SPAHOTEL NÅDENDAL: Sisu-spa

Nåd7_edited

NÅDENDAL. Den ene dagen tar den andre. Stress og forventninger. Arbeidet skal passes, middager skal tilberedes, det skal ryddes og barnebarn skal skal til og fra skole og barnehage og ferien planlegges. Slitne besteforeldre tok en tur til Spahotel Nådendal i Finland for å roe litt ned.

Nåd8.jpg

SPAHOTEL NÅDENDAL. Alltid er det noe som forstyrrer ro og orden. Alltid lurer dårlig samvittighet bak første sving. Da er det deilig å bare lene seg tilbake, synke ned i Kleopatras bad og la seg forføre av melk og honning, svak og beroligende musikk og vennlige mennesker. Jeg er på Spahotell Nådendal i Finland og skjemmer bort meg selv.

WEB: SPAHOTEL NÅDENDAL

Matkailijantie 2, 21100 Naantali, Finland

Telefon: +358 2 4455100

Det er intens sommer i Finland.  Den blå Østersjøen blinker under høy sol. Svalene danser som små prikker høyt der oppe. Jeg har pakket ut badedrakten som ligger øverst i kofferten og forventningene er store. Jeg er på spa. Det er på tide å forvandle en askepott til en skjønn prinsesse. 

Cleopatras bad Nådendal Foto Øyvind Risvik_edited_edited.jpg

Spahotell Nådendal ligger 15 kilometer fra Åbo (Turku) på den finske vestkysten. Jeg skal åpne sinnet, nyte de vakre omgivelsene, den milde havvinden mot ansiktet, suset i tretoppene, boblebad og swimmingpool og en av Finlands beste restauranter. Jeg skal oppleve tre dager hvor kropp og sjel skal pleies – og fornyes. Hverdagen har jeg lukket ute.

- Her behandler vi alle kvinner som dronninger, sier spaterapeut Hannele Eskalinen, som følger meg trygt og sikkert gjennom alle behandlingene under det tre dager lange oppholdet. Jeg starter med et bad som på Kleaptras tid. Da jeg var liten, elsket jeg å bade. Jeg kunne sitte i badekaret i timesvis, og måtte som regel trues opp i den tørre verdenen igjen.

Førti år etter har jeg samme opplevelsen. Ikke med lunkent badevann og skrukkete hud i et litt malingslitt badekar. Her på Spahotell Nådendal er det melk og honning som er de viktigste ingrediense i badet.

SPAN 1_editedx.jpg
Norsk gjest fra Drammen og spaterapeut Hannele Eskalinen.

Skummet dekker overflaten og legger seg som et deilig shiffongskjerf rundt huden. Lystråler skaper et underlig og beroligende mønster under vann og jeg er ikke i tvil, dette er bra for huden – og sjelen. Etterpå er det tretti minutters massasje med urteolje. Nærmere himmelen går det ikke ann å komme, tenker jeg. Luksusfølelsen kommer krypende når jeg etter behandlingen hviler på verdens beste hotellseng, ombord på luksusyachten ”Sunborn Princess”, bare iført den mykeste av alle myke frottebadekåper.

Nådendal Spa Kleopatras bad.jpg

Dagen etter. Jeg ligger som en stålfjær på en benk. Min nye finske venninne Hannele pusler småmuntert rundt meg. - Det nytter ikke å være redd for å bli litt skitten, ler hun og dasher til med en klatt illeluktende torvleire fra de dype finske skoger. Snart er jeg dekket med svart leire fra topp til tå og blir pakker inn i plastikk og tykke tepper. – Dette er en behandlig som vi anbefaler for folk med muskelsmerter, revmatisme eller leddgikt, eller rett og slett de som sliter med en stresset muskulatur, forteller hun.

Så ligger jeg der og kikker i taket. Teller ruter og går gjennom mitt innholdsrike og hektiske liv. Jeg blir roligere og roligere. Og jammen meg opplever jeg ikke at livet mitt kanskje har vært sånn nogenlunde allright. Etterpå blir jeg spylt med rent vann. Og jeg føler meg lett og fin i kroppen. Jeg er rett og slett blitt så avslappet i kroppen at jeg må feire med et glass champagne. Det føles som om jeg er født pånytt.

Steinmassasje2.jpg

Steinterapi høres litt skummelt ut. Skal jeg virkelig masseres med stein, med lavastein? Som er varmet opp til 40 eller 50 grader? - Vulkanegenskapene gjør at steinene lagrer varme slik at de forblir varme under en hel times behandling, forteller Hannele på sitt sjarmerende svensk-finsk. – Selv om vi snakker om steinmassasje, er det heller en forsiktig berøring med steinene. Jeg lar dem gli rundt på kroppen sammen med druesteinsolje. På den måten drenerer jeg negativ energi og oppretter harmoni og ballanse i kroppen.

Steinenes avslappende varme sprer seg til hele kroppen, og det er akkurat som om tiden står stille. Jeg kaster all sunn skepsis overbord og tror fullt og fast på det Hannele sier. Joda, kroppens mange spenninger slipper virkelig taket når varmen fra steinene trenger dypt inn i musklene.

Det er ingen tilfeldighet at et kirsebærtre slår ut i full blomst utenfor behandlingsrommet. Nettopp steget opp av av et bad med aromatiske oljer, dufter jeg selv som en nyutsprunget blomst...

TEKST: AUD RISVIK. FOTO: ØYVIND RISVIK OG SPAHOTEL NÅDENDAL.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post