ABSALON HOTEL: Midt i Københavns bankende hjerte

Absalon 3_edited

KØBENHAVN. På Absalon Hotel i København finner du ekte gjestfrihet og en personlig service som ligger i toppklassen. Hotellet ligger midt i hjertet av byen, med kort avstand til byens spennende tilbud.

Absalon 1.jpg

ABSALON HOTEL Det hyggelige teamet av medarbeidere gir gjestene oppholdet i København gode minner. Om med konseptet Concept24 kan gjesten nyte dagene i København enda bedre.

WEB: ABSALON HOTEL

Helgolandsgade 15, 1653 København, Danmark

Telefon: +45 33 31 43 44

Absalon Hotel ble grunnlagt i 1938. Den gangen var det bare elleve rom. Heldigvis har det skjedd mye på 83 år. I dag står hotellet frem som et moderne og klassisk hotell med hele 161 rom og suiter.

Absalon 5.jpg

Rommene på Absalon Hotel er innrettet med vakre tapeter og tekstiler av det kjente og eksklusive merket Designers Guild, som er har vunnet en lang rekke priser. De er kjent for å bruke livlige farger og moderne design. Møblene er komfortable med stål av det kjente Wenge-merket.

Rommene har vakre bredstripete gardiner som innrammer vinduene på en tiltalende måte. Værelsene har en klassisk stukkatur i taket med indirekte belysning som gjør både bygningen, rommene og historien til en helhet.

Absolon Hotel har tre hovedfarge på rommene, og kombinert med den moderne og klassiske stilen, har hele bygningen fått en flott og tiltalende harmonisk stil.

Absalon 7.jpg

Hotellets kjerneverdier er bygd opp rundt hygge, omsorg, ærlighet, gjestfrihet og service. Disse verdiene ligger helt i toppklassen og skaper gode opplevelser som jeg er helt sikker på at gjestene vil dele med andre og som de vil vende tilbake til.

Absalon Hotel har tre fargegrupper. Superior-rommene har et helt eget tema: GRASS er en flott og frisk grønn farge som fremheves med masse av pink og sort, som blant annet kommer til syne på et lekkert ullteppe.

Absalon 6.jpg

Standardrom har to temaer. OCEAN er blå med sølv og et streif av gull. BERRY er dyp lilla og plommefarget med masse sølv. Begge temaene blir presentert på et lekkert tregulv i hvitpigmentert gulv.

Absalon Hotels medarbeidere står alltid til tjeneste for gjestene, enten det er å gjøre København enda mer spennende, finne frem plaster på gnagsåret, finne frem kart over byen, inngang på Tivoli, bestilling på de beste restaurantene eller finne frem til andre begivenheter. Resepsjon er åpen 24 timer i døgnet, og klar til å finne frem de aller beste tilbudene.

imagegen.jpg

AKTIVITETER RUNDT OMKRING ABSALON HOTEL

Absalon Hotel ligger i bydelen Vesterbro, midt i hjertet av København. Du merker virkelig at du er i København, i et kvartal som er både moderne, full av liv og gjerne litt rått.

Hotellet ligger i det som en gang var den beryktede Istedgade. Nå er gaten en av Københavns mest populære. Den er full av gamle vertshus, cafeer, antikviteter-, mote- og designbutikker. Med en festlig og funky stil er Istedgade Vesterbros nerve, hvor tempoet er høyt hele døgnet. Hotellet ligger i en gate og i et kvartal som oser av storby. Samtidig finner vi også roen her. I sidegatene skyter den ene cafeen opp etter den andre. Her er du nesten tvunget til å slappe av.

Halmtorvet ligger rett rundt hjørnet for hotellets hovedinngang. Her blir du tilbudt hippe cafeer, og i løpet av en søndagsbrunch er du nesten sikker på å se noen av ansiktene som har vært på tv-skjermen i løpet av uken.

I Kødbyen er det et utall barer som er propp fulle av stemning, restaurantene som har de aller beste menyene og gallerir som tilbyr spennene kunst fra hele verden.

Hotellet ligger bare fem minutter fra Tivoli, Strøget og Rådhuspladsen. Midt i hjertet av København, med andre ord.

KBH-Absalon.jpg

HISTORIENS VESTERBRO

Den norske lyrikeren Olaf Bull bodde i området rundt Absalon Hotel, i gatene Westend, Bagerstræde og Absalonsgade. Sistnevnte gate har navn etter den 59 år gamle biskop Absalon (ca 1128 – 1201) som bygde en borg i 1167 ved fiskeleiet Havn. Kong Valdemar hadde gitt ham dette landområdet som takk for sin krigsinnsats. Under borgen vokste det opp en kjøpmannsby, og i 1443 ble den Danmarks hovedstad. Absalon har fått sin statue på Højbro Plads.

En av de nærmeste naboene til Olaf Bull var Absalonskirken med sine høye og smale vinduer som slipper inn et underlige og dempet lys i det flatloftede kirkerommet. På prekestolen er det en flokk englebarn i relieff. I sterk kontrast til livet og virkeligheten utenfor.

Absalonkirken på Sønder Boulevard på Vesterbro ble nettopp solgt for 10.2 millioner kroner. Det er grundleggeren af Tiger, Lennart Lajboschitz, som har kjøpt kirken, som skal brukes til aktiviteter beregnet på lokalbefolkningen, I Absalonkirken skal meste skje, fra bordtennis til sjakk, forelesninger, musikk og bespisning.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: ABSALON HOTEL

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post