SON SPA: En perle ved fjorden

Son 7 – Kopi_edited

SON. Son er en av Norges mest idylliske steder. Som en bortgjemt hvitmalt liten perle av en sørlandsby. Her ligger Son Spa.

Son 9.jpg
 

SON SPA. Son Spa ligger vakkert opp til Oslofjorden, som en oase helt nede på bryggekanten.

WEB: SON SPA

Hollandveien 30, 1555 Son, Norge

Telefonnummer: + 47 64 98 48 00

Tettstedet Son er særlig kjent for sin gamle bebyggelse fra hollendertiden, med trehus og trange smug som gir et særpreg som man gjerne forbinder med byer langs kysten av Sørlandet.

Allerede på 1600-tallet var Son et eget handelssted som eksporterte trevirke

Her blafrer det i seilbåtenes seil, enten det er storseil, fokk eller spinnaker. Her lukter det saltvann og maritimt treverk, gamle tjærebredde trebåter og supermoderne lystbåter.

Son 10.jpg
 

Og ikke langt unna ligger idylliske Son sentrum med sine villahager, små trehus med utskårne ornamenter og roser opp etter veggene og eple- og plommetrær og skog med furu og bjørk som strekker seg mot himmelen.

I gamle dager var Son tegnet inn på hollandske kart og ble kalt Zoen op den Water og Soen Water. Son har historisk arv i gater og bygninger.

Midt blant strender, båtliv og marina og moderne design ligger Son Spa, et hotell i kjeden Nordic Hotels & Resorts.

spa-avdelingen-son-spa-640x640.jpg
 

Son Spa åpnet sine dører 1. november 2008, og er en av de største spasatsningene som er blitt gjort i Norge. Hotellet ligger som en skarpskåren odde ut i fjorden. Interiøret har et maritimt og hjemmekoselig preg med utgangspunkt i seiling, det som Son er mest kjent for. Historien og de gamle båtbyggeriene i tidligere Soentider gjenspeiles i hotellets profil og interiør.

Den 2 000 kvadratmeter store spa-avdelingen tilbyr de siste trender innen behandling og velvære. Her kan vi få fantastiske spaopplevelser alene, sammen med kolleger, venner, kone eller kjæreste.

Son Spa er et konferansehotell som kan tilby alle fasiliteter, møterom med sjøutsikt og aktiviteter som skaper konferansen man aldri glemmer.

Son 1.jpg
 

Restaurant & Bar

Den nyoppussede restauranten på Son Spa er et samlingssted for hotellgjester, seilere, spagjester og fastboende fra Son, samt gjester som ønsker en smakfull middag. Den flotte uteserveringen ligger rett mot gjestebrygga, med vakre strender på hver side.

Mandag til lørdag blir det servert en deilig lunsjbuffet.

Img5397-640x640.jpg
 

Vi foreslår denne treretters middagen

Forrett: Pastrami på okse indrefilet med rødvinkokt sjalottløks-vinaigrette, parmesan, ruccola, ristet pistasj og trøffel-emulsjon.

Hovedrett: Sitruspanert ørret med tobiko-rogn, pak choy, smørposjert gulrot, karamelisert løk, potetpurè tilsmakt safran og appelsinsjy eller einebær- og rosmarinmarinert villsvin med kremet sopp- og pepperrotsaus, persillerot, tyttebær og ovnsbakte poteter.

Dessert: Bakt sjokolade ganache med peanøttcrunch og pasjonsfrukt.

Son 4.jpg
 

Har man ligget i utejacuzzien på Son Spa, glemmer man det ikke. Stemningen og utsikten til fjorden er helt unik. Vi kan svømme inne i bassenget samtidig som vi får med oss det rolige båtlivet utenfor.

Son Spa er kjent for å være et av Norges beste spahotell med en toetasjes stor spaavdeling og dyktige terapeuter.

Son Spas mål er at man skal slappe av og få ny energi i hotellets spaavdeling. I 1. etasje finner vi et stort basseng, peis, badstue, kalde og varme kilder samt et utendørs boblebasseng. I 2. etasje finner vi VIP-spa, Son Magic Circle, hvor vi kan benytte oss av Son Spas spesielle sparunde. Over alt er den fantastiske utsikten en del av spaopplevelsen. Det er tekstilpåbud i hele spaområdet.

Son 2.jpg
 

SON SPA

Av 148 rom er 74 er suiter med balkong. Alle rommene er dobbeltrom.

I Christer Berenssuiten kan mindre grupper ha vinkurs eller konferanse.

2000 kvadratmeter av hotellet er spa-avdeling.

Ligger 60 kilometer sør for Oslo, med Moss bare en liten biltur unna.

Son Spa ble årets Resort i Nordic Choice Hotels i 2010 og årets bedrift i Vestby kommune samme år.

Hotellet har totalt 16 flotte og lyse møterom og konferansesuiter, de fleste med havutsikt. Hollendersalen har plass til 150 personer i kino-oppsett.

TEKST: ØYVIND RISVIK. PRESENTASJONEN ER BASERT PÅ SON SPAS HJEMMESIDE. FOTO: DENICE HAGEN.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post