HOTEL BRISTOL: Marokko midt i Oslo

Hotel Bristol Vinterhaven

OSLO. Der hvor Hotel Bristol i dag reiser sine mektige fasader, lå det for vel hundre år siden noen gamle hus. Nå er Oslo-hotellet blitt et av Norges mest moderne møte- og konferansesentre. Her setter vi oss ned i den berømte Bibliotekbaren og nyter legendesmørbrødet, et høyt rekesmørbrød.

hotel-bristol.jpg

HOTEL BRISTOL. Vinterhaven og Bibliotekbaren er en av Hotel Bristols mange oaser. Med sine dype og komfortable chesterfieldmøbler og vakre pianomusikk, innbyr lokalet til intime samtaler, viktige møter – og gode matopplevelser.

NORWAY`S LEADING HOTEL 2024

Hotel Bristol er blitt nominert til Norway's Leading Hotel 2024 i World Travel Awards.

Stem hotellet frem her: https://brnw.ch/21wFQQl

HOTEL BRISTOL

Kristian IVs gate 7, N - 0164 Oslo

Telefon: + 47 22 82 60 00

Mail: post@bristol,no

Web: www.bristol.no

Menyen i Vinterhaven og Bibliotekbaren har gledet gjestene i mange år. De høye og saftige rekesmørbrødene er en av de mest populære rettene i byen.

I bakgrunnen spiller den faste pianisten Frank Sarközi. Han har spilt på sitt tsjekkiske Petrof-flygel i over 30 år. Alltid iført smoking, og med et skarpt blikk over klaverlokket og ut mot sitt publikum. Han er «verdenskjent» for sine gamle klassikere som Fly me to the moon - og et utall med delikate jazztoner.

Hans lekne fingre flyter over pianotangentene og gir Bibliotekbaren og Vinterhaven det lille ekstra som gjør at gjestene kommer tilbake uke etter uke og år etter år.

27067193_1549434791772894_7429635070807139963_n.jpg
Pianisten Frank Sarközi på Hotel Bristol.

Frank er i godt historisk selskap når han setter seg ved sitt flygel. For det er ikke hvem som helst som har sverget til et Petrof klaver: jazzmusikerne Oscar Peterson og Duke Ellington, skuespilleren Charles Aznavour og ikke minst, de populære artistene Richard Claydeman og Petulia Clark fant tonen på klaveret Petrof.

Hotel Bristol er et hotell i Kristian IVs gate 7 i sentrum av Oslo. Det ble etablert i 1916 av den danske hotellmannen Waldemar Jensen, som hadde arbeidet som hovmester på Grand Hotel i Oslo.

Bristol 1.jpg

Selve bygningen ble tegnet av Finn Rahn og hotellet åpnet i 1920. Hotellet var særlige kjent for Den Mauriske Hall som Rahn hadde fått inspirasjon til under opphold i Marokko.

Der hvor Hotel Bristol i dag reiser sine mektige fasader, lå det for vel hundre år siden noen gamle og falleferdige hus. Rivningen av de gamle, og reisingen av de nye bygningene, tok sin tid.

Bristol - hall.jpg

Men en januardag i 1920 gikk det et sus av glad forventning gjennom de gjestene som var med på å innvie Den Mauriske Hall, Oslos nye gjestestue av internasjonal dimensjon. Noen måneder etter åpnet nemlig Hotel Bristol sine dører. «Å gå på Bristol» ble en motesak.

Nærmere 100 år har gått. I dag er Hotel Bristol et av Norges mest allsidige konferanse-, hotell- og restauranthus, med en helt unik kombinasjon av nåtid og fortid.

Ikke bare dimensjonene på spisesalene og selskapsværelsene, men utstyret, tonen og ånden er noe helt spesielt. Hotellet er hovedstadens vakre perle.

Hotel Bristol Bibliotekbaren.jpg
Aftenoon Tea i Bibliotekbaren.

Flere av rommene og salene i Bristol ånder av norsk kultur og historie.

Her kan vi «møte» forfattere som Alexander Kielland, Bjørnstjerne Bjørnson, Henrik Ibsen og Jonas Lie, i tillegg til noen av våre mest elskede i kongefamilien: dronning Maud, Kong Haakon og kong Olav.

Reker på Bristol.jpg
Det berømte rekesmørbrødet på Bibliotekbaren.

Bristol Grill er Hotel Bristols restaurant for de beste matopplevelsene. Med sitt klassiske kjøkken, hyggelige, behagelige og rolige atmosfære, i vakker engelsk stil, tilbyr Bristol Grill alle sine gjester en av byens beste menyer. Kjøkkensjef Martin Land og hans dyktige team tar alltid utgangspunkt i årstidenes råvarer og spesialiteter.

Med mye lidenskap og stor kunnskap inviterer de til ekte matglede. De profesjonelle servitørene står alltid klare til å yte den beste service. Hver enkelt gjest skal trives og føle seg ivaretatt på best mulig måte. De skal få en matopplevelse, en totalopplevelse, de sent vil glemme.

Vi anbefaler denne menyen på Bristol Grill.

Forrett: Grillet sjøkreps med karamellisert fløte, syltet kålrot og sortkål.

Hovedrett: Posjert piggvar med persillekrem, blomkål, gulrot og skalldyrskum eller Gjøkalv med karamellisert løkkrem, sellerirot og hvitvinsky med røkt beinmarg.

Dessert: Hasselnøttbavaroise med multer, fiken og rømmeis.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: HOTEL BRISTOL OG ØYVIND RISVIK:

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post