GEILO. Smakeriet Beefbar Geilo er et helt nytt restaurant- og barkonsept med fokus på kvalitet i alle ledd. Restaurant har sin opprinnelse fra Bekkjarvik i Austevoll – med stjernekokken Ørjan Johannessen bak grytene.
ØRJAN JOHANNESSEN OG SMAKERIET BEEFBAR GEILO. På den nye restauranten Smakeriet på Geilo, benytter de seg av lokale råvarer og leverandører, og tilbereder maten i sin JOSPER-grill. Kjøtt, sjømat og sesonggrønnsaker kombineres med nydelig tilbehør og spennende viner fra hele verden.
Lienvegen 11, 3580 Geilo, Norge
ÅPNER FREDAG 11. MAI 2021 - HIGHLAND LODGE
På Smakeriet Beefbar Geilo finner vi god atmosfære, rike smaksopplevelser, friske og lokale råvarer og kullgrillen som er selve hjertet av kjøkkenet. Det er dette utgjør smakeriet Beefbar Geilo. Restauranten har sin opprinnelse fra Bekkjarvik i Austevoll.
Smakeriet Beefbar Geilo har enkel tilgang rett vedsiden av hovedvegen Rv7 mellom Bergen og Oslo. Rett etter rundkjøringen finner du restauranten som er i samme bygning som Highland Lodge. Det er gode parkeringsmuligheter og kort veg til Geilo sentrum med sine handle muligheter.
Ørjan Johannessen er en av verdens beste kokker, han er kåret til Årets Kokk, I 2012 vant han Bocuse d`Ore Europe og ble europamester i kokkekunst. Året etter deltok han i Bocuse d`Or Lyon (VM i kokkekunst) og tok en fin 5. plass og fikk prisen for beste fiskerett.
I 2014 tok han 3. plassen i Bocuse d`Or og kvalifiserte seg dermed dermed på nytt til Bocuse d`Or i Lyon 2015. Her vant Ørjan Johannessen.
BY BEKKJARVIK
Smakeriet Beefbar Geilo har sin opprinnelse fra Bekkjarvik i Austevoll. Her driver Ørjan , Arnt og Cecilie Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri og Smakeriet Burgerbar.
I boken Min mat! forteller Ørjan Johannessen om starten på karrieren: Min bror, Arnt, og jeg vokste opp på rom 203, Bekkjarvik Gjestgiveri i Austvoll kommune, sør for Bergen. Der var det ikke kjøkken, så mamma og pappa laget mat til både gjestene og oss barna på gjestgiveriets storkjøkken.
Vi satt i vippestolen under benken, mens de laget snitter og kokte fiskesuppe på bestilling. Det gikk som det måtte gå. Vi ble begge kokker.
TV-kokken Eyvind Hellstrøm forteller om Ørjan Johannessen i boken Endelig helg. Verdens beste helgemat: Det fine med Ørjan er at han både gikk helt til topps i verdensfinalen for kokker i Lyon, og viser like mye entusiasme og glede for matlaging hjemme på sitt eget kjøkken. En stor kokk behersker alle utfordringer og vil uansett skape trivsel når det dufter godt av grytene. Ørjan øser nå ut sin kokkekunnskap til inspirasjon og glede for alle.
KONTAKT
Ludvig Palmgren:
Ludvig@highland.no
Telefon: + 47 94171838
ÅPNINGSTIDER
Mandag - søndag
Lunsj: 12.00-15.30
Middag : 17.00-22.00
TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: SMAKERIET BEEFBAR GEILO.