WILLIAM KRISTOFFERSEN: Vis kjærlighet i hverdagens små ting

William 5x

RÅHOLT. Bassisten William Kristoffersen i Ole Ivars fylte 70 år julaften. - Vær snill mot hverandre, bry seg om hverandre, og ikke minst, vis kjærligheten i de små tingene i hverdagen, det som kanskje ikke synes for andre folk, sa William Kristoffersen da jeg møtte ham sammen med kona Pia.

William 1.jpg
William Kristoffersen og Pia.

MINNER OG MENNESKER. Jeg dro til Råholt før å møte bassisten i dansebandgruppa Ole Ivars. Det ble en prat om karriere, forelskelse, frieri og om hvordan man skal bevare kjærligheten. – Vær snill mot hverandre, var det enkle fasitsvaret.

(Denne artikkelen har tidligere stått på trykk i Vi over 60, er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon). 

- Jeg ruslet oppover Karl Johan i Oslo, med papir og blyant i handa og ville så gjerne gi uttrykk for min kjærlighet til Pia, sa William Kristoffersen i dansegruppa Ole Ivars. - Jeg husker jeg stoppet på et hushjørne og skrev teksten til en av våre kanskje ukjente, men likevel beste, sanger: Du gir drømmen mening.

- Vi har ikke pratet så mye om denne sangen, sa han, henvendt til kona Pia. Nå vet du det, det var til deg jeg skrev den:

DU GIR DRØMMEN MENING

Når jeg holder i din hånd, så kan jeg føle varmen,

og jeg kan kjenne pulsen din slå.

Du er himmel, du er jord, du er livet, du er alt,

og jeg er nær det målet jeg vil nå.

Jeg kan aldri helt beskrive mine følelser med ord,

men jeg vet hva jeg vil og jeg tror,

tror på det som jeg kan se i dine vakre øyne,

jeg vil ha deg, du velger tid og sted.

William 4.jpg
Ole Ivars.

Nå har vi sammen nådd målet, fortsatte William Kristoffersen og holdt kjærlig rundt sin Pia, - vi har fått to flotte barn sammen, Nicoline og Sebastian.

Hva skal til for å bevare et godt ekteskap?

Vær snill mot hverandre, bry seg om hverandre, og ikke minst, vis kjærligheten i de små tingene i hverdagen, det som kanskje ikke synes for andre folk. Lag noe så enkelt som en velsmakende brødskive til lunsj. Jeg har valgt et yrke hvor jeg er mye hjemme på dagtid. Derfor kan vi dele flere måltider om dagen. Da serverer vi kaffe eller te og gjør små ting for hverandre. Det gjør ingen ting om man kommer med en blomsterkvast i ny og ne, heller. Glem ikke at når forelskelsen er på de mest intens, må vi ta vare på den slik at den varer lenge. Bry deg om hva den andre er interessert i, fnys ikke av det.

Hvordan føles det å være 17 år eldre enn kjerringa?

- Jeg merker ikke forskjell på det å fylle 40 eller 70. Jeg er som en resirkulert tenåring, full av pågangsmot og iver.

- Er jeg i god form og vital i hodet, er det virkelig noe å bygge videre på i livet. Og de 17 årene? Nei, det er noe vi aldri tenker på. Vi har vært sammen i tyve år og alder er et ikke-tema i det kristoffersenske hjem.

KLIKKANNONSE VESTLIA RESORT.

Annonse 6y.jpg

Å snakke om døden er en risikosport. Vi spør likevel: Du kan jo risikere å være den første som dør av dere?

- Det er et tema jeg ikke liker å tenke på eller snakke om, sa William Kristoffersen. - Folk jeg kjenner dør rundt meg uten å ha vært syke, de faller fra så brått som bare det. Det verste jeg kan tenke meg at barna skulle bli farløse. Tankene om døden er noe som alltid har fulgt meg. Den vil aldri slippe meg. Jeg har ingen dødsangst så lenge jeg ikke er syk. Det er heller en uro jeg bærer med meg. Heldigvis føler jeg meg bra. Bank i bordet.

Pia og William er livsnytere? Og det synes.

- Pia sliter med det samme som meg. Vi skulle så gjerne blitt kvitt overflødige kilo. Vi er opptatt av livskvalitet og koser oss derfor med god mat og drikke. Vi løper ikke Eidsvoll rundt hver gang vi har spist, så vi øker nok noen småkilo hvert år.  Jeg har vært for tung bestandig, men det er tretti kilo siden det irriterte meg. Ikke misforstå, jeg har ikke avfunnet meg med disse kiloene. Fylles det på med seks syv kilo i løpet av sommeren, skynder jeg meg med å bli kvitt dem.

- Vi er opptatt av å oppleve sammen, fortsatte William Kristoffersen. - Så fort jeg har fri, bestiller vi flybilletter og drar til en eller annen storby sammen med barna. Vi har besøkt både Belfast, Budapest og Paris den siste tiden. Vi fargelegger hverdagen med slike reiser. I tillegg har vi en campingvogn i Sunne i Sverige, som ligger bare et par steinkast unna et torp vi har lenger oppe i skaukanten.

- Pia og jeg synes det er godt å flykte ditt opp når campinglivet blir for intens, når vi vil ha litt kvalitetstid sammen…

TEKST OG FOTO: ØYVIND RISVIK.

Address

  • Adresse:
  • E-post:
  • Tlf.:

Our company

Our services

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.