TO ROM OG KJØKKEN I TRONDHEIM: Tre rom som forfører

2rom 9

TRONDHEIM. Det er nettopp det som er nøkkelen til restauranten To rom og kjøkkens suksess. Gode og lokale råvarer, suverent håndverk, deilige smaker og viner som gir de trondheimske englene vinger. Nå har restaurantens stolte eier, Roar Hildonen, fått Det Norske Måltids hederspris for 2021.

To rom 1.jpg

TO ROM OG KJØKKEN. To rom og kjøkken er et sjarmerende trehus i Midtbyen i Trondheim. Den huser ikke bare en av byens mest folkekjære restauranter. Det huser også en av byens stolteste forkjempere, Roar Hildonen. På To rom og kjøkken kunne vi ha spist hver eneste dag. Her kan kokkene trylle.

TO ROM OG KJØKKEN

Carl Johans gate 5, N-7010 Trondheim

Telefonnummer: 0047 73 56 89 00

Nå er Roar Hildonen fått Det Norske Måltids hederspris for 2021. Det Norske Måltid kårer hvert år de beste mat- og drikkeproduktene, og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Og den viktigste og mest prestisjetunge prisen halte altså Roar Hildonen i land.

Rom 11.jpg
Vi tok med oss danske gjester på To rom og kjøkken og fikk en omvisning i den innholdsrike vinkjelleren. Restauranten To rom og kjøkken er norsk mattradisjon på sitt aller beste.

To rom og kjøkken har vært et veldrevet fyrtårn i bransjen med strålende resultater både økonomisk og når det gjelder måltidsopplevelser.

Roar Hildonen har med sin over 30 års erfaring i bransjen vært med å prege både resultatene, atmosfæren og staben til å yte på et jevnt høyt nivå over tid. Restauranten satser på trønderske råvarer.

2rom 1.jpg

Roar Hildonen på stjernerestauranten To rom og kjøkken i Trondheim kaller seg restauratør, akkurat slik de gjorde i gamle dager. Han kler den tittelen, han har autoritet og er kvalitetsbevisst til fingerspissene.

Han er opptatt av det gamle håndverket og ønsker å videreføre dem til nye generasjoner. Takk og lov for det…

2rom 2.jpg
Restauranten To rom og kjøkken åpnet i 2005 og ble pusset opp i juli 2015. Den eies og drives av to lidenskapelige mat- og vinpersonligheter, Roar Hildonen og Alexander Skjefte.

Restauranten To Rom og Kjøkken åpnet 10. oktober 2005. Gründere var Roar Hildonen, Ole-Erik Holmen-Løkken og Alexander Skjefte. Ti år senere er Roar Hildonen fremdeles daglig leder.

Før han startet på restaurantlivet i Trondheim, hadde han et vellykket opphold i Frankrike bak meg. Her så han at franske restauranter hadde suksess baserte seg på de beste lokale råvarene.

Samtidig så han også at kjøkkenet ved Middelhavet sto like sterkt som det klassiske franske kjøkken.

Derfor landet han midt imellom, i det moderne brasseriet, med en à la carte-restaurant med vekt på ferske trønderske råvarer tilberedt på middelhavets vis.

Ryktene sier det, og det stemmer, at det er et svært høyt nivå på kjøkkenet til To rom og kjøkken, med en suveren kjøkkensjef og en fantastisk vinkjeller. Selv en egen konjakk har Roar Hildonen skaffet seg.

Med sin nye image er det lunt og hyggelig på restauranten i Carl Johansgate i Midtbyen. Den er nesten blitt en institusjon i Trondheim.

Servicen er suveren og uformell og maten som servicen. Menyen innfrir forventningene, og tilfredsstiller smaksløkene.

Det er nettopp det som er nøkkelen til To rom og kjøkkens suksess. Gode og lokale råvarer, suverent håndverk, deilige smaker og viner som gir de trondheimske englene vinger.

2rom 7.jpg
Martin Tindved-drinkene er en fryd for både sjel, syn og gane.

Vi er rett og slett fornøyd, så fornøyd at om vi skulle en tur til Trondheim igjen, så måtte det bare være for å snuse på To rom kjøkkens kjøkken. På To rom og kjøkken opplevde vi et førsteklasses håndverk som forfører, mange himmelske smaker, hyggelig service og ei kveite, hellefisk, som vi sent kommer til å glemme. Når vi pånytt setter kursen mot Trondheim, blir det garantert en kveld sammen med Roar Hildonen igjen.

Her finner du oppskriftene på To rom og kjøkkens delikate småretter, reinsdyrtartar med Høvding Sverreis og makroner med bringebærsorbe. Og smiler du godt til barkeeperen når sommerbærene kommer, får du sikkert servert en Martin Tindved-drink som en start på herlighetene.

MARTIN TINDVED

3 spiseskjeer Tindvedbær, 3 cl ferskpresset sitronjuice, 2 cl sukkerlake, 1 cl hylleblomtsirup, 1 dash Angostura Bitters, 4 cl Absolute Mango

Slik går du frem: Bærene moses, mudless. Drinken shakes på is og siles i et avkjølt coctailglass.

2rom 6.jpg

REINSDYRTARTAR MED HØVDING SVERRE IS

3 dl melk, 2 dl fløte, 5 g salt, 10 g sukker, 160 g Høvding Sverre (ost fra Orkladal Ysteri), ½ plate gelatin, 3 eggeplommer, 20 g honning, 5 g sennep

Slik går du frem: Alt bortsett fra gelatin og egg blandes i thermomix, en alt i ett kjøkkenmaskin, og kjøres på 80 grader.

Tilsett gelatin. Legges deretter over i de vispede eggeplommene for så og fryses inn.

Krydderblanding til tartar:

tørket kantarell, einebær, svart pepper, salt, rosemarin, timian, hvitløk

Slik går du frem: Rist pepper, einebær, rosmarin, timian og hvitløk i pannen (til einebærene begynner å «svette»).

Kjøres opp på en blender sammen med kantarellene.

Rugbrød chips:

Kutt brødet i tynne skiver av rugbrød og stek det sprøtt på 160 grader.

2rom 5.jpg

MAKRON MED BRINGEBÆRSORBE

Salte makroner

65 g skålede, malte mandler, 150 g melis, 50 g eggehvite, 20 g sukker, 10 g salt, 2 - 3 sitrondråper

Slik går frem: Bland mandler og melis og sil.

Pisk eggehviter, sukker, salt og sitrondråper stivt.

Vend forsiktig mandelblandingen inn i marengsen.

Sprøyt deigen på et brett, la stå i 15 min for de settes inn i en forvarmet ovn på 140 C.

Stekes i ca 8 - 10 min med ovnsdøren på gløtt.

Sett opp døren på ovnen og la de stå i 15 min til.

Sorbetlake

5,4 kg sukker, 3 l vann, 1 kg glukose, druesukkker, 18 pl gelatin (legges i bløt og smeltes i den oppkokte laken)

Slik går du frem: Kok opp. Tilsett gelatin.

Du får ca 1 kg bringebærpure

Smak til med sorbelake og syre. Frys inn.

 

FLERE UFORGLEMMELIGE RETTER VI BLE SERVERT PÅ TO ROM OG KJØKKEN.

2rom 10.jpg
2rom 12.jpg
2rom 11x.jpg
2rom 13.jpg
2rom 14.jpg

TEKST OG FOTO: ØYVIND RISVIK. 

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post