ALPINEVENTYRET PÅ GEILO: Da Ringo spilte piano i snøhaugen

Vinterferie_edited

GEILO. Geilo har i alle år hatt en magisk tiltrekningskraft på filmskapere og kjentfolk. I april 1971 kom den britiske sangerinnen Cilla Black og Ringo Starr i The Beatles til Geilo for å gjøre opptak til TV-programmet «Cilla in Scandinavia».

KLIKKANNONSE VESTLIA RESORT

ANNONSE 21åå.jpg

HISTORIEN OM ALPINBYGDA GEILO. Det ble spilt inn flere spillefilmer allerede før andre verdenskrig, og journalister har elsket å lage kjendisreportasjer fra høyfjellet og champagneluften på Geilo. Geilos profilerte turistsjef i 60-årene, Ulf Kløve, var en mester i å tiltrekke seg mennesker som ga Geilo god PR.

Boken Historien om Alpinbygda Geilo kan bestilles på VIDDA FORLAG.

Ringo 1.jpg
Historien om Alpinbygda Geilo av Morten Brusletto og Knut Medhus.

Ikke bare filmskapere har blitt tiltrukket av Geilo. Også TV-produsenter finner stedet interessant. I april 1971 kom den britiske sangerinnen Cilla Black til Geilo for å gjøre opptak til TV-programmet «Cilla in Scandinavia».

I TV-innslaget skulle Cilla kjøre utfor hengebratte skrenter, men da trengtes stand-in. Det ble Geilos egen skiinstruktør Anne Lise (Thunheim) Bye som tok den jobben.

SE HER: Ringo Starr og Cilla Black på Geilo.

Med på opptakene var trommeslageren i det nylig oppløste The Beatles, Ringo Starr. Han og kona fikk mye oppmerksomhet fra pressen, siden dette var første gang noen av de fire kjente Liverpool-guttene besøkte Norge.

Denne gangen satt han i snøen og spilte piano, som var blitt flydd inn på fjellet med helikopter. Ifølge pressedekningen fikk de to musikkjendisene også tid til å bygge snømenn og prøve seg på ski.

SE HER: Ringo Starr og Cilla Black på BBC Theatre i 1968.

Dette var andre gang i livet Ringo hadde ski på beina (første gang var i Sveits), og da han sto på Geilohøgda, sviktet motet. Den skjeggprydete artisten fra Liverpool tok imot tilbudet om weaseltransport ned bakken. Dette til tross for at han hadde fått skitimer på Geilo Skiskole.

Ringo 2_edited.jpg

Likevel avsluttet Ringo og kona Maureen Geilo-oppholdet med å konstatere at «It ́s a wonderful place!» Arne Palm kommenterte i ettertid at han opplevde Cilla og Ringo som helt vanlige mennesker når man ble alene med dem.

SE HER: Ringo Starr og Cilla Black på Geilo

De spøkte og tok ikke seg selv det minste høytidelig. Men da det kom tilskuere til, ble de reserverte og fikk en annen holdning.

SE HER: Artikkelen Beatlesklubben skrev om Ringo Starr og Cilla Blacks besøk på Geilo.

TV-programmet var en samproduksjon mellom BBCnog NRK og ble sendt 1. nyttårsdag 1972 i Sverige, England, Finland og Norge.

 

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post