SORIA MORIA: Det moderne eventyrslottet

Soria 1_edited

OSLO. Når solen skinner og himmelen er blå, ligger konferansesenteret SORIA MORIA der som det moderne eventyrslottet Soria Moria.

Soria 3.png

SORIA MORIA. Som et stort eventyr på Oslos tak, med utsikt ut over hele eventyrriket, og utsikten, den er helt frem til «verdens ende», langt ut over Oslofjorden.

WEB: SORIA MORIA

Voksenkollveien 60, 0790 Oslo

Telefonnummer: 23 22 24 00

Askeladden er en kjent figur fra norske folkeeventyr. Det var han som fikk øye på Soria Moria slott som lå og lyste bak blånene. Motivet med gutten som speider mot det glitrende slottet i det fjerne, er nærmest blitt et symbol på drømmen om å lykkes.

I Asbjørnsen og Moes eventyr står det: I slottet brant det på varmen, og Halvor gikk inn i kjøkkenet, som var så gildt at han aldri hadde sett så gildt et kjøkken; der var kjørel både av gull og sølv, men folk var der ingen av. Da Halvor hadde stått der en stund, og ingen kom ut, gikk han bort og lukket på en dør; der inne satt en prinsesse og spant på en rokk.

Soria 7.jpg

SORIA MORIA hotel og konferansesenter ligger ved porten til Nordmarka i Oslo og har den nye moderne hoppbakken Holmenkollen som nabo, og den den nybygde trekirken Holmenkollen kapell litt lenger borte i skogbrynet, trekirke som brant i 1992, og som ble bygd opp igjen fire år senere.

I 1910 ble Kongsseteren, som ligger like i nærheten av kapellet, gitt til Kong Haakon og Dronning Maud i kroningsgave fra det norske folk.

Den norske lægeforeningen bygde Soria Moria i 1983 og utvidet etter hvert med flere byggetrinn. Et av dem har navnet SORIA MORIA – Senter for bærekraft, og er et skreddersydd sted for lederutvikling, konferanser og selskaper og ble ferdig for femten år siden.

Soria 11.jpg

Soria Moria har lagt vekt på å skape en ramme rundt møter som gir inspirasjon til læring og avkobling. Moderne møterom har avansert teknikk, lys og luft og utmerkede pauseområder inne som ute.

På SORIA MORIA hotell og konferansesenter finner vi 160 reproduksjoner av kunstneren Th. Kittelsens verker. I tillegg henger originalverk av Reidar Fritzvold, Fire Årstider, på veggene.

Soria 22.png

Askeladdens hus

Askeladdens hus er et 1200 kvadratmeter stort hus med håndlaftet tømmer som består av plenumsal, grupperom, pauseareale, stor sal for bespisning og et eget kjøkken. Her har SORIA MORIA hotell og konferansesenter et komplett tilbud for grupper i størrelsen 15 - 80 personer, de som ønsker et unikt konferansesenter og for de som ønsker å komme vekk fra det «offentlige» rom.

Soria 25.png

Historien

Historien til Soria Moria går over hundre år tilbake. På området ble Voksenkollen Sanatorium bygget i 1900. I reklamen ble stedet beskrevet som et sted for norske og utenlandske velhavende som tilbød fremragende muligheter for friluftsliv og sport.

Blant de gjestene som besøkte sanatoriet var Edvard Grieg. Han kalte stedet for Soria Moria og derav navnet.

I 1919 brant sanatoriet ned til grunnen og en gjest ble tiltalt for mordbrann. I mange år sto tomten brakk, men i 1983 ble et nytt Soria Moria oppført som Den norske Lægeforenings kurs- og konferansesenter.

Soria 14.png

Maten

På Th. Kittelsenstuene serverer SORIA MORIA hotell og konferansesenter både små og store middagsselskaper. Banketten har plass til 300 personer.

Forslag til meny på restaurant Th. Kittelsenstuene

Á la carte

Forrett: Grønnsakssuppe med hvitløkskrutonger.

Hovedretter: Dagens fisk med hvitvinssaus og kokkens utvalg av ganityr.

Hjortegryte med rotgrønnsaker, tyttebær og dagens potet.

Dessert: Sjokoladekake med bærkompott.

Her skal ikke bare maten nytes. Fra restauranten kan vi se ut over de «syv blåner» og oppleve de mest fantastiske solnedganger.

Soria 6.png

SORIA MORIA hotel og konferansesenter har også innendørs svømmebasseng, utendørs tennisbaner og et treningsrom.

Begrepet team-building har mange fasetter. Noen ønsker en rolig tur i Nordmarka med medbrakt nistekurv, andre ønsker kompliserte aktiviteter med oppgaver som skal løses i grupper.

Gjennom Destinasjon Holmenkollen kan SORIA MORIA legge til rette for både kulturelle og sportslige aktiviteter i nærområdet.

SORIA MORIA hotell og konferansesenter har er en unik beliggenhet ca 500 meter over havet med utsikt over Oslo sentrum. Likevel tar turen opp til Soria Moria bare 20 minutter med bil eller ca 35 minutter med t-bane fra Oslo sentrum.

TEKST: ØYVIND RISVIK. PRESENTASJONEN ER BASERT PÅ SORIA MORIAS HJEMMESIDE.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post