BURGERNE I DRAMMEN: Utfordrer smaksløkene

burger_med_blåmuggost
Foto: www.matprat.no.

DRAMMEN. Det er mange kompetente burgerkjennere i Drammen. Om jeg er en av dem, kan sikkert diskuteres. Men jeg kjenner forskjell på en vellykket burger og en som er feid sammen i forbifarta.

Spiralen 3.jpg

BURGERNE I DRAMMEN. Jeg har besøkt 6 restauranter som påstår de vet hva ekte burgere er. Spiralen Cafe og Restaurant, Marvin Diner, Skutebrygga, Pigen, Peppes Pizza, Mc Donalds og Pincho Nation og bestilt burgere som hørtes fristende ut. Noen var virkelig smakfulle og fristende, andre falt hel igjennom. Raust mener jeg at terningkastene jeg har gitt de seks er fortjent. Mine «ofre» var alt fra gourmetburgere, til lavterskelburgere, ikke snobbete, men heldigvis likevel full av smak. Bare en burger falt helt gjennom.

Man trenger forresten ikke være verdensmester fra Bocuse d`Or for å få til en hamburger. Men for noen av dem går det jo an å forsøke, bare bittelitegrann.

Blåbær 12c.jpg

SPIRALEN CAFE OG RESTAURANT

www.spiralencafe.com

Spiralens cheesburger kr 254, Simple Jack Burger kr 249 og Pulled lamburger kr 259.

Spiralen 1.jpg
6.gif

Spiralen Cafe og Restaurant frister med en liten, men spennende burgermeny. Her finner vi Spiralens cheesburger, Simple Jack Burger – og ikke minst - Pulled lamburger.

Det er med ørliten spenning i kroppen vi står og venter på at dørene til Spiralen Cafe og Restaurant skal åpnes.

Med den grønne vakre skogen, friluftsmuseet, statuen av skihelten Thorleif Haug bak oss, og foran oss, tiuren til billedhuggeren Øyvind Sigvartsen som bruser med halefjøra og viser oss stolt utsikten mot Drammen sentrum.

Var det kanskje slikt det føltes da jeg forventningsfull sto og ventet på kjæresten Aud utenfor pølsebua til Erling i Konnerudgata i 70-åra?

Jeg synes jeg ennå kan kjenne lukta av pølsevann og bløyta med sennep. Akkurat som jeg nå kjenner duften av en saftig burger.

Spiralen 2.jpg

Den samme kilingen av smaksløkene har ryktet skapt. Ryktene forteller nemlig at på Spiraltoppen finner jeg byens råeste – og mest smakfulle - burgere.

Burgerne på Spiralen Cafe og Restaurant er nesten som en burgerhøymesse til ære for råvarene, sammensetningen av smakene – og de dyktige kokkene. Her på øverste hylle over Drammen by får vi en burgermeny som er enkel, annerledes og utrolig god. Her finner vi selveste Burgerkongene av Drammen.

Deres Pulled lamburger presenteres med hjemmelaget brød, syltet rødkål, tomat, salat, Philadelfiaost, dressing og grønnsaksmiks, som skaper en perfekt balanse sammen med pommes fritesen og en symbolsk touch av ketchup. Heldigvis, for det er få ting jeg misliker mer enn uforsiktig omgang med ketchup og syltet rødkål. Alt med måte.

Enkelte restauranter nede i Drammen sentrum kan med fordel gå stillere i dørene når de hevder de har byens beste burger. Den lille restauranten på Spiraltoppen har burgerambisjoner. Lykkes man med en slik restaurant er man avhengig av å levere. Spiralen Cafe og Restaurant leverer, ja sågar innfrir ryktene.

Porchetta cLars Douglas og Marek4.jpg
Burgerkongene på Spiralen, Lars Douglas og Marek.

Spiralen Cafe og Restaurant, som er en blanding av retro møbler, flotte overflater og sjarmerende kunst på veggene, skaper et varmt og moderne preg. Tidligere måtte vi reise utenlands, eller kanskje ikke lenger enn ned til København for å få denne følelsen en tidlig formiddag og lunsjforventning

Servicen er akkurat så slentrende og uformell at det nesten minner om et litt storslått hjem på den fasjonable bydelen Strøtvet. Her får vi mye smaksglede og burgere igjen for pengene. Spiralen Cafe og Restaurant fortjener å være Bragernesåsen og skaufolkets finstue.

Hvor begrepet hamburger/burger oppsto? Opprinnelig var det kaker av storfekjøtt kjent som «hamburgerbiff», første gang omtalt i en amerikansk kokebok i 1891, og når denne farsekaken ble lagt mellom brødskiver, ble navnet «hamburgersandwich». På midten av 1900-tallet var begge betegnelsene forkortet til «hamburger» eller simpelthen «burger».

Ifølge Library of Congress var det den danske immigranten Louis Lassen som var den første som serverte hamburgere. Det skjedde 17. september 1895 i kaféen Louis' Lunch i New Haven, der Lassen serverte hakkekjøtt i toast sandwich, tilsatt enten løk, tomat eller ost.

Peppes1.jpg
3x.png

PEPPES PIZZA

Beef Burger i briochebrød med salat, tomat, rødløk og valgfri dressing inkludert potato tots. Kr 219.

Peppes Pizza

For tiden er jeg på en liten rundtur for å nyte Drammens beste hamburger, beste burger. I Peppes Pizzas nye lokale på Bragernes Torg i Drammen fant jeg en Beef Burger

Vi er på moderne og opprustede Peppes Pizza på Bragernes, men er likevel i gamle Drammen med tidligere Grand Hotell fra 1909 på et foto midt imot, til det ble revet etter en brann i 1970 og ellers et bilde av Drammens og Oplands Kreditbanks praktfulle bankbygning på Bragernes Torv.

Peppes 4x.jpg

Peppes Pizza ligger der legendariske Grand Hotel lå, i en årrekke byens ledende og mest moderne hotell. Hotellet hadde 27 gjesteværelser, sentralvarme, varmt og kaldt vann og telefon på værelsene. Det hadde en stor spisesal, røkeværelse, restaurant med øl-, vin- og brennevinsrett i 1. etasje og levende musikk både i 1. og 2. etasje, samt takterrasse.

Peppes Pizza, kjent som et unikt pizza-sted, har også burger på menyen, en Beef Burger i briochebrød med salat, tomat, rødløk og valgfri dressing inkludert potato tots. Salaten er litt slunken for å kunne kalles en burgersalat.

Hva i all verden er potato tots, eller Tater Tots? Det er et såkalt måltidstilbehør laget av frityrstekte, revede poteter. De er sprø og sylinderformet. Navnet kommer fra det degenererte varemerket Tater Tots.

De forsøkte å finne noe å gjøre med slintrene fra oppkuttede poteter, og hakket opp potetslintrene, tilførte mel og krydder, og presset deretter massen gjennom hull og kuttet av biter av blandingen. Produktet ble første gang tilbudt i butikker i 1956.

Opprinnelig var produktet svært billig. Ifølge markedsføringskursene ved Iowa State University, ville folk først ikke kjøpe produktet fordi det tilsynelatende ikke hadde noen verdi. Da prisen ble satt opp, begynte folk å kjøpe det. I dag konsumerer amerikanere ca. 70 millioner pund med Tater Tots årlig.

Peppes 5.jpg

Nok historie.

Peppes Pizza kunne godt ha anstrengt seg mer når det gjelder tilbehøret til Beef Burger. Gøy at Peppes prøver noe nytt, det er det få som gjør i en pizza-sjappe. Restauranten er en halvveis intim og koselig oase i Drammen sentrum, med en erfaren, hyggelig, men litt fortumla servitør. Bestillingen fra resten av gjestene ved bordet ble ikke fulgt til punkt og prikke.

På et forventet høyt Peppe Pizza-nivå skal burgere virkelig leve opp til forventningene, maten skal oppfattes som en kilde til helse og glede, munnfølelsen, presentasjonen, ambisjonene, ja tennene skal løpe i vann når retten kommer på bordet, for å si det litt høytidelig.

Førsteinntrykk skal med andre ord være som en paradegren, selv når det gjelder noe så enkelt som en Beef Burger. Faktisk så sitter vi der og er litt bekymret over om det er mulig å opprettholde et tilfredsstillende burgernivå utover i det korte burgermåltidet. Ikke på Peppes Pizza, i hvert fall ikke denne lørdag ettermiddagen.

Det er tøff burgerkonkurranse i Drammen, men hos Peppes Pizza husker vi bedre lokalet og bildene på veggen enn burgeren.

Skutebrygga 1.jpg
4r.jpg

SKUTEBRYGGA

www.skutebrygga.no

Bryggeburger er en klassiker som er anrettet i en luftig brioche med dressing, salat, løk-jam, tomat, sylteagurk, pommes frites og chili-majo. Kr 285.

Restauranten Skutebrygga har en av Drammens flotteste beliggenheter. Bygget og bryggeområdet strekker seg idyllisk utover fjorden og har en langsgående landingsplass tett opp til den nye bybrua, perfekt for båtturister. Her er det plass for mange nysgjerrige brobeskuere.

Restauranten er full av maritim atmosfære og velsmakende retter. De henter sine hovedtemaer fra skip og sjø og Drammens rike maritime historie. Inne i restauranten finner vi gjenstander, bilder og dokumentasjon fra ulike deler av Drammens by- og sjøfartshistorie. Foruten deres innholdsrike meny, presenterer de korte historiske tilbakeblikk med hovedvekt på sjøfart og skip med lokal forankring.

Inne på Skutebryggas kjøkken var kokkene i full sving med å etterkomme kundenes bestillinger. Foruten mange spennende og velsmakende retter, inneholder også menyen korte historiske tilbakeblikk både fra byens historie generelt, og fra den innholdsrike seilskutehistorien spesielt.

Skutebrygga 2x.jpg

Ved deres nære tilknytning, både til Bragernes Torg og til byens maritime hovedgate, Drammenselva, er Skutebrygga et viktig bindeledd mellom byens pulserende liv og aktivitetene som er knyttet til havna, skip og sjø. I tillegg er de stolte av og kunne tilby byens mest solrike uteservering med en praktfull panoramautsikt over Drammenselva.

Burgere har Skutebrygga servert i nesten en mannsalder. Det bærer tilbudet preg av. Burgertiden har liksom stått litt stille der i gården. Ketchup på små plastikkposer smaker av McDonalds. Er det bare av gammel vane, eller blir det for dyrt med en velsmakende ketchup fra kjøkkenet? Det blir litt som smaken av gatekjøkkenmat. Men burgersmaken er ikke dårlig. Den er velkjent, akkurat slik jeg spiste den før første gang for flere år siden, under Thomas Fernandez dyktige ledelse.

Burgere skal ikke være noe trygt og spise, da blir det kjedelig. Trygghet er nemlig dønn kjedelig. Burgeren på Skutebrygga er litt for kjedelig.

Pincho 2.jpg
3.png

PINCHO NATION

www.pinchonation.no

Cheeseburger med egen signaturdressing og bacon i luftig potetbrød. Kr 79. (Priser ikke oppgitt på hjemmeside. Må laste ned Pinch Nation-app).

Her er det ingen plagsom ventetid, maten bestilles på en app på telefonen og etter hvert henter vi den selv ved kjøkkenet. Helt greit det. Men skjønner drammensere seg på appmenyer? Det var mye famling rundtomkring på bordene.

Pincho Nation har kommet til Drammen. En gjeng driftige og optimistiske svensker håper at de med sin iøynefallende og litt harry innredning, fargerike cocktails, og en meny som byr på tapas fra hele verden, vil friste en satt by som Drammen. I byen hvor kjøttkaker og stua kål trives best.

Bordet bugnet av de underligste retter, Buffalo wings, knøttehamburgere, chicken popcorn, crispo ditto, fish and ships, baby rays bbq ribs, asian beef noodles, birria nachos, beef taco, plankestek a la pincho, laks tartar, chunky shrimp tostada, friterte blomkål og...

Pincho 1.jpg

Bordet rant over på alle sider. Smakene smalt rundt omkring i like mange retninger, smaksløkene fikk nok å jobbe med den neste timen. For en drammenser som synes det er alt for få restauranter å være stolte av i byen, gleder det en enkel bygutt at det kommer et spisested med store vyer - og underlige smaker.

Ingen skal si at Pincho Nation ligger bortgjemt på Strømsø torg - street food-torget. Menyen er ikke enkel akkurat, og består av en haug med retter med de underligste navn, heldigvis oversatt til sånn nogenlunne drammensk. For dem som lurer: Pincho kommer fra pintxo på baskisk. Pinchos er småretter – ofte på et spyd sammen med brød – som vanligvis spises i barer og tavernaer i Baskerland. Drammen har ikke vært bortskjemt med baskiske spisesteder, akkurat

Rettene hver for seg er velsmakende, men jeg er ikke sikker på om de sammen klarer å løfte helheten høyt opp i været. 

Og etterpå trylles bordet effektivt reint og det er plass for neste bordsetning. Kanskje litt for effektiv for en litt saktegående bondsk drammenser? Sånn summa summarum, smakte det? Jada? Bevares. Og enda spiste vi oss bare gjennom en femtedel av rettene. Neste gang forsøker vi oss på ti retter til...

Burgeren? Den var av det knøttlille slaget, konseptet tillater vel ikke større. Får vi smake, sa barnebarna. Og dermed var det bare en liten burgerbit igjen til meg. Som ikke akkurat gjorde inntrykk. Men den såkalte signaturdressingen satt, som var rik på smak og behagelig.

Og baconet var rent til å bli i godt humør av. Blir du ikke det, er det ikke grisens feil. Pincho Nation er vel kanskje ikke det stedet der en burger-elsker blir tatt best vare på. Men det er et sted du kan slå i hjel noen timer sammen med barnebarna. Og de krever ikke større burgere enn det Pincho Nation tilbyr dem. For å si det sånn, popcorn gjorde størst lykke.

Pigen 1.jpg
5p.gif

PIGEN CAFE & BAR

www.pigen.no

Gourmetburger er en saftig burger av okse brisket, med cheddar, bacon, bifftomat, pannestekt aromasopp, løk og timian. Serveres i brioche brød, fries og hjemmelaget hollandaise med sting av trøffel. Kr 276.

På Pigen Cafe & Bar fant jeg en Gourmetburger. Det hørtes lovende ute, med en saftig burger av oksebrisket, kjøttet som alltid er med i amerikanske barbecue-konkurranser, med cheddar, bacon, bifftomat, pannestekt aromasopp, løk og timian. Som ble servert i brioche brød, med fries og hjemmelaget bearnaisesaus med sting av trøffel og med en Santa Sofia Valpolicella-vin til, en bløt og lett sødmefull, kanskje litt for søt ripasso, med preg av saftige bær, tørket frukt, urter og trekrydder.

En skikkelig lavterskelhamburger var det, tross gourmetnavnet, ikke snobbete, men med masse god og velvillig smak. En skikkelig sommerhamburger, hvor det egentlig bare var høysommeren som manglet. Man trenger ikke være verdensmester fra Bocuse d`Or for å få til en hamburger. Han eller hun finnes ikke på Pigen til enhver tid.

Om byens ellers kompetente hamburgerkjennere og lojale Pigengjengere ville klokke Gourmethamburgeren inn på 600.000 øyne på terningen eller noe sånt, nøyer jeg meg med å si at dette for en utenforstående ikke helt var en innertier, men en god sommerfemmer. Raust mener jeg at dette terningkastet var hamburgeren verd.

McDonalds hamburgerex.jpg
3-rolling-dice-red_dice_die_roll_two_square_seal_square_stickers-r63fb1298568c4f7f94ba2db61e16d0c8_v9wf3_8byvr_512.jpg

MCDONALDS

McChicken og Filet-o-Fish (priser ikke oppgitt på nettet. Må laste ned egen McDonalds-app).

På McDonalds fant jeg både kylling, kjøtt og fiskeburgere. Jeg landet på en McChicken og Filet-o-fish.

Jeg er på ingen måte nøytral når jeg rusler inn på McDonalds i Drammen. Det er nemlig ingen som lager bedre hamburgere enn meg, sier jeg og går meg litt bort blant alle hamburgerne med ditto tillegg på en elektronisk tavle foran disken.

Burgerne jeg ved første øyekast syntes var all right der de lå i en pappeske, dandert mellom brød med og uten sesamfrø og ørlite oppkuttet salatblader.

Men så var det en helt alminnelig dag på McDonalds. Og jeg fikk som forventet - eller fortjent.

McDonalds fortjener kanskje ikke betegnelsen mørk og høy og sexy. Det er nesten som om de ber om unnskyldning når vi står foran disken og skal hente symfonien av McDonaldsburgere. Det er lite sjanse for at det er en eller annen kokk inne på kjøkkenet som får lov til å forme sin egen profil, identitet eller retning her. Her går det på samlebånd for det aller meste. Og alle McDonalds-triksene er bestemt et eller annet sted borte i unaiten.

Vi blir ikke akkurat skjemt bort. Her er det ingen som ønsker velkommen til bords. Her er det bare å stå og vente og tenke over livet og kaste lange blikk mot den litt hektiske utsikten der utenfor, der byens gulmalte busser tøffet forbi utenfor, helt til ditt nummer skulle dukke opp på tavla. Da er det, vær så god og hent. Ingen spurte: skal du ha med mer ketchup?

Bestilling via en elektronisk tavle skapte ingen jubel på serviceskalaen, heller.

Lokalet var fylt av med befriende lyd av unge mennesker, og en og annen desillusjonert pensjonist. Her det mest ungdom som er mer oppdratt med mobiltelefoner og tomme blikk ut i luften enn maten Miljøet er kanskje ikke så trendy at det gjør noe. Har sett det mer fullført i både New York og Stockholm. Selv om du skal lete med lupe for å se forskjellen. De er jo så like disse McDonaldsene. Jeg later som jeg er i utlandet.

Men det skal de ha. Det er trygt, monotont og forutsigbart og kanskje litt urettferdig betegnet dønn kjedelig spisested på Drammens restaurant- og kafehimmel. Her er ingen feststemte mennesker. Her vet du hva du får, og helst ikke noe mer. Selv servicen løfter seg ikke opp mot himmelen. Her er det mangel på både entusiasme og kanskje også kompetanse. Selv om McDonaldsskolen er streng nok, en god utdannelse i livets skole, har jeg hørt.

Bak disken burde de være menneskekjennere, full av kjærlighet til det de serverer og de som de serverer. Der tar jeg de ansatte i forsvar. Hvordan kan man ha kjærlighet til rent kjedelig rutinearbeid. Det skal de likevel ha, menyen er innholdsrik og frister med kule navn som Homestyle Honey Mustard & Beef ditti med chicken, Big Tasty Bacon Beef ditto chicken, Big Mac, Quarter Pounder, Cheesburger, McCrispy, Chicken Salsa, Filet – o – Fish, Happy Fish og en like lykkelig Happy Meal. Gourmetfesten ble avsluttet med en Sundae med sjokoladesaus.

McDonalds skryter av at de har kortreiste råvarer, direkte fra den norske bonden. Takk for det, selv om de små smakebitene av salat og tomat blir litt nakent og fantasiløst.  Det blir litt for lite bondsk for min gane. Ellers? Fri oss for tilsetningsstoffer, fri meg for kylling som bare ligner kylling er bordbønnen min.

Likevel, Jeg kjøpte meg en McChicken og Fish – o - filet og det utviklet seg til å bli en stor skuffelse.  Det var ikke så mange smakene, og dressingen på kyllingburgeren fant jeg igjen på fisken. Det blir liksom litt ufokusert. Det mangler litt forankring for å kunne tilfredsstille smaksløkene.

Men det skal de ha, billig var det i hvert fall. I tillegg kunne vi kose oss med å lese om de litt underlige rettene på menyen, som McFlavor Fries Jalapeno, Grimaceshake og Hashbrown.

Minidonutsen, den tok vi med oss hjem til kaffekoppen. Og drakk ordentlig kaffe.

Marvin 1.jpg
4 for nettc.png

MARVINS DINER

Marvins Burger med cheddar, bifftomat, crispisalat, rødløk, syltet agurk, chipotlemayo & fries kr 248.

På Marvin Diner, tidligere Jonas B Gundersen, fant jeg en Marvin Burger, som altså tidligere het Jonas Burger.

Etter 26 år som en del av Jonas B.-kjeden, tok de ansatte steget videre for å stå på egne ben. De har fremdeles de samme eierne, det samme engasjerte teamet, i de samme lune og trivelige lokalene, midt i Drammen, på hjørnet av Bragernes torg, ifølge deres hjemmeside.

Marvins Diner er faktisk oppkalt etter sin trofaste firbente følgesvenn, dachsen Marvin. Før var det han Jonas som fikk æren.

Med Marvin som sannhetsvitne trodde vi ville oppleve burgerlykken. Vi skulle nyte en burger som sannsynligvis skulle være restaurantens stolthet, oppkalt som oppkalt etter dachsen, og av eierne som har klokketro på italienske og amerikanske retter. 

Marvins Diner er lokalisert i hjørnegården til gamle Londonerbasaren, øvre enden av «Bøhmgården», som ble oppført i 1860 og som ble ombygget på 1980-tallet en gang. Det var gode kaker og brød hos baker Gustav Bøhm, hva med en burger hos Marvin?

Marvin 2x.jpg

Vi lever imidlertid i 2025, ikke på 1800-tallet. Denne restaurantbygningen har fremdeles mye av den ujålete sjarmen.

Vi fikk vindusplass, som er mye festligere enn å sitte inne i halvmørket et sted. Det er augustlyst på Bragernes Torg og vind i det utskjelte Torgseilet. Det er morsomt å følge med på det som skjer der ute. To bikkjer som blir gode venner som snuser hverandre både her og der, to eldre fruer som snubler seg frem over brosteinene og en ulykkelig syklist med punktert dekk.

En Marvinburger består av cheddar, bifftomater, crispisalat, rødløk, syltet agurk og chipotlemajones og serveres en sliten briochehatt og fries.

Cheddarosten var god, det lille vi fikk av chipotelmajones smakte også godt. Men denne hamburgeren, vi leter etter en karakteristikk og lander på overstekt ishockeypuck. Som smakte litt sånn natt til søndag etter en utagerende lørdagskveld. Merkelig at gode kokker som forhåpentligvis skal kose seg på kjøkkenet hos Marvins Diner, ikke klarer å få til en bedre burger enn dette. Kunnskap er viktig i denne bransjen. Burgerkunnskap er også viktig, selv om vi noen ganger kan oppleve at burgeren lages med en sleivete venstrehånd, som her på Marvins Diner.

Det eneste som virkelig fungerte var servicen. Men dessverre holder det ikke med vennlighet når en burger ikke imponerer.

Cheesburger.jpg
Cheeseburger med hamburgerdressing.

Lag din egen Cheeseburger med hamburgerdressing

Cheeseburger på grillen er en favoritt hos både små og store. Toppet med hjemmelaget hamburgerdressing, salat, tomat og syltet rødløk. Enkelt og godt!

300 g kjøttdeig

0,5 ts salt

0,5 ts kvernet pepper

30 g cheddar ost

1 stk. tomat

4 blader crispisalat

2 stk. hamburgerbrød

Syltet rødløk:

2 stk. rødløk i skiver

1,5 dl vann

1 dl sukker

0,5 dl eplecidereddik

0,25 ts hel pepper

Hamburgerdressing:

2 ss majones

1 ts ketchup

1 ts sennep

1 ss lake av syltet agurk

0,5 ts worchestershiresaus

0,25 ts salt

0,5 ts kvernet pepper

Slik går du frem: Tilbehør som syltet rødløk og hamburgerdressing kan med fordel preppes i forkant, og gjerne i en stor porsjon, så har du tilbehøret klart til flere grillmiddager fremover.

Lag syltet rødløk: Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.

Lag hamburgerdressing: Bland sammen majones, ketchup, sennep, lake av syltet agurk og worcestershiresaus. Smak til med salt og pepper.

Form burgere, uten å jobbe for mye med deigen. Krydre burgerne med salt og pepper.

Pensle burgerne med litt nøytral olje som tåler høy varme og legg dem på grillen. Grill på direkte varme, med lokk hvis du har, på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft på oversiden og du kjenner at burgeren lett slipper taket fra grillristene. Snu burgerne og stek videre på den andre siden. Legg på ost mot slutten, og stek videre til burgeren er gjennomstekt og osten er smeltet.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Skjær tomat i skiver og riv salat i grove blader. Varm hamburgerbrød raskt med snittsiden ned på grillen.

Sett sammen burger'n ved å smøre hamburgerdressing på bunnen av brødet, og legg på salat, tomat, cheeseburger og syltet rødløk. Topp til slutt med enda mer dressing!

Et utvalg andre burgere i byen

LOBBY: Lobby burger med bacon, karamelliserte løk, smeltet cheddarsaus, søte sylteagurker, burgerdressing. Serveres med pommes frites og chilimajones. Kr 289.

ANCHAS BODEGA: Bodegaburger Velg mellom oksekjøtt eller kyllingfilét. Med tomat, ost, løk, agurk, pickles og chilimajones. Serveres med hjemmelaget barbecuesaus. Velg mellom brie eller cheddarost. Kr 299.

ALPENHAUS: Kyllingburger med ost, aioli, agurk, paprika, løk. Serveres med pommes frites. Kr 269,-

Alpenhausburger med saftig, langtidsstekt svinekjøtt, Gruyère ost, grillet paprika, løk, kålsalat og pommes frites. Kr 269.

BECKS: Becks burger, grillet biffburger med bacon, coleslaw, ost og chilimajones. Servert med pommes frites. Grilled beef burger with bacon, coleslaw, cheese and chili mayo. Served with French fries. Kr 249.

PICASSO: BBQ cheesburger med caleslaw, BBQ saus, sprøstekt løk og pommes. Kr 285.

BIG HORN: Texan BBQ med279,- Salat, tomat, bacon, rødløk, BBQ-mayo og cheddarost. Lettuce, sliced tomato, red onion, bacon, BBQ mayo and cheddar cheese. Kr 279.

Parmegioano med salat, tomat, bacon, rødløk, cheddarost, parmesan og parmesankrem. Lettuce, sliced tomato, red onion, bacon, cheddar cheese, parmesan and parmesan cream. Kr 279.

Chicken burger med salat, tomat, rødløk, ranchdressing, og chimichurri. Grilled chicken breast, lettuce, tomato, red onion, ranch dressing and chimichurri. Kr 279.

O`LEARYS: Hili`n jalapeno burger med fritert løk, jalapeño, chilimajones, cheddarost, sprø salat og en jalapeño popper. Kr 239.

Korean fusion burger med Korean BBQ glaze, sesam- og chilisyltet agurk, jalapeño pickled slaw, koriander og chilimajones. Serveres med et kick av sesam og chili på pommes fritesen. Kr 239.

Boston Bacon BBQ burger med hamburgerdressing, bacon, fritert løk, sprø salat, O'Learys signature BBQ-saus og cheddarost. Kr 259.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: ØYVIND RISVIK OG ET PAR FRA RESTAURANTENES HJEMMESIDER.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post