CAFÈ PICASSO: Lille Paris i Drammen

Picasso 10_edited

DRAMMEN: 12. november. På Cafè Picasso i Drammen serverer den den legendariske Afternoon Tea. Det er velsignet høyt under taket her. Du skal være temmelig sær om du ikke føler deg hjemme i dette lune og intime lokalet. Tidligere var det både bank og kunstgalleri her. I 1986 ble det historiske lokalet omgjort til cafè. Og nå kan de altså friste med Afternoon Tea.

Picasso 8.jpg

AFTERNOON TEA PÅ CAFÈ PICASSO. Mange aktiviteter har vært innom lokalet til Cafè Picasso i Drammen, både bankvirksomhet og kunstgalleri. Drammenscafèen som ligger i Astragården og som ble bygd på slutten av 1800-tallet. Cafe Picasso ligger i byens best bevarte jugendbygning med håndbanket sinkroser i taket.  I 1986 ble det historiske lokalet omgjort til moderne cafe.

Picasso 7a.jpg

CAFÈ PICASSO

Erik Børresens allé 5A, N-3015 Drammen

12. november: Afternoon Tea

Telefonnummer: + 47 32 89 07 08

Bordreservasjon: reservasjon@cafepicasso.no.

Andre henvendelser: post@cafepicasso.no

Cafè Picasso har høye vinduer som åpner favnen inn til Drammens Lille-Paris. Møblene, fotografiene og plakatene er hentet fra syv prestegjeld i den franske hovedstaden.

I 1985 dro gründerne av Café Picasso til Paris’ beste loppemarked – Porte de Clignancourt. Her ble alle de sjarmerende detaljene du finner i Cafe Picasso plukket frem. Det er ekte gjenbruk på Café Picasso. De er stolte av å holde stedet slik det var tenkt helt fra starten i 1986.

Picasso 12.jpg

Siden den gang har de opparbeidet seg et bredt spekter av stamgjester som kommer igjen og igjen. Cafeen er inspirert av fransk bistro, og serverer lunsj, middag og mindre måltider for de småsultne.

En klassisk Afternoon Tea er en velsmakende britisk selskapstradisjon med røtter helt tilbake til 1840-tallet, forteller medeier og styreleder Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning. – Her tilbyr vi innbydende og delikate fingersandwicher, nybakte scones, søte delikatesser og kaker, som blir vakkert presentert på etasje-fat sammen med ditt valg av signatur-te eller øvrig drikke.

Picasso 2.jpg

Afternoon Tea oppsto da hertuginnen av Bedford følte seg småsulten mellom lunsj og middag. Hertuginnen var så fornøyd med måltidet at hun begynte å invitere sine venninner på dette nye, dekadente måltidet.

I dag har Afternoon Tea utviklet seg til å bli et festmåltid med fingersmørbrød, scones, søte delikatesser, nytrukken te og gjerne et glass Champagne til.

LES OGSÅ: Afternoon Tea på Britannia Hotell i Trondheim.

- Vår kjøkkensjef har erfaring fra Afternoon tea i England, der hun arbeidet en rekke år, fortsetter Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning. - Hun har lært sine medarbeidere alt om Engelsk Afternoon Tea. Fløte koker i 10 timer og blir til vår hjemmelagte Clotted Cream. Syltetøyet lager vi selv, og alle kakene er selvfølgelig produsert på kjøkkenet på Café Picasso. Vi er svært stolte av våre veldig gode scones, også.   

Picasso 3.jpg

- Våre gjester får presentert fatet, og får informasjon om at etter sandwich følger lune scones med clotted cream og syltetøy. Vi inviterer våre gjester puljevis, slik at vi har tid til å gi dem den tiden de trenger til valg mellom en rekke teer og selvfølgelig bobler. Vi serverer Engelsk musserende, som har samme jordsmonn som i Champagne. Temperaturen druene vokser under er slik temperaturen var i Champagne tidligere. Engelske bobler er svært populært.  

Café Picasso har servert Afternoon tea nå siden 2019.  Det har vært en suksess hele tiden - og svært mange har besøkt kafeen mange ganger.  

Menyen ellers på Cafe Picasso er folkelig, enkel med bare velsmakende, og billige rette og er blant annet inspirert av franske brasserier.

Et biffsmørbrød med limousin mørbrad med chipotmajones bestilles på bordet der, en tallerken kyllingsalat med parmesandressing der under bildet av den legendariske Paris-restauranten La Copole. Det ropes etter Linguini Picasso, en fettuchini Mexicana med kremet chilisaus og kyllingbryst borte ved bardisken og Picassos berømte Fish n chips med tartarsaus og ertestuing lander bak søylen, hvor et romantisk stevnemøte blir kombinert med et velsmakende måltid. Og der borte avslutter et forelsket par måltidet med Eplekake med karamellsaus.

Picasso 4.jpg

- Oppskriften på vår Brownie, er hentet av kjøkkensjefen den gang, Jan-Owe, på en reise til Paris på slutten av 80-tallet, sier Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning. - Helt fra starten var Croque Monsieur og Madame selvfølgelige lunsjretter.

- Dagens kjøkkensjef, nå Kay, med britisk og thai bakgrunn, har tatt med seg himmelsk Fish & Chips fra Norwich – hvor Bayer fra Aass løfter smaken på «røra». Hun har også brakt Afternoon tea til Drammen. Det krever mye innsats på kjøkkenet – med hjemmelagde makroner, scones, clottet cream og andre småkaker.

- Vi lager alle våre retter fra bunnen av. Friske egg piskes til omeletten, kjøttet kvernes til våre saftige burger og vi har hjemmelagede sauser og marmelader. Lemonaden presser vi frem av friskpressede sitroner.

- Vi lager maten med kjærlighet, og serverer deg den med et smil. Du er like velkommen om du bare vil ha en kopp kaffe, eller om vi kan servere deg hele kvelden. Vi håper du vil finne deg godt til rette hos oss – et vi kanskje kan være ditt annet «hjem», her på Café Picasso.

Picasso 13.jpg

Bakgården har kunstneren Eric Ness Christiansen skapt om til det «franske-hjørnet». 

Her kan gjestene drømme seg bort til de vakre bakgårdene i Paris, til kafeer hvor man kan sitte og nyte et glass vin og L`escargot, hvitløkssnegler, under solen - og titte nysgjerrig på det pulserende folkelivet.

Fargene i Cafè Picasso er som opprinnelig, okergul og fransk, nesten noe provencalsk. Den har sine slitne, men sjarmerende stoler. En av dem er original helt fra starten av, og den er hellig. Og hvert bilde på veggene er nummerert slik at de kan henges tilbake akkurat der de skal henge. System must sein!

Picasso er en snurrig cafeoriginal i Drammen, på Østlandet, gjerne i hele Norge for den sakens skyld. Hvorfor ikke, det er ingen vits i å forandre en vinner.

Picasso 1.jpg

AFTERNOON TEA  A LA PICASSO

På fatet får du: Fingersandwicher Husets laks med dill og pepperrotkrem Eggesalat og karse Agurk og kremost Roastbeef med løkmarmelade Fruktscones med clotted cream og hjemmelaget syltetøy Ganeoppfrisker: Pasjonsfrukt Posset med pasjonsfruktgelé, Brownie, Franske makroner og Sitronkake Lemon Drizzle Miniterte med kaffemousse.

Velg te: English Breakfast Grønn te med sitron Grønn Rabarbra fra Perch’s, Sort Rose fra Perch’s Bestemors hage, Solbær Jasmine White Temple fra Perch’s, Afternoon Blend med frukt og vanilje og Koffeinfri te med sitron og ingefær

TEKST: ØYVIND RISVIK. FOTO: CAFÈ PICASSO.

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post