VÆRTSHUSET BÆRUMS VERK: Ullas finske rugbrød

U 1_editeda
Ulla Laycock.

BÆRUMS VERK. Å lage finsk surdeigsrugbrød er ikke gjort på et blunk, men til gjengjeld får du et nydelig brød med lang holdbarhet. Ulla Laycock på Værtshuset Bærums Verk gir deg sin beste oppskrift på finsk rugbrød.

f2x.jpg
Værtshuset Bærums Verk.

ULLAS FINSKE RUGBRØD. Surdeigskulturen strekker seg helt tilbake til gamle baksttradisjoner, men nå har flere og flere har fått øyne opp for det sunne alternativet. – Det som er så bra med surdeigsbrød er smaken og holdbarheten, sier Ulla Laycock på Værtshuset Bærums Verk.

Dill 6c.jpg

VÆRTSHUSET BÆRUMS VERK

Vertshusveien 10, Postboks 70,, N-1353 Bærums Verk

Telefon: + 47 67 800 200

E-post: post@vaertshusetbaerum.no

Book bord HER.

Ullas reise er fra husmorskole i Finland, via au pair-post i England, jobb på flere utenlandske hotell og restauranter til hun møtte sin mann, engelskmannen Bob. Sammen driver de Værtshuset Bærums Verk.

Hos Ulla Laycock og mannen Bob finner vi de gode og rause rettene. Her er det de gode smakene som regjerer bordene, enten det er hummer, piggvar og laks, kamskjell, sjøkreps, asparges, jordbærsuppe eller bringebær.

Og ikke minst, på Værtshuset Bærums Verk serverer de et unikt og velsmakende finsk rugbrød som Ulla Laycock baker selv.

Her får du Ullas oppskrift på hennes delikatesprø finske rugbrød og vertshuset hjemmebakte brød.

Brød 3.jpg
Ullas finske rugbrød.

ULLAS FINSKE RUGBRØD

Surdeigskultur: Ta litt lunkent vann, gjær og sukker og visp godt. Sett i plastboks og la gjære noen dager.

Brødet:

1 l lunkent vann

1 ss sukker

1 ss salt

50 g tørr eller fersk gjær

2 kg rugmel

Slik går du frem. Bland lunkent vann og salt, sukker, gjær, litt rugmel og surdeigen, og visp godt. Tilsett resten av melet og bland godt til en passe løs deig. La deigen heve over natten i kjøleskap, og bak den ut dagen etter. Del deigen i fire like store emner og form dem til store boller (bruk rugmel mens du jobber med deigen), og press dem litt flate.

 La brødene etterheve i 1 – ½ time og stek dem i 1 time på 190 grader C.

Brød 1.jpg
Værtshusets hjemmebakte brød.

VÆRTSHUSETS HJEMMEBAKTE BRØD

1 l lunkent vann

1 pose tørr/fersk gjær

1 ss sukker

1 ss salt

2 ss olivenolje

1 kg grovbakst

½ kg hvetemel

300 g sammalt rug

Slik går du frem: Bland gjær, salt, sukker og olje i lunkent vann og visp godt. Tilsett mel og rør til en løs deig.

Dekk med plast og sett i kjøleskapet over natten

Bak ut deigen dagen etter (det kan være du trenger å tilsette litt mer mel). Fordel i passe brødformer. La brødene heve i ca 1 time og stek demm deretter i ca 45 minutter på 185 grader C.

TEKST: ØYVIND RISVIK. OPPSKRIFTER: ULLA LAYCOCK. MATBILDER: VESLEMØY VRÅSKAR.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post