ENGØ GÅRD: Romantisk i skjærgården

Engø Gård 15_edited

TJØME. Kurs og konferanse på Engø Gård, på idylliske Tjøme, er en god investering i medarbeidere og kunder. Engø Gård er en helhetsopplevelse både faglig, gastronomisk og sosialt. Omgivelsene og atmosfæren skaper en enestående stemning som både gjester og vertskap vil minnes med glede.

 

Engø Gård 11.jpg

ENGØ GÅRD. Vi kjenner duften av alle årstider på Engø Gård. Her er den hvite snøen, det brune løvet som dekker bakken, skjærgården, og den blå sjøen og saltvannet, duften av kjøkken, urter og matkultur, sjel og atmosfære, gammeldags romantikk, ro og vakker natur, av sommeridyll, blomster og nyslått gress. Engø Gård er et unikt sted for å arrangere kurs og konferanser.

ENGØ GÅRD

Gml. Engø vei 25

N-3145 Tjøme

Telefon: + 47 33 30 31 00

DE HISTORISKE HOTEL & SPISESTEDER er en samling av sjarmerende restauranter og hoteller i Norge. Her finner du herregårder, herskapshus, trehotell i sveitser- og jugendstil og mye mye mer.

2 tilbakemeldinger fra Tripadvisor:

Fantastisk opplevelse i hyggelige omgivelser på Tjøme. Nydelig mat, sjarmerende rom, eksepsjonelt god service og en alt i alt topp opplevelse som kan anbefales på det sterkeste.

Fantastisk mat. En niretters gourmet meny som utfordret smaksløkene. Man sitter igjen med en spektakulær følelse. Frokosten er også en opplevelse i seg selv. Kortreist, økologisk, smakfull og nydelig.

---

Det er nesten så vi kjenner duften av kjærligheten på Engø Gård på Tjøme utenfor Tønsberg. Hele året gjennom.

Engø Gård 17.jpg

En gang var Engø Gård et sommerpensjonat for rikfolk. Pihls Pensjonat hadde sin glansperiode frem til slutten av 50-tallet, og det var romantikeren Frithjof Pihl og hans søster Daisy som startet pensjonat på Engø i 1924.

Daisy tok hånd om sommergjestene og drev utleien, mens Frithjof drev gården og var ellers altmuligmann.

LES OGSÅ: Hvasser er Tjømes paradis.

Sporene etter fortidens Pihls Pensjonat gir gården en umiskjennelig stemning av elegant nostalgi.

Selv rommene bærer preg av hvor Engø Gård ligger. Her finner vi navn som Smørblomst og Sukkertopp.

Engø Gård 13.jpg

Engø Gård er et sted der tiden står deilig stille. Der skuldrene senkes og sjelen rekker å få ro. Engø Gård er stedet der ganen skjemmes bort og et vertskapsteam står parat for gjestene.

Engø Gård er en eksklusiv og fredfull idyll langt borte fra hverdagens krav, stress og mas. Her skal private opphold, selskap, møter og arrangementer foregå i rolige og sjarmerende omgivelser, kombinert med kulinariske nytelser og velvære.

Engø Gård er til for at man skal kunne pleie seg selv. Et godt sted for å finne roen, hvor ingen tidstyver har innpass og man bare kan fokusere på å være.

Engø Gård 8.jpg

Kurs og konferanse på Engø Gård er en god investering i medarbeidere og kunder.

Det er en perfekt ramme for teambuilding, for å tenke nytt og foredle kundeforholdet.

På Engø Gård er det ingen forstyrrende elementer, men velvære, ro og god atmosfære ute og inne. Dette kombineres med personlig service, mat og drikke av høy kvalitet, samt en behagelig seng for en god natt søvn.

Engø Gård 7.jpg

Med kapasitet fra 2 - 70 personer i møterommene passer Engø Gård både for store og små samlinger eller arrangement for en bedrift. De har konferansepakke med hel- og halvpensjon og gode samarbeidspartnere som kan aktivisere gruppen. Dette gjør Engø Gård til en helhets opplevelse både faglig, gastronomisk og sosialt.

Omgivelsene og atmosfæren på Engø Gård skaper en enestående stemning som både gjester og vertskap vil minnes med glede.

Engø 19.jpg

Engø Gård har totalt 6 møterom; Paviljongen i Pensjonatet, Stallen, Sjøboden ved Engø Brygga, Tenk Klart og Tenk Klokt i bygget Verkstedet, Rådyr i Engen i Pensjonatet og Best i Utsikt.

Om et arrangement krever ro rundt deltakerne og litt ekstra plass, tilbyr Engø Gård å leie hele hotellet. Å leie ditt eget konferansehotell er ideelt for samlinger, kurs, messer, produktlanseringer, golfturneringer og lignende arrangement.

Arrangementet kan gjennomføres helt etter gjestenes ønsker – i en fantastisk behagelig atmosfære midt i skjærgården i Vestfold.

Engø Gård 18.jpg

I 1935 gjestet engelske Dorothy Grace Babingon – med kallenavnet «Babs» – gården og forelsket seg i både stedet og Frithjof Phil. De giftet seg året etter, og med Babs kom en interessant, sterk og særpreget personlighet til Engø.

Fordi hun raskt begynte å «sile» gjestene, ble det etter hvert noe av et privilegium å få adgang, og det utviklet seg til et attraktivt møtested med en spesiell atmosfære.

En del av det opprinnelige sommerpensjonatets særpreg var også respekt for privatlivets fred. Kjente og fremtredende personligheter fra utlandet og fra norsk samfunnsliv kunne feriere fredelig og uforstyrret på Engø, beskyttet mot offentligheten av en sivilisert form for diskresjon.

Engø Gård 23.jpg

Engøs gamle sjarme har latt seg bevare uten inngrep eller endringer i gårdstunet, som har vært det samme helt siden Frithjof Pihl lukket det med Spisestuebygningen og Drengestuene i 1920-årene.

Bebyggelsens opprinnelige preg er dessuten beholdt, med satsning på lave løsninger og grundig arbeid med eksteriørdetaljer både i bygninger og utenomhusanleggene. Mennesker som har vært på Engø Gård i tidligere år kjenner seg umiddelbart igjen når de opplever «nye» Engø, tross alle forandringer.

Engø Gård 4.jpg

Kjøkkenet på Engø Gård serverer fantastiske retter med de beste råvarer for årstiden, akkompagnert av perfekt avstemte viner fra den velfylte vinkjelleren.

Høyloftet er i dag restaurant «Pileredet» hvor det kan serveres mat til 100 gjester. I første etasje i Låven ligger «Sjøglimt» som er et tilbygg i vinterhagestil med nydelig utsikt til sjøen og plass til 20 gjester. Fjøset er gjort om til en koselig peisestue. I Pensjonatet» ligger «Paviljongen» med plass til 70 gjester i tillegg til tilstøtende hage og salongen «Rådyr i Engen» og peisestuen «Biblioteket». Mulighetene er mange.

.

Engø Gård 5.jpg

ENGØMENYEN

A M U S E B O U C H E: En smakebit av sesongens råvarer

B L U E F I N  T U N A: Søtpotet pommes Anna, østerssopp og vårløk

R O S E N K Å L: Syltet daikon, pære og brønnkarse

F A S A N: Syltede røde druer og mandelskum

E N G Ø S B O N D E P I K E R: Kanelis

Engø Gård 19.jpg

Aktivitetene: Engø Gård tilbyr aktiviteter på eget område til sine gjester, enten det organiseres i grupper eller man ønsker å bruke egentid til å holde kroppen i gang.

Tennis: Engø Gård har sin egen, private tennisbane.

Boule: Boule, petanque og bocca. Kjært barn har mange navn. Rett utenfor terrassen – med flott sjøutsikt – ligger det Engø Gård mener er en av landets mest idylliske baner.

Sykkel: Tjøme har mye å by på for den som er glad i å tråkke seg rundt. Kart over øya, sykler og et ønske om god tur får du av resepsjonen.

Rusletur i fjæra: Utforsk skjærgården, svabergene og åkrene rundt Engø Gård. Resepsjonen har turkart for området.

Engø Gård 24.jpg

Badehus: Badehuset på Engø Gård er bygget i engelsk «Conservatory Style» og har oppvarmet basseng og boblebad..

Vinsmaking: Deres Sommelier har satt sammen ulike typer av vinsmakinger der man bl.a. kan velge mellom Champagne, Sancerre, Chardonnay, Riesling, Bourgogne, Medoc og flere druetyper og land.

Østers & Vinsmaking: De serverer varianter av østers med passende drikke til.

Engø Gård 25.jpg

Ølsmaking: Øl har blitt minst like populær som vin i de seneste årene. Hvis vi vil lære mer om prosessen og typer øl, hva de kan brukes til og hvilke øl du bør kombinere med mat og hvilke typer er best alene – da er Engø Gårds ølsmaking noe for deg og din gruppe.

Historiefortelling kan kombineres med de fleste av våre aktiviteter eller som et innslag under aperitiffen.

Beliggenhet: Engø Gård ligger kun 1 time 30 minutter fra Oslo i nord og 2 timer 45 minutter fra Arendal i sør, nærmeste by er Tønsberg kun 30 minutter unna.

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: ENGØ GÅRD OG MARØY & KLAUDA. DittNorden har ikke besøkt Engø Gård, men baserer presentasjonen på deres hjemmeside.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post