MARIENLYST STRANDHOTEL: Historisk vingesus

Marienlyst 12_edited

HELSINGØR. Det er historisk vingesus over konferansehotellet Marienlyst utenfor Helsingør i Danmark. Her sitter vi i makelige stoler og ser rett ut på Øresund mot slottet Kronborg. Vakkert er det.

Marienlyst 15.jpg
 

MARIENLYST STRAND- & BADEHOTEL. 10. juni 1860 spiste Kong Frederik VII og Kong Carl XV av Sverige frokost med grevinne Danner i table d`haûe-salen på Marienlyst Slot – samtidig som den første delen av Strand- & Badehotel Marienlyst, som lå helt ned til Øresund, ble tatt i bruk. ''

MARIENLYST STRANDHOTEL

Nordre Strandvej 2A, 3000 Helsingør, Danmark

Telefon: +45 49 21 40 00

De hadde Europas lengste restaurant og var et ettertraktet og populært sted for diplomater, rike englendere og medlemmer i de europeiske fyrstehusene.

Marienlyst 13.jpg
 

Selv den russiske tsaren og den kjente sangerinnen Sara Bernhard kom ofte til hotellet. I de danske kongehuset sa de ofte: Har du vært på Marienlyst? Og svaret var det samme bestandig: Ja, selvfølgelig.

Det første hotellet var lite, men hyggelig. Og i 1902 bygde man det som i dag er blitt det vakre hotellet som ble naboen til Øresund.

I april 2014 startet man med en gjennomgripende renovering av Marienlyst. De fikk til den typisk danske vakre badehotellstemningen. Bankettavdelingen ble åpnet og fikk en fantastisk åpning ut mot vannet. Samme år ble restaurant Brasserie 1861, i arkitekten Utzons paviljong, åpnet. Ikke lenge etter ble dn nye konferanse-avdelingen åpnet.

Marienlyst 11.jpg
 

Marienlyst Strand- og Badehotel ligger bare en times kjøretur nord for København og er den optimale rammen rundt et opphold.

En deilig middag avslutter dagen og rett utenfor døren frister vakker natur, blått vann og Danmarks flotteste slott. En gåtur langs stranden, tett på Øresund, frisker opp både hjerne og humør.

Marienlyst 8.jpg
 

Restaurant Marienlyst

Restaurant Marienlyst danner rammen rundt hotellets store morgenbuffet med økologiske spesialiteter. Det er også her de serverer deres lekre lunsjbuffet og kjøkkensjefens egen meny i forbindelse med konferanse, weekend eller ferieopphold.

Brasserie 1861

Restaurant Brasserie 1861 byr oss på nordisk-inspirerte retter av høyeste kvalitet, og nesten alt de serverer er økologisk og nøye utvalgt for at oppnå de beste resultatene. Her trives gjestene.

Marienlyst Bar & Lounge

Her kan vi lese dagens avis, nyte en kald øl eller møte familie, venner eller arbeidskolleger i hyggelig stemning, med utsikt over Øresund.

Vinsmaking

Opplev hotellets vinsmaking i Marienlyst Bar & Lounge. Smag på fire spennende viner, spesielt utvalgt av hotellets sommelier, hør om vinenes opprinnelse, druene og deres sammensetning. Bruk sansene til at kjenne alle vinenes nyanser.

Marienlyst 16.jpg
 

KRONBORG

I Helsingør ligger også Nordens flotteste renessanseslott, Kronborg, og det var her Shakespeares Hamlet undret seg over spørsmålet om å være eller ikke være. Marienlyst serverer gjerne festmiddag på slottet. Enten i Fredrik IIs vinkjeller, i Erik av Pommernes kammer eller i Dansesalen. Før middagen er det guidet tur på slottet, og etter en storslått kveld forlater vi slottet, i fakkelallè langs vollgraven.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post