WILLIAM KRISTOFFERSEN: Jeg er som en resirkulert tenåring

William 5x

RÅHOLT. 14. februar. På Kongsberg Musikkteater starter Ole Ivars sin 60 års jubileumstour Takk for alle år. Avsluttes 19. april på Bryne. Vær snill mot hverandre, bry seg om hverandre, og ikke minst, vis kjærligheten i de små tingene i hverdagen, det som kanskje ikke synes for andre folk, sa Ole Ivars William Kristoffersen til kona Pia da jeg møtte dem for noen år siden.

KLIKKANNONSE VESTLIA RESORT

ANNONSE 9g.jpg

MINNER OG MENNESKER. 17. februar. Kongsberg Musikkteater. William Kristoffersen i spissen for Ole Ivars med sin avskjedskonsert «Takk for alle fine år. Eventyret Ole Ivars er over.

Det var en gang et band som tok navnet Ole Ivars. Den musikkinteresserte guttegjengen fra områdene omkring Hamar, starta i 1964, og siden har bandet utvikla seg til å bli det mestselgende, det mest meriterte, og mest etterspurte bandet i Norge.

Ole Ivars Siste dansen 2.jpg

Med konserten, «TAKK FOR ALLE FINE ÅR», vil Ole Ivars vil for siste gang gi publikum gleden av å høre dem i kulturhus, konserthus og fra andre populære scener.

17. februar, i Kongsberg Musikkteater, lover de et variert utvalg fra innspillingene sine. De største hitene blir selvfølgelig servert, samt noen låter de selv liker godt.

William Kristoffersen Dagbladet_edited.jpg
Faksimile Dagbladet Magasinet 28. oktober 2023.

Til Dagbladets Magasinet sier William Kristoffersen. Jeg blir 72 år, det tillater å pensjonere seg da, er det ikke? Jo, jeg er lei, det er mye papirarbeid og praktiske ting som må gjøres. Jeg får hjelp av Pia, men nå vil vil vi bruke mer tid på hverandre. Jeg ser frem til roligere dager, og få tid til å reise på ferie – se mer av verden.

På scenen er William orkesterleder og ubestridt leder, men hjemme med Pia er det hun som er dirigenten, forteller artikkelen videre. 71 åringen er myk og vennlig – litt unnselig, faktisk.

(Dagbladet Magasinet 28. oktober 2023. Foto. Anders Grønneberg).

2024.jpg

Lørdag 17. februar kl 20.00 og 21.40 avsluttes TV 2-suksessen Hver gang vi møtes med Duett 1 og 2. Det blir en avslutningsfest med denne fine gjengen i Hver gang vi møtes. Det blir en aften med tilbakeblikk på en fantastisk sesong og duettene kommer som perler på en snor denne kvelden.

William 1.jpg
William og Pia. Foto: Øyvind Risvik.

Mai for fem år siden. Jeg dro til Råholt før å møte bassisten i dansebandgruppa Ole Ivars frontfigur William Kristoffersen. Det ble en prat om karriere, forelskelse, frieri og om hvordan man skal bevare kjærligheten. – Vær snill mot hverandre, var det enkle fasitsvaret.

HØR HER: William Kristoffersen, Ole Ivars og Summer Feeling.

- Jeg ruslet oppover Karl Johan i Oslo, med papir og blyant i handa og ville så gjerne gi uttrykk for min kjærlighet til Pia, sa William Kristoffersen i dansegruppa Ole Ivars. - Jeg husker jeg stoppet på et hushjørne og skrev teksten til en av våre kanskje ukjente, men likevel beste, sanger: Du gir drømmen mening.

- Vi har ikke pratet så mye om denne sangen, sa han, henvendt til kona Pia. Nå vet du det, det var til deg jeg skrev den:

Du gir drømmen mening

Når jeg holder i din hånd, så kan jeg føle varmen,

og jeg kan kjenne pulsen din slå.

Du er himmel, du er jord, du er livet, du er alt,

og jeg er nær det målet jeg vil nå.

Jeg kan aldri helt beskrive mine følelser med ord,

men jeg vet hva jeg vil og jeg tror,

tror på det som jeg kan se i dine vakre øyne,

jeg vil ha deg, du velger tid og sted.

Nå har vi sammen nådd målet, fortsatte William Kristoffersen og holdt kjærlig rundt sin Pia, - vi har fått to flotte barn sammen, Nicoline og Sebastian.

KLIKKANNONSE VÆRTSHUSET BÆRUMS VERK

Annonse banner 980x300qqq.gif

Hva skal til for å bevare et godt ekteskap?

Vær snill mot hverandre, bry seg om hverandre, og ikke minst, vis kjærligheten i de små tingene i hverdagen, det som kanskje ikke synes for andre folk. Lag noe så enkelt som en velsmakende brødskive til lunsj. Jeg har valgt et yrke hvor jeg er mye hjemme på dagtid. Derfor kan vi dele flere måltider om dagen. Da serverer vi kaffe eller te og gjør små ting for hverandre. Det gjør ingen ting om man kommer med en blomsterkvast i ny og ne, heller. Glem ikke at når forelskelsen er på de mest intens, må vi ta vare på den slik at den varer lenge. Bry deg om hva den andre er interessert i, fnys ikke av det.

HØR HER: Jag trodde Englarne Fanns.

Hvordan føles det å være 17 år eldre enn kjerringa?

- Jeg merker ikke forskjell på det å fylle 40 eller 70. Jeg er som en resirkulert tenåring, full av pågangsmot og iver.

- Er jeg i god form og vital i hodet, er det virkelig noe å bygge videre på i livet. Og de 17 årene? Nei, det er noe vi aldri tenker på. Vi har vært sammen i tyve år og alder er et ikke-tema i det kristoffersenske hjem.

Ole Ivars 2x.jpg
Pia og William. Foto: Øyvind Risvik.

Å snakke om døden er en risikosport. Vi spør likevel: Du kan jo risikere å være den første som dør av dere?

- Det er et tema jeg ikke liker å tenke på eller snakke om, sa William Kristoffersen. - Folk jeg kjenner dør rundt meg uten å ha vært syke, de faller fra så brått som bare det. Det verste jeg kan tenke meg at barna skulle bli farløse. Tankene om døden er noe som alltid har fulgt meg. Den vil aldri slippe meg. Jeg har ingen dødsangst så lenge jeg ikke er syk. Det er heller en uro jeg bærer med meg. Heldigvis føler jeg meg bra. Bank i bordet.

Pia og William er livsnytere? Og det synes.

- Pia sliter med det samme som meg. Vi skulle så gjerne blitt kvitt overflødige kilo. Vi er opptatt av livskvalitet og koser oss derfor med god mat og drikke. Vi løper ikke Eidsvoll rundt hver gang vi har spist, så vi øker nok noen småkilo hvert år.  Jeg har vært for tung bestandig, men det er tretti kilo siden det irriterte meg. Ikke misforstå, jeg har ikke avfunnet meg med disse kiloene. Fylles det på med seks syv kilo i løpet av sommeren, skynder jeg meg med å bli kvitt dem.

- Vi er opptatt av å oppleve sammen, fortsatte William Kristoffersen. - Så fort jeg har fri, bestiller vi flybilletter og drar til en eller annen storby sammen med barna. Vi har besøkt både Belfast, Budapest og Paris den siste tiden. Vi fargelegger hverdagen med slike reiser. I tillegg har vi en campingvogn i Sunne i Sverige, som ligger bare et par steinkast unna et torp vi har lenger oppe i skaukanten.

- Pia og jeg synes det er godt å flykte ditt opp når campinglivet blir for intens, når vi vil ha litt kvalitetstid sammen…

TEKST OG FOTO: ØYVIND RISVIK.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post