SVERIGES BESTE SPA: Fem svenske spahotell du må spa på

1 Svensk spa Arken  Hoved_edited

SVERIGE. Elsker du å synke tilbake i varme bad, livgivende massasjer og nyte de aller beste spamenyene? DittNorden anbefaler de fem beste spa-hotellene i Sverige.

KLIKKANNONSE VESTLIA RESORT

ANNONSE 27x.jpg

 -----

Vadstena.jpg

SVERIGES BESTE SPA. DittNorden har testet 5 svenske spa-hotell. Hotell Skansen i Båstad, The Spa på Hotel Tylösand utenfor Halmstad, Art Garden Spa, Arken i Gøteborg, Vadstena Klosterhotel i Vadstena og Loka Brunn i Grythyttan.

2 Svenske spa Hotel Skansen.jpg

DITTNORDENS førstevalg

HOTEL SKANSEN I BÅSTAD

En vellykket kombinasjon av sport, luksus og spa. Ikke lenge siden de pusset opp. Her møter de meg med vennlighet, som om jeg skulle ha vært gjest her hele livet. Her er liv og mange glade mennesker, energi og hjelpsomhet.

Kjøkkenet er et av de beste jeg har vært borti når det gjelder spa. Rettene er inspirert av lokale mattradisjoner og det brukes for det meste lokale råvarer. Til og med chutney og eplemost er hjemmelaget. Det smakte godt, spennende – og utfordrende.

Behandlingene er førsteklasses og nesten på grensen til luksus. Blant de som peker seg ut er en anti age-behandling, hvem trenger ikke det? Og en nesten bedøvende yogamassasje. Om vinteren er Skansen kaldbadhus, med utsikt ut Kattegat, en utfordring. På stylter står det langt ute i vannet, sommer som vinter.

Prisen er for en langhelg er på skr 2.995 som inkl tre retters middag, afternoon tea, lunsj og fri inngang spa. Av rettene kommer jeg ikke utenom maiskylling fra Bjäre og gremoltastekt indrefilet kalv - og a la carte på Restaurant SAND.

DITTNORDENS anbefaling: jeg nyter menyen, jeg ser og blir sett. Det hender, det hendte i hvert fall før, at kongebarna hang i baren sommerstid, og det skjer ofte at de svenske kjendisene stikker innom. Spa-tilbudene tilfredsstiller både kropp og sjel. Hotellet ligger på Båstads strand- og havneområde, på Bjärehalvön i Skåne og utsikten er uslåelig. Frokosten er enorm.

4 Svenske Spa The Spa Tylösand.jpg

THE SPA, HOTEL TYLÖSAND

Ligger tett ved sanddynene, fylt opp av kunst og profesjonelle ansatte. Fem restauranter, fra lunsjbar til gourmetrestaurant gjør at du ikke går sulten til sengs. Restaurant Akvarell gir en himmelsk matopplevelse. The Spa har klassiske spa-behandlinger, ayurvediske behandlinger og mer lokale varianter. Utsikten ut mot havet er eventyrlig.

DITTNORDENS anbefaling: Hotellet ligger tett opp til fristende sanddyner og har så mye kunst at du nesten kan besvime. Nyt utsikten både fra terrassen, bassenget og badstuen. Her er det topp service og restaurantene gir deg sterke matopplevelser. Litt for mye party-party om sommeren, kanskje, men om vinteren er det et av Sveriges beste og mest rolige spa.

3 Svenske spa Arken 4.jpg

ART GARDEN SPA, ARKEN I GØTEBORG

Her dukker du inn i asiatisk innredning, og du får mye ut av både kunst og vakker hage. Spaavdelingen er vakker og velduftende. Det er en gjeng med ambisiøse ansatte som gjør alt de kan for at gjestene skal trives. Hotellet er en hotellkjede-spa-oase du sjelden finner maken til.

DITTNORDENS anbefaler: Hvem kunne tro at det finnes et så godt spa-hotell i Best Western-kjeden. Her finner jeg profesjonell omsorg og et skikkelig kick for kropp og sjel. Området rundt hotellet er ikke av det aller beste, mye industri, men snur du deg andre veien, er det Gøteborgs skjærgård så det holder. Det finnes en tanke bak alle behandlingene, men restaurantmenyen henger ikke alltid med.

7. Svenske spa Vadstena.jpg

VADSTENA KLOSTERHOTEL

Å få spa-behandlinger i hellige Birgittas fotspor er annerledes og litt underlig. Men vi er i godt selskap her. For vel åtte år siden var selveste paven gjest på hotellet. Her er plass for fattig og rik, hellige og mindre hellige. Her kjenner vi historiens hellige vingeslag. Vi sover i nonnenes gamle klosterdel og spiser i munkeklosteret. Utenfor er det velduftende kryddervekster og trær som lokker til seg fugler og sommerfugler. Nonnene som bodde her skulle koble ut fra alle verdens problematiske tanker og konsentrere seg om en ting: Når det er så vakkert her på jorden, hvor vakkert er det ikke da i himmelen. Flere områder på Vadstena Klosterhotel viser tilbake til 1500-tallet: Klostergården som er det området hvor behandlingen av psykiske lidelser hadde sin vugge på 1500-tallet til konferanselokaler i Stora og Lilla Slottsvillan eller Vita Villan.

I Restaurant Munkklostret får vi en gastronomisk opplevelse med historiens vingslag over tallerknene. Her kan vi nyte en fem retters middag med svenske smakene som passer for årstidene, fra innsjøen Vätterns kreps till sopp fra skogen rundt Vadstena.

DITTNORDENS anbefaling: Når vi kommer inn i det nye klosterspaet blir vi omfavnet av et vakkert miljø, det er varme i peisen og levende lys og fred i sjelen. Her er det saltvannsbasseng hvor vi flyter rundt i stillhet for både for kropp og sjel. For det skjer noe helt spesielt med oss når vi kommer inn i Vadstena Klosterhotels spa-avdeling. Roen senker seg. Aromamassagen er herlig avstressende og rommet fylles av dufter av forskjellige oljer. Det er temaer som følger både oljer og massasje: Form jeget, vekk jeget, ro ned jeget eller balanser jeget.

5 Svenske spa Loka Brunn.jpg

VATTENSALONGEN, LOKA BRUNN i GRYTHYTTAN

Et romantisk hotell med fantastisk utsikt ut over vakre svenske innsjøer, med gamle trehus og en romantisk liten kirke. Bassengområdet har en enorm krystallkrone og det er varme kilder både ute og inne. Ikke av de største spa-hotellene, så det er litt mer rolig og tilbakelent her enn på de store hotellene. Kjøkkenet er velsmakende og spaavdelingen legger stor vekt på skjønnhet og ansiktsbehandlinger.

DITTNORDENS anbefaling: Litt gammeldags, men vennligheten selv. Kommer ikke opp mot de store spa-hotellene, men liker du det intime, iblandet spa og god mat, er dette stedet.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: SPAHOTELLENES NETTSIDER.

 

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post