HAVREHOLM SLOT: Som et sommermaleri

Havreholmen 2_edited_edited

HAVREHOLM PÅ NORDSJÆLLAND. Her får gjestene en unik mulighet til å slappe av i et naturskjønt område, nyte førsteklasses menyer, møte venner, bade, fiske og mosjonere. Valget er fritt - og godt.

Havreholm 4.jpg

HAVREHOLM PÅ NORDSJÆLLAND. Havreholm Slot ligger i det som i flere århundrer har vært Danmarks mest eksklusive ferieområde. Fem minutter fra den populære stranden i Hornbæk, ti minutter fra Helsingør og bare en halvtimes kjøretur fra København.

WEB: HAVREHOLM SLOT

Klosterrisvej 4, 3100 Hornbæk, Danmark

Telefon: +45 49 75 86 00

Havreholm Slot er et moderne fristed i historiske omgivelser og setter kvalitet, mennesker, service og detaljer i høysetet.

Restauranten på Havreholm Slot er en opplevelse i seg selv. Fra restauranten ser vi ut på vakre irrgrønne områder, med en blå vakker innsjø i bakgrunnen. Hver dag byr kjøkkensjefen på nye og spennende retter, hentet fra årstidens friske råvarer. Vinkartet er både variert, spennende og full av overraskelser.

Havreholm 2.jpg

Havreholm Slot kan by på et vell av sport- og fritidsaktiviteter. Fem hundre meter unna ligger en av Nordsjællands beste golfbaner. På slottsområdet er det fire tennisbaner, inne- og ute svømmebasseng, sauna, bordtennis, biljard og boulebane. Hester kan gjestene leie på rideskolen som ligger som nærmeste nabo.

Fra Hornbæk på Nordsjælland strekker det seg kilometerlange og hvite strender. Hornbæk er et av de hotteste feriestedene i Danmark. Hit kommer skuespillerne og kunstnerne for å slappe av i vakre områder. Nordsjælland er et av Danmarks mest solrike områder, og når havreåkerne gynger i vinden er det så vakkert at man nesten kan gispe. Nordsjælland er som et maleri, sommer som vinter.

Havreholmen 4.jpg

På Nordsjælland finner du et unikt landskap, like vakkert som i Skagen på Nordjylland. Hit  til Hornbæk kom Skagenmalerne for å oppleve det fantastiske lyset. Her finner du gamle og romantiske kirker, kroer hvor du kan nyte lun leverpostei og stekt sjøtunge.

Severdighetene ligger på rekke og rad: Kunstmuseet Louisiana, Karen Blixens Rungstedlund, Hamlets slott Kronborg og Dronning Margrethes sommerslott Fredensborg.

Kjøkkensjefens matfilosofi er enkel: jeg ønsker å bruke de beste av kvalitetsråvarene, aller helst nordiske og fra nærmiljøet. Jeg liker det enkle og rene, både i smak og uttrykk. Jeg ønsker at Havreholm Slot skal bli kjent for velsmakende, enkel, god og klassisk mat…

Hovedrett 2 Foto Øyvind Risvikx_edited.jpg

GRILLET KALVEFILET MED GULRØTTER OG SITRONTIMIAN.

2 stk biffer av skåren kalvefilet, ca 180 g pr stk.

8 små nygulrøtter med stilk

6 små løk med stilk

8 bringebær

3 dl kraftig kalvefon

1 dl bringebæreddik

1 liten bunt sitrontimian

Salt og pepper

Sukker

Litt smør

Slik går du frem: start med sausen. Smelt 1 ss sukker i kjele, reduser til karamell. Blant i eddiken og reduser til halvparten. Hell på kalvefonden og reduser nok en gang til halvparten. Pensle kjøttet med litt matolje, ikke olivenolje, og krydre godt med salt og pepper. Gi kjøttet mønster på en varm grillpanne og stek ferdig i ovnen, 3 minutter på 180 grader. La kjøttet hvile ca 10 minutter før det skjæres opp. Blancher gulrøtter og løk i kokende vann med litt smør i. Legg på tallerken. Server med små poteter til.

Forrett 1 Foto Øyvind Risvik_editedxxx.jpg
Forrett 2 Foto Øyvind Risvik_editedxx.jpg
Dessert 1 Foto Øyvind Risvik_editedxx.jpg

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: ØYVIND RISVIK OG HAVREHOLM SLOT.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post