7 MUSIKALER DU MÅ FÅ MED DEG I HØST: Fra familiemusikalen Frost til Moulin Rouge, Miss Saigon og Evita

Musikal 6_edited

OSLO: Disneymusikalen Frost på Det Norske Teatret, er høstens store familieforestilling. Gå heller ikke glipp av Niebelungens Ring, Evita, Miss Saigon, Moulin Rouge, Evig ung og La traviata. Det er bare å glede seg høstens store musikaler.

Musikal 7_edited.jpg

FROST

Det Norske Teatret. Premiere 14. oktober 2023.

Billetter HER

Ein heilt ny sceneversjon av Disney-musikalen Frost er på veg til dei nordiske landa.

Frostroser, kulde og snøkrystallar vil dominere Hovudscenen når Det Norske Teatret får premiere på Disney-musikalen Frost i ein non-replika-versjon av Broadway- og West End-suksessen.

Musikalen er basert på Disney-filmen med same namn og det opphavlege eventyret Snedronningen frå 1844 av H.C. Andersen. Det er historia om to søstrer: Elsa som er isolert med ein mystisk hemmelegheit og Anna som legg ut på ei reise for å redde henne.

KLIKKANNONSE VESTLIA RESORT

Annonse 23xx.jpg

Eventyret hentar inspirasjon frå geografiske, mytologiske og kulturelle tradisjonar i den nordiske kulturfellesskapen.

Musikken er av dei Oscar-vinnande låtskrivarane Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez og manus av manusforfattaren Jennifer Lee. Frå scenen får du høyre «La det gå» og «Skal vi lage snømann» saman med eit gjennomkomponert verk som inkluderer 12 nye songar frå dei opphavelege songskrivarane.

Musikal 10_editedx.jpg

NATIONALTHEATRET

NIEBELUNGENS RING. Premiere 12. august

Billetter HER

I høst kan du oppleve Richard Wagners berømte epos om ringens forbannelse i en original teaterversjon i Kanonhallen.

Hva får du hvis du blander gresk drama med Edda-diktning og germanske heltedikt, pluss en dæsj andre eventyr og myter med folkelig opprinnelse fra den vestlige verden i en putrende heksegryte? Richard Wagners gigantiske opera Nibelungens ring, et av den europeiske kulturkanons hovedverker.

Operaen settes vanligvis opp over fire kvelder, med et enormt ensemble og tilsvarende orkester. Nå gjør Nationaltheatret verket tilgjengelig med bare fem aktører på scenen, i et scenespråk som løfter frem teksten og setter skuespillernes lekenhet i fokus.

Niebelungens ring tematiserer kjærligheten, døden, offeret og friheten – våre menneskelige dilemmaer og vår lengsel etter forløsning. Historien kretser rundt en magisk ring, smidd av det gullet svartalven Alberich lykkes å stjele fra Rhinens elvebunn gjennom å frasi seg kjærligheten. Ringen gir eieren herskermakt over verden, men ringen er forbannet, og det forderver bæreren.

Riser, guder, svartalver og mennesker braker sammen i en kamp på liv og død, som strekker seg over flere generasjoner. Alle vil ha ringen, men ingen blir lykkelige av å bære den. Til slutt iscenesetter den allmektige guden Wotan (Odin) verdens undergang, slik at gullet endelig kan vende tilbake til Rhinen. Sivilisasjonens overgrep mot naturen heles, og ondskapen forsvinner for alltid.

Musikal 9x.jpg

MOULIN ROUGE
CHATEAU NEUF. Premiere 30. august

Billetter HER

Endelig kommer den til Norge – musikalen over alle musikaler!

Sondre Lerche debuterer på teaterscenen i den skandinaviske premieren av en av de seneste årenes mest omtalte musikaler i en spektakulær “non-replica”-produksjon!

21 år etter verdenspremieren på Baz Luhrmanns Oscarvinnende filmfenomen Moulin Rouge! –  med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollene, settes musikalen opp for første gang i Norge!

Chateau Neuf i Oslo, vil  bli fullstendig forvandlet til den legendariske nattklubben i Paris på slutten av 1800-tallet. Tiden er “La Belle Époque” – atmosfæren er magisk!

Denne overdådige og stjernespekkede forestillingen vil være vår aller største og mest påkostede produksjon til dags dato.

En sanselig eksplosjon med over 70 av musikkhistoriens største hits!

MOULIN ROUGE! THE MUSICAL kommer til å bli en ut-av-kroppen-opplevelse. En sexy,  flamboyant sanselig eksplosjon for øyne, ører, hjerte og sjel. En musikal med over 30 av landets beste skuespillere, sangere og dansere på scenen. Et manus med en bevegende kjærlighetshistorie i sentrum. De mest spektakulære kulissene og kostymene. Et vell av kjente og kjære sanger vi kjenner og elsker – både fra filmen og i tillegg mange nye!

Over 70 av musikkhistoriens største hits dukker opp i forestillingen. David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, A-ha, Rihanna, The Beatles, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John og Adele er bare noen av  de mange verdensberømte artistene som er representert i showet.

Musikal 8x.jpg

MISS SAIGON

FOLKETEATRET. Premiere 1. september

Billetter HER

Miss Saigon er skrevet av skaperne bak Les Misérables, Claude-Michel Schönberg og Alain Boublil, og settes for første gang opp som en storskalaproduksjon i Norge. Miss Saigon er en gripende musikal med en sterk historie og vakker musikk. Musikalen tar oss med til Saigon under Vietnamkrigen på 1970-tallet.

Her vitner vi forbudt kjærlighet mellom den amerikanske soldaten Chris og den foreldreløse, vietnamesiske jenta Kim - som blir tvunget til å jobbe på baren og bordellet «Dreamland».

Krigens kaos skaper hjerteskjærende dramatikk, og historien er dessverre evig aktuell. Forestillingen har en storslått scenografi, mektig musikk, og er den mest ambisiøse produksjonen fra Scenekvelder til nå.

Musikal 1x.jpg

EVIG UNG

CHAT NOIR. Premiere 7. september

Billetter HER

En musikalsk komedie full av Rock’n’roll, varme og dødelig frekk humor.

Flere tiår etter sin storhetstid som skuespillere har Hege Schøyen, Bjarte Hjelmeland, Henrik Mestad, Mari Maurstad, Ingar Helge Gimle og Gisle Børge Styve flyttet inn på sykehjem. Bygget som tidligere huset ærverdige Chat Noir Teater har blitt forvandlet for å imøtekomme byens aldrende befolkning.

Her har de eldgamle skuespillerne slått seg til ro for å nyte sine eldre dager og mimre tilbake til en tid som for lengst er forbi. Den monotone hverdagen brytes først når den strenge sykepleieren setter i gang med allsanger og nedlatende aktiviseringstiltak som hode, skulder, kne og tå. For det er det gamle folk liker, ikke sant?

Gjengen har riktignok bikket 90 for lengst, men nekter å svinne hen. En dag får seniorene nok. Så fort sykepleieren snur ryggen til, blir de indre rebellene vekket til live med en urkraft som har overlevd siden glansdagene på teateret. Det viser seg at det fremdeles er mye futt i de gamle kroppene, og de er slettes ikke så resignerte som det ser ut som. For selv om det kan være tøft å bli gammel, kan man fortsatt føle seg som en 25-åring og ha et ønske om å spille hovedrollen i sitt eget liv – en aller siste gang.

“Evig ung” er en musikalsk komedie med trøkk som handler om det å bli gammel, spekket med dødelig frekk humor og et skråblikk tilpasset vår tid. Publikum kan glede seg til en perlerekke av kjente pop- og rockelåter fra de siste 50 årene, med passende titler som “Stayin Alive”, “Forever Young” og “I Will Survive”. Velkommen til en særegen blanding av humor, varme, musikalske innslag og ettertanke som treffer deg rett i hjertet.

Traviata 2.jpeg

LA TRAVIATA

OPERAHUSET. Premiere 23. september

Billetter HER

Verdens mest spilte opera som 1920-tallsfest

I en helt ny og glitrende versjon er operahistoriens mest kjente sex-arbeider tilbake i Bjørvika.  I 170 år har La traviata feiret «den falne kvinnen» – men også vist hvem hun er når festen er over.

Violetta Valéry lever i en verden som aldri får nok av strass, status og sensasjon. Ingen spiller rollen som gledespike bedre enn henne. 

Da Violetta møter poeten Alfredo, er det derimot hennes første møte med friheten og kjærligheten. 

Vi er i Paris 1925, i art deco-ens gullalder. Her undersøker regissør Rodula Gaitanou hva som er ekte og iscenesatt.

Giuseppe Verdis lyse fioliner nærmest gisper etter luft. I kontrast hører vi bordellets grådige festmusikk, der Violetta Valéry triumferende synger «Sempre libera!» – alltid fri. 

La traviata er den siste av Verdis La trilogia popolare – hitlisten som også består av Rigoletto og Trubaduren.

Fortellingen bygger på en sann historie og romanen Kameliadamen av Alexandre Dumas. I det virkelige liv var Marie Duplessis en kjent kurtisane i Paris’ selskapsliv. Bak navnet Alfredo, Violettas elsker, ligger Dumas' livshistorie gjemt. 

Verdis politiske opera ble fordømt. Mange mente den oppfordret til et urent kjønnsliv. Den engelske doktoren William Acton kalte fenomenet traviata-ism. Begrepet beskrev innsikten publikummet fikk da de gikk hjem fra operaen – gjennom Haymarket i London – og innså at Violetta var til stede overalt. 

Siden har hennes historie blitt fortalt igjen og igjen, som i Pretty Woman og i Moulin Rouge! – og i de utallige produksjonene av Verdis opera.

Musikal 2xx.jpg

EVITA

OSLO NYE TEATER. Premiere 21. mars 2024.

Billetter HER

SANGTEKSTER AV TIM RICE / MUSIKK AV ANDREW LLOYD WEBBER

Bli forført av den musikalske braksuksessen om makt og kjærlighet!

Musikalen EVITA forteller den fengslende historien om argentinske Eva Perón (1919-52), som steg opp fra den fattige underklassen og ble landets feirede førstedame, gift med president Juan Perón. Født i fattigdom og med en skuespillerkarriere som utgangspunkt ble hun en innflytelsesrik politiker, aktivist og filantrop. Elsket av folket, men også en mektig folkeforfører gjennom ekteskapet sitt, og med et spesielt talent for egenpromotering.

Hva er historie og hva er myte? Evita var en kvinne omgitt av myter og hvem kan egentlig fortelle hennes historie? Kan man stole på hennes egen versjon eller er det folkemassenes stemmer som styrer begivenhetenes gang? I en politisk periode hvor de som har makten i dag kan bli styrtet i morgen, bør både folket og politikerne være forsiktige med myter, overdrivelser og forherligelser. «Åh, for et sirkus! Åh for et show!»

Musikken og sangtekstene til EVITA, som inkluderer den ikoniske Don’t Cry for Me Argentina, er skapt av de prisbelønte musikallegendene Tim Rice og Andrew Lloyd Webber, som sammen også står bak bl.a. Jesus Christ Superstar og Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

I den ikoniske tittelrollen som Evita er det en glede å introdusere Natalie Bjerke Roland, som nå er åremålsansatt ved Oslo Nye og som vil være kjent for TV-seere gjennom hovedrollen Ada i TV 2-serien Fling, Rådebank m.m. I rollen som Che finner vi Kim Helge Strømmen, som bl.a. har medvirket i vår Så som i himmelen, og rollen som Juan Perón besettes av Sindre Postholm, som har medvirket i diverse musikaler m.m. ved Oslo Nye og nå er del av teatrets ensemble.

PRESENTERT AV ØYVIND RISVIK

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post