FARRIS BAD: Spa på ekte

LARVIK. Farris Bad ligger vakkert til på Batteristranden i Larvik, med en fantastisk utsikt ut Larvikfjorden og danskebåten som setter kursen mot Danmark. Farris Bad ønsker å inspirere til kreativitet og lekenhet.

FARRIS BAD. I år er det 12 siden Farris Bad ble åpnet. Med en oppmerksomhet som la grunnlaget for norsk spa-historie, spesielt da Stein Erik Hagen og avdøde Mille Marie Treschow slo fast at spa avdelingen skulle være fri for tekstiler.

WEB: FARRIS BAD

Fritzøe Brygge 2, 3264 Larvik

Telefon: + 47 33 19 60 00

Det er den eldgamle europeiske spatradisjonen Farris Bad følger. Til forargelse for noen og til glede for alle andre.

Hotellet, eller badet som vi kanskje skal kalle det, har to utstikkere som ligger på påler ute i vannet. Det er tre ting som går igjen i bygningene: bøk fra bøkeskogen, vann fra Farris-kilden og den vakre blåaktige granitten som særpreger området.

Historien om kilden og det opprinnelige Farris Bad.

Tusenvis av år med istid formet morenen som Larvik og Norges største bøkeskog hviler på. For 10.000 år siden trakk isen seg tilbake, og vannet sildret gjennom steinmassene og samlet seg til en renset, næringsrik kilde.

I 1843 etablerte Karen Linaae det første badet på denne kilden. I 1880 stiftet Dr. Ingebrigt Holm et nytt bad. Hit kom Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson, Selma Lagerlöf og Knut Hamsun. Her bodde de, her badet de, her danset de. Og snart var det boblende, helsebringende vannet fra Larvik kjent over hele Europa.

Historien om nye Farris Bad

Farris Bad som egennavn er historisk og stedet er fortsatt det samme. Det mektige havet slår fortsatt inn på strendene – og kilden er den samme.

Allerede i 1990 ble de første tankene om et hotell på Batteristranden lansert av Mille Marie Treschow. Da byggingen startet i 2007 var det etter mangeårig kamp for byggetillatelse.

5. mars 2009 åpnet Farris Bad spahotell med 176 rom og suiter, 2500 kvm spa og konferansefasiliteter for opptil 400 personer. Med én fot på land og én fot i havet, med én fot i historien, og én fot i framtiden.

Farris Bad er en del av Nordic Choice Hotels.

Nordens vakreste SPA

Farris Bad er Nordens største og mest innholdsrike spa-avdeling på over 2500 kvm, og er det eneste hotellet som har etablert sitt spa på en ekte, mineralholdig kilde. Opplev ekte og rent kildevann når du besøker oss.

Hver dag virvler friskt kildevann fra 55 meters dyp inn i kildevannsgrotten. Det er både næringsrikt, helsebringende. 20 år bruker vannet på sin reise gjennom de rensende morenemassene under Bøkeskogen og inn til Farris Bad.

Spaavdelingen på Farris Bad har fokus på fysisk og mental trening, balansert kosthold og behandlinger. Her vil du finne ytre og indre ro. Besøk noen av deres 19 behandlingsrom der de tilbyr alt fra klassiske massasjer til Hamam og Rhassoul.

KNEIPS METODE

Kneips metode er Farris Bads mantra. De ønsker at vi skal oppleve det varme og det kalde element. Ved å kombinere varme badstuer, steambad og basseng, med kalde isfontener, dusjer og kaldkulp, vil de det skal oppnås en forebyggende og helsebringende effekt. Opplev ekte isbad i fjorden om vinteren eller havsbad resten av året.

KUNSTEN 

Farris Bad er mer enn et spahotell, det er også et levende og dynamisk galleri. Her finner vi omkring 50 store og små kunstverk rundt på hotellet: Utenfor heisen, i korridoren, i resepsjonen, på stranden …

Ta deg tid til å studere dem, vurdere dem og nyte dem. De kaller det små kunstpauser

MATEN

Med dagsferske råvarer hentet fra området rundt Svenner og Stavern tilbyr Farris Bad blant annet lokal sjømat på sin buffet. Vestfold er kjent for å være Norges grønnsakhage og dette bærer buffeten tydelig preg av. Avslutt gjerne måltidet med kjøkkenets hjemmelagde desserter.

Lidenskap for råvarer og matfaget, god stemning og fokus på presisjon, er ingrediensene for uforglemmelig middagsopplevelser i restauranten. Farris Bad rommer også en omfangsrik og spennende vinsamling, og vinkelneren anbefaler oss gjerne øremerket og smaksberikende drikke for det du måtte velge av mat fra menyen.

Her er en måltid vi gjerne anbefaler:

Forrett: Kyllingterrine med spekeskinke maispudding, estragonmajones og syltet rødløk.

Hovedrett: Andebryst og fritert hjerte fra Gårdsand pastinakkpurè, bakt pastinakk, potetterte og kremet anissaus eller skreirygg med fennikelpurè, småpoteter, gulrot og smørsaus med lakserogn.

Dessert: Nordiske oster marmelade, frukt- og nøttebrød eller ostekake med hvit sjokolade bringebærgele, marengs og bringebærsorbet,

Farris Bads signaturrett er fisk- og skalldyrsuppe med dagens fangst, kamskjell, strimla grønnsaker og lakserogn.

TEKST: ØYVIND RISVIK. PRESENTASJONEN ER BASERT PÅ FARRIS BADS HJEMMESIDE.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post