VARBERGS STADSHOTELL & ASIA SPA: Ro i kroppen og myk i sinnet

varberg_fasad_sommar_fontan-3053_edited

VARBERG. Vi finner Varbergs Stadshotell & Asia Spa i byen Varberg på den svenske vestkysten. Her får du et møte med et unikt hotell med mange opplevelser og et spennende asiatisk spa.

Stads 40.jpg

VARBERG STADSHOTELL & ASIA SPA. Varbergs Stadshotell & Asia Spa ligger midt i sentrum av Varberg. En by som ligger seks mil sør for Gøteborg. Toppetasjen på det gamle byhotellet er skapt om til et spa-tempel med asiatisk vri.

VARBERGS STADSHOTELL & ASIA SPA.

Kungsgatan 24, 432 41 Varberg, Sverige

Telefon: + 46 340 69 0100

Det er noe helt spesielt med denne toppetasjen. Moderne design møtte asiatisk tradisjon. Gammelt stadshotell møtte moderne spa. Det er en unik opplevelse det å være på Sveriges vakre vestkyst. I spaavdelingen og på toppen av hotellet, er det en vakker utsikt som blender og som fascinerer. Med eksotiske tapeter, kandalabre med duftlys, blomsteroppsatser og spektakulære lysekroner som blafret romantisk.

Stads 13.jpg

Varbergs Stadshotell & Asia Spa ble kåret som årets beste spahotell for et par år siden. Det er en helhetsopplevelse som frister, med en fire stjerners restaurant og asiatisk spa i alle variasjoner.

Her ligger vi på toppen av Varbergs tak og rett og slett bare tar imot. Oppskriften er ro i sjelen, mykhet i kroppen og blank i huden. Et opphold her er å være snill mot deg selv. Hadde vi vært katter, hadde vi malt fornøyd.

Asiatisk spa er å nyte indisk Ayurvedisk aromamassasje med svak lyd av indisk sitar inn i ørene, og de hvite stearinlysene som blafret. Det er som manna fra himmelen. – En myk og velgjørende helkroppsmassasje med berøring av ulike marmapunkter, forklarer hun som masserer en sliten kropp fra Norge, - glem verdens kaos, opprett harmonien og få ny livskraft og energi.

Så vi gjorde.

Stads 35.jpg

Både farger, musikk og asiatiske tegn gjør oss empyreisk, nesten himmelsk avslappet. Mange av gjestene fortalte etterpå at de aldri hadde opplevd maken.

Stillheten Varbergs Stadshotell & Asia Spa tilbyr var også umistelig. Mennesker kom høyrøstet inn og gikk hviskende ut igjen.

Raskt er det på med den svart kimonoen Yukata, med sitt hvite mystisk tegn på ryggen. Og så følger De Fem Tibetanerne, fem yogaøvelser som skal stimulere energiflyten og gi liv til nerver, organ og kjertler. For deretter å foreta de myke bevegelsene Qigong som skal styrke blodsirkulasjonen.

Stads 10.jpg

Dagen blir avsluttet med Rajyoga hvor konsentrasjonen blir rettet mot pusting og meditasjon. – Nå er vi ikke bare renovert, vi også slitne, var vi enig med oss selv om. Da var det bare å sette kursen mot det førti grader varme bassenget og slappe av med den flotte og historiske utsikten mot den majestetiske Varberg festning.

Tempoet i samfunnet gjør at vi hele tiden må fokusere på ting rundt oss, og i stadig større grad glemmer oss selv midt i alt presset og stresset. Det gjorde vi ikke her

Sammen med helpensjon med spa inngikk logi, frokost, lunsj, formiddags- og ettermiddagsmåltider og middag.

meny-mars-2014-12-av-18.jpg

Vi valgte denne menyen i restauranten.

Viltpatè med havtornskompott, fritert tunnbrød (svenske brødslag av flatbrød- og lefsetype), syrnet krem, syltet løk og grønnkål.

Canneloni med mozarella, tomatsaus og basilika eller Grillet kalventrecote med pommes Anna, rødvinssaus og hvitløksmør

Sjokoladetartelett med lettpisket krem, bær og marengs.

Boken om Varbergs Stadshotell.jpg

BOKEN OM VARBERGS STADSHOTELL

I boken skriver forfatterne om virksomheten under jubileumsåret 2002. Utviklingen går rivende fort, så snart har utviklingen gått mange skritt videre.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: VARBERGS STADSHOTELL & ASIA SPA.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post