HOTEL SKT. PETRI: Ingen billig romantikk, her nei

SKT 18_edited

KØBENHAVN. Hotel Skt. Petri har en deilig utsikt mot pittoreske bakgårder, Rundetårn og Tivoli. Det er raust om vinteren og vidunderlig om sommeren. Oppholdet var så som så, men maten? Den kunne ikke vært bedre...

KLIKKANNONSE VESTLIA RESORT.

ANNONSE 21k.jpg

 -----

SKT 8.jpg
3 for nett.png

HOTEL SKT. PETRI. En weekend på hotell i København har alltid vært en bra måte å finne tilbake til seg selv og å gi nervetrådene nytt liv. Vi forsøkte Hotel Skt. Petri. Og ble skuffet. Siden har vi ikke vært der.

WEB: HOTEL SKT. PETRI

Krystalgade 22, 1172 København, Danmark

Telefon: +45 33 45 91 00

Det startet godt. På Hotel Skt. Petri fikk vi utsikt ut over takene i Dronningens by, og et ørlite glimt av en jødisk synagoge der nede. Pluss diverse renoveringsforsøk, med preg av iherdig og nødvendig reparasjonsarbeid, innvendig. Deler av hotellet var slitt, den nye looken de la opp til, var nødvendig. Hvordan hotellet er blitt etter at Petter Stordalen overtok, og til han ga opp igjen, vet vi ikke. Uansett, til det bedre burde det bli.

SKT 7.jpg

Tross alt, stemningen var avslappet. I resepsjonen sto det mange smilende ungdommer. Som forsøkte å få til romantikk for alle pengene. Det kostet på dette hotellet. Her fantes ikke billig romantikk.

Vi ble mottatt som om vi skulle ha kommet hjem til en kjærlig mor. Siden hotellet var kjempestort, skulle det virkelig stor innlevelse til for å få til det.

Allerede da Hotel Skt. Petri i København åpnet dørene og startet den berømte rulletrappen sin, ble hotellet lagt merke til. Da vi la hodet bakover og kikker oppover en av Københavns lengste, mest slitsomme, men kanskje mest elegante trapper, åpnet det seg på toppen et enormt rom, akkurat som en Ibsensk hall for dovregubber.

Deluxe-1-1040x612.jpg

Her var det høyt, bredt og langt, og det kunne være lett å gå seg vill i inntrykkene. Over oss hang enorme lamper. For hver meter langs trappen sto enorme vaser og brøt opp de store flatene. Prismekronene funklet som stjerner der oppe under taket.

Tidligere inneholdt denne modernistiske bygningen Daells Varehus fra begynnelsen av 1930-årene. Ombygningen er blitt premiert, for både de enkelte detaljene og for helheten. Fra de enorme konstruksjonene til minste dørhåndtak.

- Nå blir en ny designperle, der vi har 288 rom etter at vi har bygget ut. Vi er snart ferdige med renoveringen av samtlige rom, sa eieren Petter Stordalen da hotellet ble nyåpnet. Og vi må jo tro det han sier. Det synes i hvert fall når vi tar en titt innom hjemmesiden.

Sankt Petri 10.jpg
Restauranten

Hotel Skt. Petri er hotellet for de store anledninger og ekshibisjonister. Her foregår de store kjendisfestene, her kan man støte på både Madonna, Robbie Williams – og Thomas Dybdahl.

Hotellet har hentet navnet sitt fra renessansekirken rundt hjørnet, Sankt Petri kirke. Det er den eneste Københavnkirken som er bevart fra 1400-tallet, og den erstattet en kirke fra så tidlig som 1200-tallet. At man må gå ned for å komme inn i kirken, forteller at grunnen har hevet seg siden 1400-tallet på grunn av flere lag med søppel.

SKT 1.jpg

Hotel Skt. Petri lå majestetisk til, med deilig utsikt mot pittoreske bakgårder, mot Vor Frues Kirke, Rundetårn og Tivoli der borte i nærheten av skyline. Det var et raust og romslig sted å tilbringe mørke vinterkvelder, og måtte være et vidunderlig sted når sommeren lyser inn med sine intense danske solstråler.

Vi ble kastet ut av huset for å finne et spisested. Vi fant P EATERY, en nyåpnet restaurant ved siden av hotellet, et spisested som slet med seg selv. Håper det blir bedre når Hotel Skt. Petris egen restaurant åpner. Gjestene fortjener det.

Vi har bodd på hotellet en rekke ganger. Rettene som vi fikk den gangen hotellets restaurant het Brasseriet Sankt Petri var førsteklasses. Menyen bar bud om at ute på kjøkkenet befant det seg en kokk med ambisjoner og forståelse for det gode måltid. Maten smakte, og det til gagns.

Vi merket oss en kokk som ønsker å gå nye veier, og vi ble utfordret til fulle. Rettene var en ren oppvisning i enkel, men kreativ matglede.

Hvordan maten er på Sankt Petri nå, må foglarne vite

SKT 3_edited.jpg

BØFFELMOZZARAELLA MED PANZANELLA

Panzanella er en salat fra Toscana hvor man bruker daggammelt brød og blander med tomater, vineger, olivenolje og litt hva man ellers har. On god måte å bruke gammelt brød på, med andre ord. La salaten stå litt så brødet suger til seg alle smakene. Server retten kall, og la mozzarellaen få romtemperatur før den serveres.

2 bøffelmozzarella, i småbiter

250 g kirsebærtomater, delte

½ rødløk, hakket

2 ss kapers

1 ansjosfilet, finhakket

¼ daggammelt surdeigbrød uten skorper, skåret i 1 cm store biter

1 bunt fersk basilikum

balsamico av god kvalitet

extra virgin olivenolje av god kvalitet.

Slik går du frem: Bland alle ingrediensene, utenom mozarellaen og mariner i ca 30 minutter. Legg på osten før servering.

FLERE MATBILDER FRA HOTEL SKT. PETRI

SKT 4_edited.jpg
SKT 5_edited.jpg
SKT 6_edited.jpg
SKT 11_edited.jpg
SKT 12_edited.jpg
SKT 13_edited.jpg
SKT 14_edited.jpg
SKT 15_edited.jpg
SKT 10_edited.jpg
SKT 9_edited.jpg

TEKST OG MATBILDER: ØYVIND RISVIK. ANDRE BILDER: HOTEL SKT. PETRI.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post