
GEILO. Bardøla Høyfjellshotell og leilighetene på Bardøla Fjelltun frister med flotte leiligheter, nærhet til langrenns-løyper, alpint, frisk luft, høyfjellsfølelsen - og Geilo. Bardøla Fjelltun tilbyr mer enn bare en leilighet. Her kan vi nyte en dukkert i svømmebassenget, flott fitnessrom, smørebod, restauranter, bakeriutsalg og mye mer. Bardøla-historien er en spennende historie - fra virkeligheten. Se også de unike 50 år gamle postkortene fra Bardøla.

ANNONSARTIKKEL
BARDØLA-HISTORIEN. Bardøla ligger i nasjonalparklandsbyen Geilo og har i mange år fremstått som et av Geilos klassiske høyfjellshotell, med et sterkt fotfeste i det brede marked – et av Norges mest besøkte hotell. Begrepet «Bardøla – mer enn et hotell – et reisemål i seg selv!» inneholder den gode arven fra tidligere tider. I dag har de byttet navn til Bardøla Fjelltun med utleie av hytter og leiligheter, men de beholder fortsatt den gode gamle hotelldriften med blant annet Sofias Restaurant & Bar og Hallingtunet.
Bardølavegen 33
N-3580 Geilo

Rolf Ingar Rotegård
Tel: 934 02 791
Epost: rolf@bardola.no
Bardølas historie tar oss tilbake til 1948, da Johs. Tragethon begynte med utleie til hovedsakelig britiske turister. Funkishuset ble bygd ut litt etter litt og Bardøla Høyfjellspensjonat tok form. Midt på 50-tallet bestod pensjonatet av 11 rom.
I 1959 overtok det unge hotellutdannede paret Elsa og Egil Walhovd pensjonatet. Målet var å skape Norges beste høyfjellshotell, og allerede første julebordsesong hadde de fullt hus og stor suksess. Selv bodde de i øl- og vinkjelleren, for alle andre rom var utleid til betalende gjester.
I 1962 fikk pensjonatet hotellstatus med alle rettigheter. Fem år etter var Bardøla bygget ut til 130 senger og i 1972 hele 170 senger. Svømmehallen inne og tennisbanene ble ferdig tidlig på 70-tallet.
I 1971 fullførte Elsa og Egil Walhovd en gammel drøm. En komplett fjellgård fra 1700-tallet ble flyttet til Bardøla fra gårder i Hallingdal. I dag kan Bardølas gjester benytte Gamlestugu og Storstugu i Hallingtunet til selskap og andre begivenheter.

Elsa og Egil Walhovd la stor vekt på trivsel og hjertevarme i utviklingen av hotellet. De kombinerte hotelldrift med et hjertelig engasjement i lokalsamfunnet og bidro til at Geilo ble kjent over hele landet.
Egil Walhovd gikk bort i 1986, og noen år senere besluttet Elsa Walhovd å selge Bardøla.

I 15 av familien Walhovds år på Bardøla var den dedikerte hotellmannen Hans Wille deres direktør.

I 90-årene var det Therese og Bernt Junger som drev hotellet. Ved å fokusere på de ansatte, vertskap og god mat, og dyktige medarbeidere gjorde de en fantastisk jobb med Bardøla.
Ola Vindegg ble i 1995 både medeier og styreleder i driftsselskapet, og sammen med vertskapet overtok han i 1997 hele eiendommen. I 2000 ble Ola eneeier, men inviterte tidlig Roger Espeli og Terje Simonsen å bli med.

Ola Vindegg bygde tømmerhytter i tilknytning til hotellet. Fra de første i 1997 – fram til dagens 26. Hotellet ble i 2001 komplettert av 24 nye, moderne rom samt utvidet restaurantkapasitet.
I dag har hotellet i overkant av 600 senger. Hotellet er veldrevet og solid, mye takket være Olas sans for bestandig kvalitet og kompetanse på vedlikehold.

Terje Simonsen, Rolf Ingar Rotegård og Holtefjellgruppen tok over som eiere av Bardøla, og Arill Ottersen ble adm. direktør.
De videreførte dermed tradisjonen med at eierne også driver hotellet, med nær kontakt til medarbeidere og gjester.

Bardøla er i dag en kompetansebedrift med lærlingeplasser, som bidrar til generell faglig utvikling i bransjen.
Bardøla fremstår som Geilos klassiske høyfjellshotell, med et sterkt fotfeste i det brede marked – et av Norges mest besøkte hotell.

Pål Georg Gundersen kjøpte hotellet i november 2016, og nå står de sterkt sammen med søsterhotellene Vestlia Resort og Highland Lodge, som en del av Geilogruppen.
Sammen ruster de seg til å ta imot morgendagens hotellgjester.