HOTEL RIVER STATION: Brunosten i Drammen

River 8

DRAMMEN. Quality Hotel River Station ligger plassert ved Drammen Stasjon og er Drammens høyeste bygning med sine 14 etasjer, og pryder elvebredden og byens skyline. Populært kalt brunosten.

KLIKKANNONSE VERTSHUSET BÆRUMS VERK

Annonse banner 980x300f.gif

 -----

River 1.jpg

QUALITY HOTEL RIVER STATION. Hotel River Station prøver å selge seg inn som Drammens mest særegne hotell. Allerede innenfor dørene får vi følelsen av å være i en eller annen storby nede i Europa et sted. Men så er vi bare i litt loslitne Drammen, hvor hotellets utseende typisk nok kalles Brunosten på folkemunne.

QUALITY HOTEL RIVER STATION.

Adresse; Dr. Hansteins gate 7, 3044 Drammen

Telefon: + 47 31911900

Og en brunost, eller geitost, er langt unna trøffel og gåselever. Førsteinntrykket er en enkel, men kul bar hvor hippe drammensere ønskes velkommen for å nyte en drink eller et glass champagne. Men hvor er disse hippe drammenserne, det vet vel ingen.

suite-.jpg

6 tilbakemeldinger til TripAdvisor

- Fine rom, ikke så bra middag! Vi hadde 3-retters hver kveld. Det var små porsjoner og noen ganger var maten som ble servert kald. Ble ikke mett av deres 3-retters. Her er det et stort forbedringspotensial.

- Umerket middagsmat, franskinspirert og velvalgte viner

- Hotellet har topp plassering hvis du reiser med jernbanen. Rommet jeg fikk var stort, men savnet kjøleskap.

- Fint hotell, god frokost og hyggelig service. Noe støy fra togstasjon, men ikke i stor grad.

- Flott og nytt hotell. Fine rom. Men skulle ønske at det var housekeeping daglig eller ihvertfall tydelig beskjed om at man måtte gi beskjed dersom man ønsket rengjøring av rom.

- Resepsjonen og baren og spisestedene på samme området. Utrolig dårlig service fra bar personalet. Måtte benytte Qr kode for bestilling. Treg servering. Smakløse drinker.

LES MER om de 5 beste konferansehotellene rundtomkring Drammen

ENGØ GÅRD

VESTLIA RESORT

REFSNES GODS

LOSBY GODS

LYSEBU

River 2.jpg

Hotellet ble ferdigstilt i november 2019. Med sine 14 etasjer er hotellet et landemerke på Strømsøsiden av Drammen. Hotellet markerer starten på en videreutvikling av området med kontorbygg og en oppgradering av Dr. Hansteins gate, inkludert utearealene i området. Hotellet blir regnet som Quality-kjedens erstatning for det nedlagte Park Hotel på Bragernes.

I september 2021 ble hotellet solgt til det nordiske eiendomsselskapet NREP for 485 millioner kroner.

Konferansebygget er kledd i "fiskeskjell". Konferansedelen er et eget bygg på tre etasjer vegg i vegg med hotellet. Fasaden er kledd med aluminium i et fiskeskjell-mønster som reflekterer sollys og gjenskinn fra elva. I konferansedelens første etasje ligger hovedrestauranten til hotellet, som også tilbyr uteservering. Storsalen ligger i andre etasje og har plass til 400 personer. I tillegg til store møter, konferanser og kurs, kan salen også benyttes til eventer, konserter og show.

River 3.jpg

Nærheten til tog og flytog er et stort konkurransefortrinn. Gangavstanden til stasjonen er bare et minutt eller to. Det har lenge vært et ønske fra både Drammen kommune, Vy og Flytoget å få et hotell her.

Den sentrale beliggenheten med Drammen togstasjon som nærmeste nabo, kun 35 minutter fra Oslo Sentralstasjon, gjør hotellet til et perfekt knutepunkt for tilreisende gjester. I tillegg tar flytoget kun 58 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Drammen stasjon.

- Det er helt i orden å bygge høyt i området ved jernbanestasjonen. Hotellskissene som nå foreligger, er fantastiske, et kjærkomment bidrag til utviklingen av byen, sa daværende ordfører Tore Opdal Hansen før byggingen startet.

River 9.jpg

Uansett hvor flott hotellet kan se ut, uansett hvor hyggelig betjeningen er og maten på BrasserietX smaker, det er vel lite sannsynlig at folk legger kursen til hotellet, enten på ferie eller i jobb.

Til tross for den litt usentrale beliggenheten, blir det litt for mye støy fordi jernbanen med alle sine avganger og togspor går rett forbi hotellet. Flytoget er ikke av de togene som oppfører seg mest stille. Det piper og skriker og utfordrer trommehinnene.

standard-room-quality-hotel-river-station.jpg

Hotellet har fått navn etter Drammen stasjon bare noen steinkast unna, River Station. Joda, vi forstår poenget, tett opp til Drammenselva og i nærheten av stasjonen. Men å bruke engelsk navn på et hotell i Drammen, høres rimelig ambisiøst – og litt provinsielt - ut. Det er mer drammensk å kallet hotellet Brunosten.

Drammensere, som best liker folkelige retter som kjøttkaker og stua kål, ser ikke noe poeng i et internasjonalt navn. Det skjønner ikke drammenserne seg på.

River 4.jpg

Hotellet har 247 rom, 9 møterom og en storsal på 400 kvadratmeter, moderne treningsrom, baren Sidespor og restauranten Brasserie X. I restauranten serveres enkel og velsmakende retter, laget med utgangspunkt i det franske brasseriets tradisjon og basert på årstidenes råvarer.

Hotellet har ikke egen parkering, men det finnes flere parkeringsplasser i nærheten. Ønsker du å parkere i et parkeringshus? Blichs gate parkeringshus ligger bare et par kvartaler unna hotellet.

TEKST: ØYVIND RISVIK. Bilder og deler av teksten er basert på Quality Hotel River Stations hjemmeside.

 

DittNorden.no

  • Adresse: Visit Drammen, Grønland 57, 3045 Drammen
  • E-post: post@VisitDrammen.no
  • Tlf.: 32 23 40 70

I samarbeid med VisitNorway og Visit Drammen

Annonsering

VisitDrammen / DittNorden er et destinasjons-byrå i samarbeid med VisitNorway. Vi publiserer artikler og omtaler på en rekke kanaler og mobile apper. Demografisk fordeling blant våre lesere er 46% kvinner og 54% menn. For info om innholdsproduksjon og annonsering, kontakt oss på telefon 32 23 40 70 eller e-post