GINOS BESTE OPPSKRIFTER: Sjømat er livsglede og fellesskap

Gino V 15_edited
Foto: Øyvind Risvik.

OSLO. Det italienske kjøkken inviterer til velvære, livsglede, opplevelse og fellesskap. Gino Valentes kjøkken på restauranten Valentes i Oslo oppfyller alle disse egenskapene. Hans italienske retter hører hjemme til både hverdag og fest. DittNorden har inngått samarbeid med Gino Valente, så fremover blir det mange flotte matreportasjer fra hans velsmakende italienske kjøkken. Her finner du fem oppskrifter med deilig sjømat.

Gino Middelhav 6.jpg
Gino Valente. Foto: Øyvind Risvik.

FRA GINO VALENTES ITALIENSKE KJØKKEN. Han skulle bare være tre måneder i Oslo. Han kom som ung og ukjent til hovedstaden i 1962. Siden den gang er Gino blitt superkokk for flere generasjoner nordmenn. Han har gitt oss matglede i seks tiår! Han gir oss det fremdeles.

Gino Mat og vin 1x.jpg
Gino Valente og proffsyklisten Knut Knudsen lagde en festlig matbok sammen. Med Ginos oppskrifter og Knuts historier fra en spennende sykkelkarriere.

Gino Valente arbeider fulle dager på sin restaurant VALENTES i Oslo, som han driver sammen med eldstedatteren Marisa.

VALENTES

Adresse: Ruseløkkveien, 0251 Oslo

Telefon: + 47  22 17 44 44

Epost: valentesvika@gmail.com

Bestill bord HER.

Etter Ingrid Espelid Hovig ble Gino Valente vår mest kjente tv-kokk. Med stort og smått har han over 3000 programmer bak seg som kokk på tv.

Og Gino har fått "skylda" for å ha introdusert nordmenn for både paprika, basilikum, squash, aubergine og ikke minst pizza.

Gino 5x.jpg
Gino Valente og datteren Marisa. Foto: Øyvind Risvik.

Gino Valente er en glimrende formidler av matglede. Han har samarbeidet med en rekke kjente personer i sine TV-program. På veggene i restauranten VALENTES i Ruseløkkveien i Oslo finner vi fotografier, diplomer og utmerkelser fra hele verden.

Disse oppskriftene er et samarbeid mellom Gino Valente og nettstedet DittNorden.

SVEIN BRIMI har tatt matbildene av Gino Valentes italienske retter.

Gino Middelhav 2x.jpg
Rigattoni med krepsehaler og krabbe.

RIGATTONI CON IL CRANCHIO

Rigattoni med krepsehaler og krabbe

500 g rigattoni

50 g smør

2 ss olivenolje

200 g krepsehaler

100 g krabbe

22 brandy

1 dl fløte

½ ts kajennepepper

2 ss finhakket bladpersille

salt og pepper

san-michele-soave-classico.jpg

VINANBEFALING

CA`RUGATE SOAVE CLASSICO SAN MICHEL

En riktig god og fruktig økologisk soave som tåler 2-3 år. Et meget godt kjøp.

Av farge og lukt: Gulgrønn. Lys frukt, ren. Og med en smak som er fruktig med integrert sødme, fin syre, god frukt pen tørrhet og sitrussyrlighet i finishen.

Bruksområde: Pasta, fisk, salater, drikkevin.

Varenummer: 3313801. Pris: 150.00 kr

Slik går du frem når du lager Rigattoni med krepsehaler og krabbe: Smelt smøret i en kjele og ha i krabbe og krepsehale. Rør forsiktig. Tilsett brandy og fløte. Smak til med salt og pepper og la det koke i ca 2 minutter på svak varme. Kok pastaen al dente i lett saltet vann.

Sil av vannet, tilsett olivenolje og bland godt. Ha pastaen på et stort serveringsfat og helle sausen over.

Dryss over finhakket persille. Serveres gjerne med en god salat ved siden av.

Gino Middelhav 1.jpg
Risotto på Capri maner.

RISOTTO

Risotto på Capri maner med blåskjell, reker og akkar

300 g ris – langkornet

300 g blåskjell

300 g akkar

2 fedd hvitløk

200 g pillede reker

6 ss extra virgin olivenolje

4 ss finhakket persille

Slik går du frem: Varm opp olivenoljen i en dyp gryte. Stek hvitløken gylden. Akkaren skjæres i ringer, tilsettes i pannen og stekes på svak varme i ca 5 minutter. Ha deretter i ris og kokende vann som dekker ca 1 cm over risen. La det koke til risen er nesten ferdig. Tilsett blåskjell, reker og hakket persille. Hvis det skulle bli for tørt tilsettes mer væske. Server med masse frisk persille over.

Gino Middelhav 3x.jpg
Grønnsaksuppe med scampi.

ZUPPA DI VERDURA CON SCAMPI

Grønnsaksuppe med scampi

1 kg grønnsaker

squash

grønne asparges

løk

spinat

purreløk

gulrøtter

neper

1 liter grønnsaksbuljong

8 scampi eller kongereker

salt og pepper etter smak

Slik går du frem: Skjær grønnsakene i pene biter, unntatt spinaten. Varm opp grønnsaksbuljongen i en dyp gryte og la grønnsakene koke i ca 5 minutter. Pensle scampiene med litt olivenolje og stek de gylne på begge sider. Server suppen i en dyp tallerken og legg scampiene oppi. Server med ciabattabrød til.

Gino Middelhav 4.jpg
Grillede scampi med basilikum.

SCAMPI ALLA GRIGLIA AL BASILICO

Grillede scampi med basilikum

12 scampi

2 gule paprika

10 blader basilikum

2 sitroner

6 ss extra virgin olivenolje

Slik går du frem: Pensle scampiene med olivenolje og legg på grillen inntil de har fått en fin rød farge. Det samme gjøres med paprika skåret i strimler. Anrett paprika og scampi på en pen tallerken og pynt med blader av basilikum. Like før servering heller du litt extra virgin olivenolje over og serveres sammen med 1 sitron.

Gino Middelhav 5x.jpg
Spaghetti med krepsehaler og squash.

SPAGHETTI CON LANGUSTINE E ZUCCHINE

Spagetti med krepsehaler og squash

400 g spaghetti

100 g krepsehaler

1 squash

4 blader basilikum

4 ss olivenolje

salt og pepper etter smak

chilipepper etter ønske

1 fedd hvitløk

Slik går du frem: Varm opp olivenoljen med hvitløk og chilipepper. Del squashen, skrap ut innmaten. Skjær den så i kalvmåner. La den kose seg sammen med hvitløken i 5 minutter på svak varme. Tilsett så basilikum og krepsehaler, de skal bare varmes – ikke koke. Kok spaghettien al dente, hell over sausen og server med en gang.

TEKST: ØYVIND RISVIK. OPPSKRIFTER: GINO VALENTE. MATBILDER: SVEIN BRIMI.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post