SOLSTRAND HOTEL: Intens nytelse i havgapet

Sol 1

BERGEN. Høsten på Solstrand Hotel og restaurant kan storme med hvite bølgetopper, sommeren kan by på blikkstille fjordspeil og hver årstid gir deg masse, masse frisk luft.

Sol 2.jpg

SOLSTRAND HOTEL OG RESTAURANT. Det var bare 30 km fra Bergen til Solstrand hotell.  Vi lot oss raskt imponere av det vakre hotellet i sveitserstil som lå der ute ved Bjørnefjorden i Os kommune. Her hadde det ligget siden Norges første statsminister, Christian Michelsen, tok det første spadetaket i 1895. Egentlig skulle Solstrand hotell være et feriested ved fjorden, et tilbud til velstående kjøpmannsfamilier.

WEB: SOLSTRAND HOTEL

Solstrand Hotel & Bad Solstrandveien 200, 5200 Os, Norway

Telefon: (+47) 56 57 11 00
Mail: hotel@solstrand.com

I dag er Schau-Larsen tredje- og fjerde generasjon eier av Solstrand.

Bjørnefjorden var en av de vakreste fjordene hadde sett på Vestlandet. Panoramautsikten, arkitekturen, øyene og de mastetiske åser, den fantastisk haven og det fantastiske lyset og det nesten kontinuerlige skifte av været.

Sol 6.jpg

Og i velværeavdelingen kunne vi senke skuldrene ned i varme terapibad, svømme flere lengder i bassenget eller ta en dukkert i kaldkulpen, puste ut i saunaen eller kikke på stjernene i utebassenget.

De av oss som våget det, tok et kaldt fjordbad fra badebryggen. Alt på Solstrand, fra arkitektur til valg av stein i trappen fra bassenget ned mot fjorden, var forankret i norsk natur og kultur.

Sol 4.jpg

Solstrand hadde fra gammelt av gode tradisjoner for havbad, med ”herrebad” og ”damebad” ved stranden, ble vi fortalt. I dag er det bygget en vakker underjordisk trapp hvor gjestene kan gå innendørs ned til vannkanten og stupe i havet hele året. Vinterbading har nemlig begynt å bli en tradisjon på Solstrand.

Solstrand Hotells spa-avdeling ble bygget på det velkjente spakonseptet ”Helse gjennom vann”. I velværeavdelingen hadde de konsekvent brukt resirkulerbare naturmateriale som stein, tre, plantefarger, olje og glass. Avdelingen var inspirert av kunstmuseet Glyptoteket i København.

Sol 3.jpg

- Vi har alltid vært tro mot lokale mattradisjoner, det vil si at vi bruker lokale råvarer med lokale og internasjonale smaker, ble vi fortalt. Helt fra vikingtiden hadde nemlig de bergenske kjøpmennene hentet hjem krydder, urter, stoffer og inspirasjon fra den store verden.

Derfor brant de på Solstad hotell for kystkulturen og serverte derfor mye mat fra havet.

Da vi besøkte hotellet var silderogn og kolmule på menyen, og de brukte bevisst hjort når de serverte vilt. Deres spesialitet var villsau fra Austevold, smurt med ramsløk fra Hardanger, og rotfruktene som trivdes i det karrige jordsmonnet. Og ikke å forglemme de deilige epledessertene i alle former og fasonger. De måtte bare nytes.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: SOLSTRAND HOTEL & RESTAURANT.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post