BRITANNIA HOTEL: Magisk Afternoon Tea

britannia_hotel_facade_edited

TRONDHEIM. Ønsker du å oppleve virkelig matluksus en gang i livet, er det bare å sette kursen mot Britannia Hotel i Trondheim.  De legendariske restaurantene Speilsalen, Palmehaven, Vinbaren, Jonathan Grill og Brasserie Britannia er uforglemmelige eventyropplevelser. Selv en Afternoon Tea har noe magisk og overjordisk over seg.

Britannia 2.jpg
Palmehaven. Foto: Britannia Hotel.

AFTERNOON TEA PÅ BRITANNIA. Midt inne i Norges beste hotell, Britannia Hotel i Trondheim, ligger legenden Speilsalen med all sin særegne og stilriktige pryd, med sin vakre soloppgangtapeter og sølv på veggene og tallerkener som ser ut som små kunstverk med blomstrende matretter som for oss til å drømme om små verdifulle kunstverk

BRITANNIA HOTEL

Adresse: Dronningensgate 5, 7011 Trondheim – Norway

Telefon: +47 738 00 800

De forskjellige kjøkkenene på Britannia Hotell er som teaterforestillinger, med sine kelnere og kokker som er like dyktige som de beste skuespillere. Det er kaviar og champagne eller spekeskinke fra  Al Berlinghetto i Nord-Italia eller rømme fra Røros eller crioissanter fra Jåblom i Grindal eller en deikat Domain Du Pelican fra Jura i Frankrike.

Britannia Hotel minner ikke så rent lite om det beste jeg har opplevd på det fineste av de fine restaurantene i Monaco, Nice og Paris.

Britannia 7.jpg
Foto: Britannia Hotel.

Salt og Pepper i Dagens Næringsliv gir seg bare ende over når de skal beskrive den vakre og spennende annerledesmaten som kommer på bordet: «En forgylt skje med ildrød regnkjeksrogn i pisket rørosrømme og geometriske dråper med urteolje mens årets skrei var drapert i løvtynn shiitake-sopp, servert med vakkert dandert pastinakk, blomstersatt i flere utførelser og en feit, fin smørsaus med bergamott og et snev jalapenos

Mens Mathias Steinbru i VG jubler: "en omelett er dekket av gull og toppet med Oscetria-kaviar, en av de dyreste kaviarsortene som finnes, ligger på en skje. Speilsalen tar den ferdigdanderte skjeen tilbake fra de triste firmaeventene, og bringer oss tilbake til tiden engelskmennene så fint av og til kaller «the naughties» der alt kom på en skje.

Britannia 6.jpg
Foto: Britannia Hotel.

Og han fortsetter: "Solbær er konsentrert solskinn, sommer og minner; bare føtter i sommerlig gress, melkebart fra fløten, øyne som kniper fra syren og smilet om munnen når man får sødmen i det modne bæret".

Med kontinuerlig søk etter kulinarisk perfeksjon på aller høyeste nivå, har kjøkkensjef Christopher Davidsen ledet Britannia og Speilsalen til sin første Michelinstjerne.

Britannia 8.jpg
Kjøkkensjef Christopher Davidsen. Foto: Braitannia Hotel.

Christopher Davidsen er ingen hvem som helst, han er offisiell verdensmester i kokkekunst og Bocuse d ‘Or sølvmedaljør fra 2017. Speilsalen er hans første signatur-restaurant, og bare knapt ett år etter åpningen ble han og resten av Speilsalen-teamet på Britannia belønnet med en Michelinstjerne.

I løpet av kort tid har han fått til en gastronomisk opplevelse utenom det vanlige

Men det er ikke luksusen jeg er nysgjerrig på.

For det er ikke Speilsalens luksus vi ønsker å gjøre oppmerksom på denne gangen. Det er en Afternoon Tea langt ut over det alminnelige.

Britannia 3.jpg
Foto: Britannia Hotel.

En klassisk Afternoon Tea er en velsmakende britisk selskapstradisjon med røtter helt tilbake til 1840-tallet. Innbydende og delikate fingersandwicher, nybakte scones, søte delikatesser og kaker blir vakkert presentert på etasje-fat sammen med ditt valg av signatur-te eller øvrig drikke.

Afternoon Tea oppsto da hertuginnen av Bedford følte seg småsulten mellom lunsj og middag. Hertuginnen var så fornøyd med måltidet at hun begynte å invitere sine venninner på dette nye, dekadente måltidet.

I dag har Afternoon Tea utviklet seg til å bli et festmåltid med fingersmørbrød, scones, søte delikatesser, nytrukken te og gjerne et glass Champagne til.

Britannia 9.jpeg
Champagne og kaviar på Britannia Hotel. Foto: Britannia Hotel.

Britannia Hotels Afternoon Tea serveres i historiske Palmehaven og er tilgjengelig lørdager 13.00-16.00 (siste seating 14:00) og søndager 13.00 - 17.30 (siste seating 15.30). Booking er åpen på helg 3 måneder fremover i tid.

I sommer serverer de Afternoon Tea hver dag fra og med 27. juni til og med 21. august fra kl 13.00 - 17.00 (siste seating kl. 14.30).

Te er en karakterisk del av Afternoon Tea. Teene på Afternoon Tea i Palmehaven er resultatet av et lokalt samarbeid med Norges Master Tea Blender, Hanne Charlotte Heggberget i Gravraak Teateliér på Nedre Bakklandet 58, Trondheim. Teen består av hele blader fra Camelia Sinensis, tilsatt lokale urter og er blandet spesielt for Britannia Hotel. Tebryggerne på Britiannia er utdannet av Master Tea Blenderen selv, for å gi deg en te-opplevelse av høy kvalitet hver gang du kommer til Afternoon Tea i Palmehaven.

Britannia 4.jpg

Britannia Hotel er et av få hotell som kan skilte med egen signatur-te blendet av det anerkjente tehuset Twinings. Londonbaserte Twinings er hoffleverandør til det Britiske kongehuset. Dersom Earl Grey, «is not your cup of tea», står Britannias sommelierteam klare med gode anbefalinger om selskapet ønsker andre passende alternativ.

Afternoon Teai Palmehaven på Britannia hotell har dette utvalget ut over champagne-menyen, enten det er av merkene Dom Perignon eller Krug:

Den salte varianten inneholder:

Brioche med Britannias varmrøkte laks, toppet med ørretrogn.

Fingersmørbrød med roastbiff fra Røros og ramsløkmajones.

Krustade med Skagenrøre med reker fra Lyngen, avrugakaviar og dill.

Mini-croissant med Jåblom fra Grindal, Britannia honning og glaserte pekannøtter.

Britannia 5.jpg
Foto: Britannia Hotel.

Det søte:

Nybakte scones, Rørosrømme og nyrørte bær.

Jordbærmousse med jordbær og rømmepanacotta.

Sitronfinancirt med luftig ostekrem og poppy lime.

Mandel-sjokoladeterte med Sara Bernard.

Cappuccino-makron.

Pris kr 655 per person

 

Barna kan også glede seg over Afternonn Tea, og får dette menytilbudet:

Fingersandwich, ferskost og agurk.

Fingersandwich, hjemmelaget Nutella.

Nybakte scones med Rørosrømme og nyrørte bær.

Terte med vaniljekrem og bær.

Marengs.

Marshmellows.

Sesongens makron.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: BRITANNIA HOTEL.

Presentasjon og bilder er basert på Britannia Hotels hjemmeside.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post