VARBERGS KUSTHOTELL: Spa for kropp og sjel

VAR 10

VARBERG. Floating, tangmassasje, spakur, varm olje, ungarsk leirinnpakning og Hawaii-massasje. På Varbergs Kusthotell finner du spabehandlingene som gjør deg til et helt nytt menneske.

Varberg Kurort i vik 1xx.jpg

VARBERGS KUSTHOTELL. Vanligvis forbinder man spabehandlinger med varme lavasteiner, aromaterapi, klassisk massasje, innpakning i leire, bastu og karbad. Men spatradisjonen er i utvikling. Det er Varbergs Kusthotell i Sverige et bevis på.

Vi jakter hele tiden på ting som gjør oss lykkelige. Men det er ofte slik at de beste tingene her i livet kan vi verken se eller røre ved. De må oppleves. Varbergs Kusthotell, fire mil syd for Gøteborg, kan man oppleve et lite hjørne av paradiset.

VAR 5.jpg

Ordet spa har sakte men sikkert sneket seg inn i norsk vokabular, og flere og flere omgås det med stor selvfølgelighet. De tre bokstavene SPA står for ”solus per aqua” – helse gjennom vann.

Man trenger ikke være uhelbredelig syk eller et luksusdyr med millionformue for å kunne tillate seg en dag, en helg eller en avstressende uke med trening, bad, pleie og avspenning.

Mennesker trenger et sted for kontemplasjon, på den ene eller annen måten. Grunnen til at flere og flere velger å betale for et spa-opphold, skyldes at de føler de lever i et vakuum, der de ikke har tid for seg selv.

VAR 7.jpg

I dag finnes det nesten ikke rom for hvile. Man kan nesten gå så langt at man kan trekke en parallell til kirken og religionen.

Den har sakte, men sikkert mistet funksjonen som et fredfylt sted der sjelen kan hvile. Noen finner ro og hvile – og seg selv – gjennom behandlinger på spa.

 

VAR 3_edited_edited.jpg

Tangmassasje er både miljø- og helseriktig, forklarer spa- og massasjeterapeut Ann-Louise Hansson og forteller om fiskeren som legger ut fra den vakre Apelviken utenfor Varberg og henter opp tonn med tonn med tang, skålder den med kokhett vann, vasker den og frigjør den slik at den blir myk, men likevel full av mineraler, vitaminer og olje.

På Varbergs Kusthotell er tangmassasje en spesialitet og de har brukt denne spesielle massasjen for å gi mennesker et bedre liv i over 150 år. Den er så flott at selv psoriasispasienter får den på resept.

VAR 11.jpg

Ann-Louise Hansson masserer profesjonelt og entusiastisk, opp mot hjertet og ned mot tærne. Drar kroppens slaggprodukter ut av kroppen. Vannet i tangbadet holder 32 varmegrader og karet er dypt, men så salt at man nesten flyter opp. Det føles rart og de glade tangboblene smyger seg rundt hudcellene. Det begynner å prikke i huden, blodsirkulasjonen stimuleres og huden føles varm.

Det er ikke alle som klarer å kle av seg alle klærne og stige naken ned i et karbad. Spesielt menn slapper ikke helt av de første minuttene. - Etter en halvtimes massasje ber de om mer, enda mer, sier Ann-Louise Hansson. - De opplever som alle andre at de er blitt et nytt menneske når de har stått opp fra tangklasene.

Kusthotel 5.jpg

Vi elsker tangbad. I ti år har vi flere ganger i året hentet ny energi i badet med tang og saltvann. Det er så mange stoffer i tangen som kroppen suger i seg.

Vi er som ungdom når vi stiger opp av badet. Dessuten er det viktig med berøring. Det gjør oss avslappet og uredd andre mennesker.

VAR 4_edited.jpg

Stress ned med Floating

Er du sliten, lei av jobben, utbrent, har du vondt i kroppen? Legg deg i en vanntank med høykonsentrert saltvann. I totalt mørke kan du la plagene dine flyte vekk

Helt alene i mørket, flyter du vekstløs rundt i, og nesten oppe på vannet. Svak musikk siger inn i ørene og fyller det lille rommet med ro og ettertenksomhet. En time hvor man kan løse all verdens problemer? Nei, tankene stilner, det er bare nuet som teller. Pusten, vannet som klukker. En gang i blant dunker du forsiktig bort i vanntankens vegger. Det er en fredelig opplevelse, som å flyte i det endeløse verdensrommet.

VAR 8_edited.jpg

Er det slik det er å være i mors mage? Vektløs hvile. Hjernen får hvile, tar en pause fra all verdens sanseinntrykk. Floating omtales ofte som en snarvei til dyp avspenning og meditasjon. Resultatet? Du øker søvnkvaliteten og kreativiteten, du får lavere blodtrykk, mer positiv energi og færre stressmerter i nakke og rygg.

Det intenst salte vannet blir en del av deg, en del av kroppen, en del av tankene, en del av nuet. Og etterpå kan du nyte et fantastisk måltid i Comwell Varberg Kurorts restaurant Salt & Vatten.

Vi anbefaler disse behandlinger på Varbergs Kusthotell.

Floating

Er du sliten, lei av jobben, utbrent, har du vondt i kroppen? Legg deg i en vanntank med høykonsentrert saltvann. I totalt mørke kan du la plagene dine flyte vekk, i nesten vekstløs tilstand.

Tangmassasje

Rygg og lår masseres med glinsende tangkvaster. Langsomt sier død hud farvel og bevisstløse og stive muskler og verkende ledd vekkes til live igjen. Etter en times tangmassasje kjenner man seg varm og avslappet i hele kroppen. I Varberg har man brukt tangmassasje for å gi mennesker et bedre liv i over 150 år. Den er så flott at selv psoriasispasienter får den på resept.

Spakur er 80 minutter av det beste Comwell Varberg Kurort kan tilby. Bodyscrub, bad i havvann med velduftende urter, ansiktsrengjøring, maske av leire og til avslutning en avslappende aromatisk oljemassasje. Ren nytelse er det.

Ungersk leirinpakkning myker opp varme muskler og ledd. Mens leiren virker får du ansiktsrengjøring, maske og en lett ansiktsmassasje.

Hawaiiansk massasje er en eksotisk opplevelse som gjør deg oppfriskende og energisk. Den eteriske oljen og terapeutens lange, dype bevegelser gjør deg avspent.

Oljemassage er en myk og velgjørende massasje med varme oljer etterfulgt av bad i lunkent havvann. Det er avkoblende for trette kropper og sjeler.

RESTAURANT SALT & VATTEN

Å nyte mat i kombinasjon med herlige behandlinger og avkobling i et fantastisk miljø burde være forunt alle. Vi har snust og smakt i kjøkkenet på Restaurang Salt & Vatten på Comwell Varbergs Kurort.

Varberg 4 - Foto Øyvind Risvik_edited.jpg

MATJESILDMOUSSE og stekte nypoteter

8 poteter delt i to

1 stor hakket banansjalottløk

1 ms hakket gressløk

1 ms hakket dill

3 stk matjessildfileter i små terninger

½ presset sitron

2 dl philadelphiaost

olivenolje

knivsodd cayennepepper

salt og pepper

Slik går du frem: bland de halve potetene med flaksalt, sort pepper og olivenolje, stek i ovnen på 175 grader i ca 20 min. Bland de øvrige ingrediensene til en fast og fin mousse med en skje, form massen som egg og legg dem opp på de varme potetene. Server med forskjellige salater, gressløk og sjalottløk. Drypp litt sitronolje over. Avslutt med litt grovmalt pepper fra pepperkvernen.

VINANBEFALING:

DOMAINE DE PELLEHAUT HARMONIE DE GASCOGNE. Perfekt vin til fisk. her kjenner vi duften av sitrus, grønne epler og stikkelsbær. Syrlig og frisk. Fransk. Basis 4620501 Pris: kr 125.

Varbergs kurort  5 - Foto Øyvind Risvik_edited.jpg

STEKT SEIRYGG

med salat på qeunoa og asparges og saus på solmodne tomater

Ca 700 g seirygg med skinn

3 dl svarte quinoafrø

8 ferske asparges

strimlede sukkererter

1 strimlet sjalottløk

salt og pepper

12 coctailtomater

2-3 dl olivenolje

2 fedd hvitløk

sitron

1 bunt fersk timian

Slik går du frem: kok guinoafrøene i lettsaltet vann i ca 10 – 15 minutter, sil av. Legg coctailtomatene i en kasserolle med olivenolje, hvitløk i skiver og hakket timian. Kok opp og dra av platen. Avkjøl, og kjør gjennom foodprocessor. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitron. Del fisken i fire stykker.

Dryss flaksalt, og hell olje i varm panne. Stek fisken med skinnet ned. Sett ovnen på 100 grader og bak fisken til den har nådd en temperatur på 69 grader. Fres sjalottløk, sukkererter og asparges i olivenolje, vend i quinoafrøene, krydre med salt og pepper og sitron.

Varberg kurort 6 - Foto Øyvind Risvik_edited.jpg

SJOKOLADETERRIN med sorbet

450 g 70 % sjokolade

750 g eggeplomme

2 dl kremfløte

1 ¼ dl vann

100 g sukker

1 dl pinjenøtter

1 dl pistasjenøtter

1 dl valnøtter

Slik går du frem: rist nøttene på en varm stekepanne. Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett temperert smør. Kok opp sukker og vann, hell i fløten og eggeplommene. Rør godt. Avkjøl. Rør i sjokoladen og de ristede nøttene. Hell i form og la stå kalt.

Sorbet

1 ½ l sukkerlake

250 g fruktpure med valgfri smak

4 dl presset sitron

20 g gelantinblader

Slik går du frem: Kok opp sukkerlaken. Tilsett fruktpure og sitron. Legg gelantin i en kasserolle med 5 dl av fruktblandingen. Varm til 40 grader. Bland alt sammen. Avkjøl og kjør gjennom en ismaskin.

Guinoa

Quinoa - kinoa - er blant de kulinariske trendråvarene. Selv om quinoa ligner korn, snakker vi om et frø i salturtfamilien. Quinoa vokser i klaser på en plante med grønne blader som ligner spinat. Frøet kan brukes til det meste - i salater, supper, gryteretter, til grøt og malt i bakverk.

Matjessild

Navnet matjessild kommer fra det nederlandske ordet maatjesharing (haring=sild). Maatjes betyr jomfruelig. Sild som blir brukt til matjessild er treårig kjønnsmoden sild som ikke har rukket å utvikle rogn eller melke. Denne silden inneholder mye sunt fett. Hvert år blir det langs norskekysten produsert omtrent 10.000 tonn matjessild.

 

Andre opplevelser i Varberg når du bor på Varbergs Kusthotell.

Møt den lokale kunstneren Lena Petersson på www.rit-malerigarden.se.

Nyt menyen på restauranten Hus No 13 på www.hus13.se

Nyt badelivet sommer som vinter i Kallbadet på www.kallbadhuset.se

Besøk festningen Varbergs festning på www.lansmuseet.varberg.se

Spill golf på de førsteklasses banene www.klosterfjordensgk.com eller www.varbergsgk.com

Sveriges berømte Tudorslott på www.tjoloholm.se

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: ØYVIND RISVIK OG VARBERGS KUSTHOTEL.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post