SANKT HELENE FERIECENTER: Nyt livet på Den danske riviera

SHeleneK 4_edited

TISVILDELEJE. Hvorfor sommerhus når du kan få egen ferieleilighet på Sankt Helene? Her bor du på Den danske riviera på Nordsjælland i Danmark, der hvor det blå havet og de gule åkrene er vakre kulisser.

Helene 7.jpg

SANKT HELENE FERIECENTER. Allerede ved ankomsten til SANKT HELENE merker vi historiens vingeslag, med gamle brosteinene gårdsplassen og en panoramautsikt mot hav og sommermodne enger.

Nå kan du få sommerleilighet på en ekte dansk bondegård, på Vieholmgård, som ble bygd så tidlig som i 1894 og som nå er en av Danmarks flotteste feriesentre.

SANKT HELENE

Bygmarken 30, 3220 Tisvildeleje, DANMARK

Tlf: + 45 48700850

Nett: www.helene.dk

Mail: info@helene.dk

SANKT HELENE ligger i badebyen Tisvildeleje på Nordsjælland i Danmark, tre mil fra Helsingør og seks mil fra København. Havet mellom Danmark og Norge, Kattekat, ligger rett utenfor, og langs kysten er det hundrevis av bukter og uendelige hvite og barnevennlige strender.

SH 1.jpg

Her kan romantikken nytes, med havet som vakker kulisse, her kan man gå hånd i hånd i de spennende klittene, gjennom de romantiske små byene og fiskelejene, og ikke minst, oppleve solnedgangen og det alltid vekslende lyset. Dette er kysten som den store danske dikteren Holger Drachmann elsket, og som det nygifte svenske paret August Strindberg og Harriet Bosse valgte på sin bryllupsreise.

Dette vakre området strekker seg langs hele nordkysten langs det som kalles Den danske riviera, fra Helsingør i øst til Roskildefjorden i vest. Det er rent, blått og salt badevann, det er livreddertjeneste og badevakter, høye klitter som stuper ned mot stranden og hjort i skogbrynet.

J1J5090.jpg

Naturen er så ren og pen og uberørt som du bare kan tenke deg. Bare små yndige små hus bryter idyllen. Som på ingen måte forstyrrer, de er der bare som små sjarmerende flekker i naturen. Danske har ikke for vane å bygge seg enorme «slott» i sommerlandet.

Bare noen hundre meter innenfor kysten ligger SANKT HELENE, og med sine tolv hektar natur som bare venter den på å bli brukt av norske Danmarkselskere. Her er det gule enger, stolte lindetrær, fuglesang og en og annen gang en liten harepus som spretter fornøyd forbi.

I en sommerleilighet på feriesenteret Sankt Helene opplever vi dansk, romantisk sommeridyll.

Helene 9.jpg

Allerede ved ankomsten til SANKT HELENE merker vi historiens vingeslag, i det gamle brosteinene på gårdsplassen, restauranten som byr på panoramautsikt mot skogbrynet og baren som er innredet som en stall. Vi er jo egentlig på en ekte dansk bondegård, Vieholmgård, som ble bygd så tidlig som i 1894.

Det første som møter meg når jeg svinger inn på området, er moderne små sommerhus, som ligger som en hestesko rundt gårdsplassen, restauranten, kafeen og resepsjonen. Stedet oser av romantisk sommeridyll. Det dufter Danmark. Sankt Helene er utstyrt med alle moderne fasiliteter for å oppleve en vellykket dansk ferie.

Nordmenn som kommer hit setter pris på den rolige danske atmosfæren. Få tror at de kan bo i deilige sommerleiligheter nå de er kommet til. De fredelige omgivelsene, aktivitetene for barna, nærheten i de hvite strendene til Kattegat og de spennende opplevelsene i Tisvildeleje er noe av det de kan by på. I tillegg er det et flott turterreng for fine sykkel- og gåturer. Og ikke langt unna ligger en av Nordsjællands beste golfbaner.

 

SHeleneF 5.jpg

Sankt Helene ligger bare noen steinkast fra en av Danmarks mest kjente helligste kilder, et av Danmarks eldste kulturminner. Som hellige danske kilder fleste har den ry som helbredende kilder.

Kilden er knyttet til legenden om den svensk prinsesse Helene, som danskekongen Valdemar Seier, ble forelsket i. Da prinsessen avslo danskekongens kjærlighet, ble han så sint at han ville bruke makt mot henne. Hun flyktet, og kastet seg på havet.

Hun ble ført av strømmen over Øresund, og strandet på stranden ved den lille fiskerlandsbyen Tisvilde. Noen munker fant henne, og ville bære henne opp til kirken. Men skråningen var bratt. På vei opp mistet de båren de bar henne på. Der Helene falt av båren dannet det seg en stor kløft, og det sprang ut en vakker kilde. Kilden har størst kraft på sankthansaften og dagen for norske Olav den helliges død, 30.juli. Bare noen steinkast unna ligger Helenes grav.  

Leilighet 7.jpg

Søren Kierkegaard skrev i et reisebrev at han ved graven hørte skrik fra de som led av alvorlige sykdommer. Det var deres inderlige bønn til himmelen. Han skrev også at det lå en skje ved graven slik at de som ønsket jord med seg hjem, kunne bruke den

Du er trygg når du leier sommerleiligheter på Sankt Helene. Når man kommer fra en halvhjertet norsk sommer og inn i den danske, blir vi tatt imot med åpne armer og varme smil i den trivelige lille resepsjonen. Det kjennes godt og trygt

Deretter setter vi oss og nyter et lite glass vin utenfor sommerleiligheten vårt, med utsikt ut over vakre gule enger, og der borte, bak trærne, glitrer det forførende i blått hav.

SHeleneF 10.jpg

TISVILDELEJE

Drømmer du om en sommer på en av verdens beste strender. Den er ti kilometer lang og her får du fin hvit sand mellom tærne, marehalm rundt ørene og en sol som skinner fra en skyfri himmel?

Det gamle fiskelejet Tisvildeleie er selve begrepet på en klassisk badeby. Det er derfor blitt et populært in-sted med kafeer og intimt natteliv. Stranden med de klassiske badehusene i sjarmerende farger er vakkert og spektakulært. Bli ikke forbauset om du møter kjente danske artister, politikere eller skribenter, enten det er for bøker eller ukeblader.

Prøv deg på en spennende sykkeltur gjennom Troldeskoven. For dette sommerlandet er mer enn kroer og intime restauranter. Sett deg på sykkelen, pakk kurven full av delikate retter, hjemmebakt brød, modne jordbær, varm nyrøykt sild og en flaske vin eller ferskbrygget kaffe på termos.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: SANKT HELENE FERIECENTER OG VISITNORDSJÆLLAND.

 

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post