
OSLO. Nyt ettermiddagsroen på den vakre kongsgården Lysebu med Afternoon Tea og rykende varm te, deilige petit four, sandwicher og scones. Lysebus kokker tryller fram den gode engelske følelsen. Topp det hele med et glass champagne. Afternoon tea serveres fredag og lørdag, kl 13.00 og kl 14.00 og på søndager med èn bordsetning kl 12.00.

AFTERNOON TEA PÅ LYSEBU. En klassisk Afternoon Tea er en velsmakende britisk selskapstradisjon med røtter helt tilbake til 1840-tallet. Innbydende og delikate fingersandwicher, nybakte scones, søte delikatesser og kaker blir vakkert presentert på etasje-fat sammen med vårt valg av signatur-te eller øvrig drikke. På Lysebu serveres Afternoon tea fredag og lørdag, kl 13.00 og kl 14.00 og på søndager med èn bordsetning kl 12.00.

Jul med Jette Frölich
2. november - 21. desember.
Fra og med søndag 2. november er det julestemning på Lysebu, sammen med den danske designeren Jette Frölich. Utstillingen står frem til 21. desember
Endelig kan Lysebu ønske velkommen til Jette Frölichs vakre årlige juleutstilling. Jette Frölich har vært synonymt med jul i sitt hjemland Danmark i mange år, og hun tegnet sine første dekorasjoner og sjablonger allerede i 1964.
Hun har pyntet Lysebu hvert år siden 1994 og det er alltid fullt hus og god julestemning på åpningsdagen. Tradisjonen tro inviterer de også til staselig middag til ære for Jette Frölich.
Lysebuveien 12,
N-0790 Oslo
Telefon: +47 21 51 10 00
Resepsjon@lysebu.no

Under andre verdenskrig samlet det danske folk inn store summer for å sende mat til Norge. Det ble delt ut flere tusentalls matpakker og skolebarn fikk servert «Danskesuppa» over hele landet. Norgeshjelpen sendte daglig hele 22 tonn matvarer fra Danmark til Norge under krigen.
I 1945 stod det igjen 12 millioner kroner fra innsamlingen i Danmark. Disse pengene la grunnlaget for Fondet for dansk- norsk samarbeid. Som takk for hjelpen under krigen, ga Norge Lysebu i gave til Danskene og Fondet fikk i oppgave å forvalte gaven for å fremme kulturutveksling på tvers av landegrensene. Lysebus verdier er skapt ut fra denne historien: Generøsitet, takknemmelighet og omtanke.

I tillegg til å servere deilige danske smørbrød, er Lysebu berømt for sine velsmakende menyer – og sin Afternoon Tea.
Afternoon Tea oppsto da hertuginnen av Bedford følte seg småsulten mellom lunsj og middag. Hertuginnen var så fornøyd med måltidet at hun begynte å invitere sine venninner på dette nye, dekadente måltidet.

I dag har Afternoon Tea utviklet seg til å bli et festmåltid med fingersmørbrød, scones, søte delikatesser, nytrukken te og gjerne med et glass champagne til. Lysebu er et av få hotell som kan skilte med egen signatur-te blendet av det anerkjente tehuset Le Palais Des Thés.

Afternoon tea fredag og lørdag, kl 13.00 og kl 14.00.
På søndager har de èn bordsetning kl 12.00.
Afternoon tea-gjestene må bestille senest torsdag kl 12.00 samme uke. Det lar seg dessverre ikke å tilpasse til matallergier og matintoleranser. Velg da heller fra a la carte menyen (gjelder ikke på søndager)
Velkommen til en velsmakende ettermiddag på Lysebu!

AFTERNOON TEA PÅ LYSEBU
Pris: 570,- nok per person
Nederste etasje
Vi starter med delikate, håndlagde munnfuller.
Rik og smakfull fikenterte med blåmuggost, søt fikenkompott og sprø fikenchips.
Myk brioche fra Lysebus bakeri fylt med røkt laksemousse og silkemyk eggeplommekrem.
Rustikt rugbrød med klassisk eggesalat, mørt bøkerøkt skinke og frisk karse.
Midterste etasje
Neste lag byr på nystekte scones, lune og lett smuldrende, servert med smakfullt syltetøy og Røros rømme.
Øverste etasje
Vi avslutter med elegante søtsaker fra Lysebu konditoriet.
Et utsøkt utvalg av håndlagde sjokolader og søte fristelser.
For å toppe opplevelsen, anbefaler vi å legge til noen bobler:
Champagne Moët & Chandon Impérial Brut, Crémant de Bourgogne, Blanc de Blancs, Louis Picameleot eller Tosti Prosecco Extra Dry.

PALAIS DES THÈS
Velg din favoritt blant vårt eksklusive utvalg av te fra Palais des Thès og unn deg en stund med ren nytelse.
Palais des Thés i Norge er en del av det franske te-konsernet med samme navn, som i flere tiår har vært en av de ledende ekspertene innen det globale te-markedet.
Palais des Thés ble grunnlagt av Francois-Xavier Delmas i 1987 i Paris, med et mål om å demokratisere te og inspirere Vesten til å lære mer om teens kulturelle og gastronomiske sider.
Verdens ledende museum, Louvre, spurte Palais des Thés om å skape en te som fanger og gjenspeiler alt Louvre er. Vi ble så inspirert at vi har nå 4 blandinger inspirert av Louvre! Samarbeidet er basert på delte verdier, som å bringe det aller beste til et bredt publikum og vise frem det utsøkte franske.
Frukt- og urteteene i Louvre-serien er inspirert av de eldgamle sivilisasjonene som er utgangspunktet for museets mest berømte utstillinger. Velsmakende og originale oppskrifter, en kolleksjon som fremmer den egyptiske og den gresk-romerske avdelingen ved Louvre