SPIRALEN CAFE & RESTAURANT: Golf, tyttebær – og juleforberedelser

Jul 2 2025x

DRAMMEN. September er kontrastenes måned. Fremdeles er høsten her med sine vakre farger og tyttebær blant lyng og gran- og furulegger. Inne i Spiralen Cafe & Restaurant forbereder de seg til julebordsesongen.

Blåbær 12c.jpg

SPIRALEN CAFE & RESTAURANT. Julen nærmer seg.  Det er ikke mer enn et par måneder igjen til julebordsesongen. Spiralen Cafe & Restaurant tilbyr en atmosfære som bringer oss i god julestemning. Og med deres dyktige kokker og hyggelige betjening garanterer de for et minnerikt julebord for gjestene.

Spiralen 8 annonse 1000.jpg

SPIRALEN CAFE & RESTAURANT & SELSKAPER

Spiraltoppen 1

3021 Drammen

post@spiralen.com

Tlf + 47 92021481

Velkommen til oss, til julens velsmakende julebord

Førjulstiden er ofte en tid preget av stress og handlehysteri, men det er også tid for ettertanke, forventning og samling.

Julebordet på Spiralen Cafe & Restaurant er høytidsstemt og magisk. Med meny som markerer inngangen til julen. Med bord pyntet med levende lys, rødt for å skape julestemning og juleglad betjening. Det er bare for Anka og Marius å ønske velkommen, spise og drikke godt og minnes julens egentlige budskap – glede og kjærlighet. Velkommen!

Her finner du JULEMENYEN på Spiralen Cafe & Restaurant.

August 2 Golfx.jpg
John Erik Johnsen med sitt bilde Golfspilleren. Som du kan få kjøpt på Spiralen Cafe & Restaurant. Foto: Øyvind Risvik.

John Erik Johnsen har en enkel symbolikk med sitt septemberbilde, Golfspilleren. - Det ser ut som om de som tror de er gode til å spille golf, tror de er gode ledere, sier han.

- Mye av politiske- og forretningsavgjørelser foregår på golfbaner rundt om, og henviser til den irske forfattere Robert Lynd: Det er nesten umulig å huske hvor tragisk verden er når man spiller golf.

Spiralen 3 Juleannonseb.jpg

Tyttebær er en populære bær i Norge. Den har stor holdbarhet om de oppbevares riktig.

Tyttebærene blir ofte kokt og tilsatt sukker før de brukes enten i form av tyttebærsyltetøy, kompott, saft eller sirup. Et populært alternativ til koking er rørte tyttebær. Rørte tyttebær kan imidlertid fryses. I gamle dager konserverte man bærene ved ganske enkelt å oppbevare dem friske i vann.

Tyttebær er et populært tilbehør til mat av svin og viltkjøtt. Tyttebær brukes dessuten også i desserter, som trollkrem og tyttebær med ris.

Tyttebærblader kan sankes hele året for å brukes til søt te etter å ha blitt ristet i panne eller i stekeovn.

Hans Børli.jpg

Les lyrikeren Hans Børlis bittersøte smak av livet:

Jeg griper barhendt ned i snøen
etter skaftet på øksa. Da
fomler jeg med meg en lyngkvast i grepet,
knuser noen frosne tyttebær.

 Det går et él av varme gjennom meg:
Sekundet blømmer solblod i
den møkkete kalde neven min.

 Jeg slikker i meg saften,
og kjenner som et smil i hjertet
den bittersøte smaken av livet.

Hans Børli

Lag dine egne små retter av tyttebær. Oppskriftene får du her:

Trollkrem 1.jpg

TROLLKREM

0,5 kg rensede tyttebær

200 g sukker

2 ts vaniljesukker

2 stk. eggehvite

Trollkrem er en nesten magisk dessert – at fire enkle ingredienser kan trylles om til en så frisk, søt, luftig og lekker dessert i løpet av et par minutter er jo rene trolldommen. Trollkrem kan du lage med andre typer bær også, men det er tyttebærtrollkrem som er originalen!

Slik går du frem: Pisk tyttebær, sukker og eggehvite i kjøkkenmaskin til de fleste bærene er knust og det har dannet seg et rosa, fast skum. Server med en gang.

Trollkrem kan serveres alene, men mange serverer gjerne vaniljesaus eller vispet krem ved siden av. Dette kan du lage hvis du har eggeplommer til overs.

Golf Rørte tyttebærx.jpg

RØRTE TYTTEBÆR

Stort enklere kan det ikke gjøres – bær og sukker og en skje å røre med. Og vil du heve smaken til nye høyder, kan du smake til den rørte tyttebæra med en skvett akevitt.

200 g tyttebær

100 g sukker, (gjerne demerara)

Slik går du frem: Bland bær og sukker i en bolle og visp eller rør godt sammen. Rør til en del av bærene er knust, men la gjerne noen være hele.

Du kan også lage rørte tyttebær i hurtigmikser, men da må det gå fort, så syltetøyet ikke blir for finmost! Rørte tyttebær kan godt fryses, og det kan også godt lages av tyttebær som har vært fryst. Tilpass sukkermengden etter smak og behag.

Golf Tyttebærrømme 1.jpg

TYTTEBÆRRØMME

3 dl seterrømme

1 dl rørt tyttebær

Tyttebær og rømme er godt tilbehør til gravet kjøtt.

Slik går du frem: Bland tyttebær forsiktig inn i rømmen. La gjerne sausen stå i kjøleskapet en stund for å trekke smak.

Bytt ut rømme med matlagingsyoghurt eller gresk yoghurt for en magrere variant. Smak til med litt sukker om den er for sur.

Tyttebærrømme smaker godt til mye, for eksempel gravet kjøtt, lammerull og lettsaltet røkt lammelår.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post