årstiden, akkompagnert av perfekt avstemte viner fra den velfylte vinkjelleren.

Engø 10.jpg
 

Engø Gård hadde disse rettene på menyen.

Purre med Pata Negra skinke

Kamskjell med Kaviar og grønne epler

Grillet Sjøkreps med svartkål, Tindved  og potet

Skrei med aromatisk sopp og jordskokk

Ytrefilet av Reinsdyr med black garlic og skorsonerrot

Kraftkarost

Kastanjer med sjokolade og sable

TEKST: ØYVIND RISVIK. PRESENTASJONEN ER BASERT PÅ ENGØ GÅRDS HJEMMESIDE.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post